När jag bjuder in mig med armbågen

7/08/2012

Jag har under min semester legat i när det gäller att åka hem till andra och äta. Smidigt eller hur? Så även denna dag när jag åkte hem till söta Anna som har den fina bloggen Ekenäsliv, som handlar om renoveringen av deras hus, mycket inredning samt en hel del mat- och bakrecept. Nu var det inte så att jag bara mailade Anna och frågade när maten var klar så jag visste när jag skulle dyka upp, utan vi känner varandra lite sedan innan. Våra vägar har korsats på olika sätt genom gemensamma vänner.

Anna tycker att de lever lite smått i ett renoveringskaos, men hemma hos mig är knappt så här iordning fast att vi inte renoverar... Det är så fint pyntat överallt vart man vänder sig. Det märks att Anna älskar inredning och är mycket duktig på det. Hon har till och med gjort fint på den provisoriska trappan som var fylld med sommarblommor. 

Annas dotter kan inte vara lika klåfingrig som min, för hos oss hade aldrig sakerna fått ligga kvar. Toaletten var finare dekorerad än vårt gästrum. Hm... Kanske är därför aldrig någon stannar över...


Vart man än vänder sig så finns det fina saker, en del ny inköpt och en del gammalt.


Jag tänker aldrig på att köpa snittblommor eller att plocka in från trädgården och ändå tycker jag att det är så fint. Det är viss skillnad på de buketter jag får av Milia även om de är fina på sitt sätt.


Ja just det, jag blev bjuden på lunch också. Anna hade varit uppe tidigt på morgonen och förberett lunch bakat bullar! Hon bjöd på en mycket god och somrig kycklingsallad. Jag får hålla utkik och se om hon lägger upp något recept för marinaden till kycklingen var så god. Salladen en massa gott så som paprika, nektariner, jordgubbar, fetaost och solroskärnor. När jag kom vid lunch så åkte baguetter in i ugnen, så jag fick även nybakat bröd till och en morotstzatziki. Åh, så gott det var!


Anna hade som sagt bakat bullar (med rosa fyllning!) på morgonen, så jag passade på att även stanna på fika. Dessa bullar tyckte jag var mycket godare än vanliga bullar, både degen och fyllningen var godare.
Här är Annas dotter som några av er kanske känner igen från hennes blogg även om min bild blev suddig i motljuset. Som den uppmärksamme ser så fick vi kaffet serverat i de söta Greengatekopparna. Visst är deras porslin underbart?! Om ni sneglar snett till höger bakom Anna så förstår ni att hon gillar deras porslin.

Vi strosade även runt i hennes kvarter och var nere vid vattnet, men badade dock inte. Badkruka? Hmpf! okej, lite... Jag spanade för fullt efter mitt gamla kollo jag var på ett par somrar som barn. Jag vet inte vart huset låg eller om det ens finns kvar. Lite kul är att Berra och jag har räknat ut att vi måste varit där samtidigt fast inte minns det, det skulle ta 20 år innan vi lärde känna varandra.

Tack Anna för en härlig dag! Och tack Tyra för den fina uppvisningen! Men som sagt nästa gång vill vi ha popcorn... ;-)

12 kommentarer:

  1. När jag läste Ekenäsliv, tänkte jag på staden Ekenäs i Finland, nära där jag är uppväxt! Alltid lär man sig nya saker :) Ser ut att ha varit en mycket trevlig dag hos Anna!

  2. Får nog se till att vässa mina armbågar lite grand så att jag också får göra sina fina, goda och trevliga besök. Bra jobbat där, Emmy :-)

    Kram och trevlig söndag - hoppas du slipper regn och åska...

  3. Vilket himla fint hem ojoj. Jag hade nog inte vågat vara där inne för tänk om jag (eller barnen) slår sönder något... ;)

    Och så mycket gott ni ätit mums! Coolt att du och Berra har varit på kollo samtidigt. :)

    Hoppas ni har en fin söndag i solskenet, kram!

  4. Vilket härligt hem! Gillar också greengate, så fint!
    Du har det riktigt bra på semestern tycker jag. Här du vägarna förbi götet är du självklart välkommen!

  5. Härligt med folk man kan bjuda in sig till. Kul med någon annan som bakar och skämmer bort en ibland :) Och vilket fint hem. Som du skrev så märks det att det finns ett visst intresse för inredning där... :)

  6. Anonym sa...

    Vilket underbart hem : ) blir inspirerad : ) maten ser underbar ut kram från ett regnigt Mora/Sofia

  7. Härligt att bli bjuden på mat och fika. Vilka härliga bilder.

  8. Visst är det härligt att bli bortbjuden?! Och vilken underbar miljö.

  9. Hovkonditorn, se där finns det Ekenäs i Finland också. Rinktigt så långt åkte jag inte för att armbåga mig in ;-)
    Lotta, jag har övat må du tro och det ger bra utdelning :-D
    Ja, Anna har det verkligen fint hemma. Inte avis alls... ;-) Hade hon bara vänt ryggen till hade jag norpat med mig en och annan Greengatekopp.

  10. Haha, jag tycker det låter som en skoj idé det där att bara maila lite bloggare och bjuda in sig på middag. Man är ju så nyfiken på alla personer bakom det man läser. Jag hade själv blivit glad om någon bjöd hit sig=) Så kör på!

  11. Men TACK söta du för detta fina inlägg!!! Man blir ju lite mallig av allt fint du skriver om en;)
    Ok, ska skaka fram lite recept till dig:)
    Njut av din sista semestervecka nu, drinkar varje dag tycker jag;)
    Kram på dig!

  12. Vilka fina bilder från Annas hem :)
    Kram Emilia

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.