Grilla amerikanskt

7/05/2012

Igår var det USA:s nationaldag vilket verkade firas på alla möjliga håll och på olika vis. Kan inte riktigt säga att jag gjorde det. Jag tillhör ju dem som knappt kommer ihåg att fira min egen födelsedag, än mindre vår nationaldag. Hade jag nu bjudit in till temamiddag hemma, så kunde vår grillmiddag vi åt för någon dag sedan ha passat. Då hade jag först bjudit på någon bourbondrink så klart!

Allt började med att jag för ett tag sedan såg att Supermamman hade kokat högrev lääänge för att möra till köttet precis som jag brukar göra med revben. Så jag slängde i båda delarna i en stor gryta med buljong och kokade i nästan två timmar. Ni måste inte grilla köttet med det samma efter kokning, det händer att jag kokar en massa och fryser in. Ta sedan fram till er tänka grillkväll pensla på glaze och ge köttet en fin yta på grillen eller i ugn. Inte för att jag vill klaga på mört kött, men denna gång blev revben så möra att benen knappt satt kvar och höll ihop dem på grillen. Så oerhört gott! Hade hittat en glaze med lönnsirap i, men när jag kokat den enligt anvisningarna hade jag kola! Så det fick bli denna goda glaze istället. Missade att få med högreven på korten, men den skar jag i skivor innan glazen penslades på och vi grillade dem. Också mycket gott.

För att få den rätta barbequekänslan så grillade vi även majskolvar (som var förkokta) samt bakad potatis (dessa var micrade en kort stund före grillning) och till detta hade vi även coleslaw. Jag säger som Jamie Oliver, riv ned vad du har hemma i grönsaksväg när du gör coleslaw. Det blir ingen klassisk variant, men vem bryr sig och den kommer bli minst lika god. Här hittar ni mitt recept på coleslaw när jag använder bara morötter och vitkål/rödkål. Till de bakade potatisarna rörde jag ihop smör med lite flingsalt, lite vitlök och bladpersilja. Eftersom det mesta var förberett lite innan så gick själva grillningen snabbt och sedan var det bara att hugga in.

Nu ska jag gå igenom lite bilder från de senaste två dagarna. Jag har varit och matsurfat hemma hos dessa två gulliga tjejer!
 

11 kommentarer:

  1. Anonym sa...

    Gahhh ser verkligen hur gott ut som helst : ) varm kram och ha en fortsatt trevlig semester : ) kram Sofia

  2. Åh, det där såg verkligen gott ut!! Coleslaw är jag jättedålig på att göra… Länken är inte klickbar… Använder du mandolin? Hmm, noterar att jag nog BORDE ha en mandolin oxå;)) Imorgon ska vi grilla här, hoppas på uppehåll iaf:) Lite lokala känningar kommer på besök.
    Ha en fin helg och tack för idag söta du!!
    Kram Anna

  3. Jag har en mandolin, men använder den sällan. Jag brukar använda osthyveln...
    Anna, det är jag som ska tacka för idag!

  4. Grillat är alltid så gott och majskolvar me love.

    På tal om apan som tog din glass... när jag var i Indien så snodde en vild apa min grillade majskolv jag hade köpt direkt ur min hand. Och där är de inte så gulliga utan de som gick förbi undrade om jag hade tagit stelkrampsspruta ;)

    Kram vännen och tack för en helt underbar afton igår! Får vi göra om snart :)

  5. Vilka härliga recept du har som vanligt:)
    Ha det gott

  6. Det där med högrev tycker jag man läser om lite överallt! Måste testa! Att benen trillar av.....mmm....(för en som inte gillar att gnaga ben)

  7. Det finns inget godare än möra spareribs. Jag kokar alltid mina och sen en god glaze på.

  8. Gudarnas skymning det ser ljuvligt ut! Annat än den frusna halvfabrikatsgratängen som jag snart ska inta innan det är dags att gå till jobbet... suck...

    /anki

  9. Jag måste verkligen tillaga högrev och/eller revben på det där sättet. Älskar när köttet blir supermört och Mannen skulle få dåndimpen om jag serverade något sådant och ge mig dyrkande blickar :-)

    Slaw är toppen med vilka grönsaker som helst, bara riva och blanda. Det behöver inte ens vara kål i, fänkålsslaw är jättegott!

    Den måltiden hade nog vilken amerikan som helst varit avundsjuk på :-)

    Trevlig helg och kram till dig!

  10. Har aldrig sett snyggare spjäll :)

  11. Happy 4th i efterskott! Så himla kul att läsa ikapp nu när det var ett tag sedan, hurra! Ser ut som att ni har haft en fin semester, njut ordentligt nu!

    Kramar!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.