Det händer att jag äter mat hemma

7/10/2012

Fast inte denna kväll. För vet ni vad? Jag har ätit vid andras bord igen. Denna gång blev jag faktiskt inbjuden av någon annan än mig själv. Det var finaste Linn och Martin som bjöd in till lite sommarfest. Varken Berra eller jag hade träffat de andra paren tidigare, men de var allihop ett glatt gäng så det blev en mycket trevlig kväll. Lite som att gå på blinddate fast med Berra i hasorna då. Som fördrink fick vi en fräsch variant av piña colada skulle man kunna säga.



Till den goda drinken som varade länge trots att jag glatt sörplade i mig (nåt lurt var det) så fick vi tre olika sorters snittar även om jag bara fick två på bild. En var toppad med bredbar chèvre, pinjenöt och torkat tranbär, en annan var toppad med ricottaost och tryffelsalami och den tredje med ädelost och salami. Nomnom...


Vädret lurade oss ännu en gång och vi slapp regn, så vi flyttade ut i trädgården nästan med en gång. Där värdparet hade förberett en fyrkamp. Jag älskar att leka! Första grenen var att kasta en gummistövel över huvudet och försöka pricka poolen. Även om jag vuxit upp halvtomhalvt på landet så kan jag inte säga att den var min starkaste gren. Vi snackar ju inte heller pool som du simmar 25-meters sträckor i precis...


Jag som trott att det skulle bli kyligt och skippat sommarklänningen, fick hänga av mig kavajen i den tryckande värmen. Nästa gren var att chippa en golfboll i poolen. Vad jag är bra på golf! Varenda club kommer ringa och tjata på mig att jag ska gå med. Chip chip!


Sedan var det dags för den gamla klassikern labyrinten. Ni vet träspelet där man ska balansera en kula över banan utan att den ramlar ned i hålen.


Slutligen fick varje lag tre olika shots och skulle gissa innehållet. Det är pinsamt att erkänna, men vi tog bara två av tre. I glasen fanns Southern comfort, Absolut Kurant och Jägermeister.


Linn hade varit söt och letat fram riktigt smickrande kort av alla gästerna och gjort placeringskort av...



Till middagen grillade Martin på en hel bit rostas som var ingnodd i en massa goda kryddor och vitlök som pysslades om innan den var klar och kunde skäras upp i skivor.


Linn förberedde under tiden couscoussallad med oliver och cocktailtomater. Hon hade även gjort café de Parissmör. Jag fick lägga band på mig och inte trycka i mig allt smöret själv, för det är så gott med kryddsmör.


Vi fick även en sommarfräsch sallad med krispsallad, rödlök, jordgubbar, ädelost och honungsrostade valnötter i. Ja, ni hör ju själva. Så har ni inte testat jordgubbar tillsammans med ädelost gör det!


Här är min tallrik där jag oblygsamt tagit till mig. Vem vill ta risken att maten tar slut. Två olika såser fanns det också att välja på, aioli och en kall pepparrotssås.

Vi fortsatte med diverse lekar efter middagen. Gott vin och härligt sällskap ger handknogspoesi på hög nivå.

Precis när vi började bli sugna på något sött efter maten kommer värsta skålen med glass in. Marshmallows varvat med glass, jordgubbar och mynta. Sedan en massa kolasås och lakritssås ringlat över. Om vi var för mätta för dessert? Skulle inte tro det!

Ja, det blev många skratt under kvällen. Jag tror jag talar för alla när jag säger att vi hade himla roligt. Tack för en härlig kväll! 

Jag tillhörde dem som inte ville gå hem, men Berra ville inte sova själv så jag följde snällt med hem i natten. Det var en sådan underbar kväll, ni vet så där när asfalten fortfarande är varm och det doftar jasmin från trädgårdarna. Härligt att knata hem med bästa killen då :-)



12 kommentarer:

  1. Ni ser verkligen ut att ha haft en trevlig och rolig kväll. Maten såg jättegod ut den ock! /Emma

  2. Skönt att höra att det inte bara är jag som skulle kunna moffa kryddsmör bara därför att det är gott. ;)

  3. Vilken kul fest! Spännande med nya bekantskaper dessutom.

    Kram Malin

  4. Wow, jag kan också tänka mig att äta på andra ställen än hemma!!

  5. Härligt att få gå på sådan fest:)

  6. vilken toppenkväll! sån rolig fest vill jag också gå på, fast nuförtiden får jag mest höra: "vi bjöd inte dig för det skulle vara så mycket alkohol så vi tänkte inte att det skulle vara så kul för dig ändå." hmpf.

    roligt med god mat och nya bekantskaper, och sen att få gå hem med den bästa blir ju som pricken över i :)

  7. Ser ut som en ljuvlig kväll!!! Vilken underbar mat och detta gaaalet fina Mateus porslin, kan man bli kär i porslin så är nog jag det;)
    Imorgon komme ett inlägg hos mig med länkar och recept från vår date:))
    Må gott!
    Kramis

  8. Härligt, härligt :)

  9. Vilken härlig, rolig och fullspäckad kväll! Jag får nog gå en kurs hos dig om hur man bjuder in sig själv och blir inbjuden av andra :-) (Fast det händer faktiskt mig också ibland...)

    Visst är det roligt att tävla! Förra sommaren kom stöveln fram för den där tävlingen. Gick inte så bra med klänning men annars brukar jag få till det ganska bra.

    Hoppas de sista skälvande dagarna av semestern blir minst lika trevliga!

    Kram till dig!

  10. Vilken härlig kväll och så mycket gott ni ätit och njutit av... underbart! Det är bara å njuta på dessa sista dagar (ja inte sista dagar så utan sista dagar av semestern ;) ), kram!

  11. En sån riktigt bra kväll, det ser jag ända hit! Kul med nya folk, inte för att man inte gillar sina gamla kamrater, men du fattar vad jag menar...

  12. Underbara sommardagar/kvällar! Ädelost och jordgubbar - måste testa!!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.