Het till skillnad från sommaren

7/16/2012

Då var det åter vardag i bistron igen. Det var med tunga tramptag på cykeln jag åkte till jobbet idag. Första gången på hela sommaren som en störtskur kändes riktigt befriande. Lyssnade på boken Hypnotisören via mobilen och drömde mig bort en liten stund. Fick erbjudande att testa ljudbok från Storytel och har fastnat! Så om ni ser mig och jag inte hejar så är jag mitt i någon spännande händelse, bara så ni vet.
Vad lagar man då för smidig vardagsmat mitt i sommaren? Jag håller på att få dille på nektariner eftersom de är så goda nu. De åker ned i varenda sallad, denna gång en med risoni som bas. Till den åt vi en lite chilihet lax som passar perfekt när sommaren heta dagar just nu inte vill infinna sig. Vilket är trist även om jag börjat jobba igen, för sommar vill vi ju ha.


Lime- och chililax, 4 pers.
4 portionsbitar lax
½ dl sweet chilisås
1 röd chili, finhackad
1 lime, pressad saft och lite rivet skal
3 portioner risoni
2-3 nektariner, tärnade
1 röd snackpaprika, smått tärnad
½ huvud romansallad
½ dl finhackad gräslök

2 dl matyoghurt
½ dl sweet chilisås

Sätt ugnen på 175. Lägg laxen i en ugnsform. Strö över lite hackad chili, pressa över limesaft och riv över lite skal. Ringla sedan över sweet chilisås. Tillaga i 15-20 minuter. Koka risonin enligt anvisningar på paketen. Låt svalna lite och vänd sedan ned nektariner, paprika och sallad. Strö över lite hackad chili och gräslök. Servera risonisalladen tillsammans med laxen och matyoghurt blandat med sweet chilisås.

5 kommentarer:

  1. Vilken fräsch maträtt. Jag har en vecka semester kvar, börjar jobba nästa måndag...otroligt hur tiden går!

  2. Tillbaka i sadeln igen - bokstavligt talat ha ha :-) Fast mer sommar vill vi förstås ha även om jobbet har börjat igen. Jag har semester från vecka 32. Pust...

    Önskar så att jag gillade lax. Vilka härliga och enkla recept det finns med lax. Men här gillas risonisalladen och den enkla såsen med sweet chili. Nåt sånt får det bli till grillköttet till helgen. Låter superfräscht!

    Kram till dig och may the force be with you på jobbet...

  3. Åh vad roligt att du fastnat för ljudböcker. Jag läste "riktiga" böcker förut men nu när jag upptäckt ljudböcker (lyssnar också via mobilen - storytell) så läser jag aldrig. Det bästa är ju att det är mycket roligare att städa, stryka, motionera när man kan lyssna på något bra!!! Ha det gott och hoppas du får en lugn start på jobbet nu efter semestern! kram Emma

  4. Risoni har ännu ej testats här men efter att ha sett det hos ett antal bloggare blir man nu sugen på det... nektarinerna är ljuvliga som du skriver.

    Vi hoppas på lite mer sommar och fint väder :)

  5. Tack för titten inne hos mig. Nu har jag hittat hit till dig också. Och vilken fin och inspirerande blogg du har! Lättlagade maträtter? Jag hänger kvar här! Bara så du vet...

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.