Underbara knyten

7/01/2012

Idag har jag bakat en massa picknickbröd inför soliga lata dagar på stranden. För visst blir de väl fler? Igår var en sådan skön dag. Vi började med att shoppa eftersom vi trodde det skulle bli regn (stämmer någonsin prognosen?!), men hamnade till slut hos Linn och Martin på minipoolparty. Där bjöds det på ölkorv, färskt bröd, olivolja som Martin gjort, ostar och annat gott i härlig tapasanda. Kanske var det planerandet inför höstens resa till Madrid som gjorde det. Men idag föll regnet och bistron svidade om till bageri, men dessa bröd får jag återkomma till. För tro det eller ej, men vi har datorhaveri igen! Sitter nu med lånedator och utan fotoredigeringsprogram - igen :-( Därför får ni en annan liten fining som jag inte fått upp på bloggen förrän nu. Det är knappt en riktig rätt, men inte mindre gott för det. Vi åt det som en lättare lunch en solig dag, men rätten passar lika bra som förrätt. Enkelt och sååå gott!

Salladsknyten med skaldjur, 2 personer som lättlunch eller 4 förrätter
½ salladshuvud av isbergs- eller romansallad (4-6 hela blad)
200 g skalade räkor och/eller kräftor
100 g ärtskott eller solrosskott
1 dl crème fraiche
3 msk gräslök, finhackad
1 ½ msk riven ingefära
½ msk wasabi (jag använder ett pulver som blandas med vatten)
1 lime, klyftad

Blanda crème fraiche med gräslök, ingefära och wasabi. Styrkan på både ingefära och wasabi kan variera en del, så smaka av såsen så att den blir så stark som du önskar. Fördela salladsskotten och skaldjuren i salladsbladen. Ringal över såsen och servera någon limeklyfta till.

14 kommentarer:

  1. Mums vad gott! Vill bara dyka in i bilden och ta en tugga ;)

  2. Åh, det ser ju helt underbart goda ut, tror jag ska göra dessa härliga knyten till helgen och överraska min kära sambo med tre-rätters :) Alltid något bra tips här ju!
    Blir lite sugen på att se vad du hittat på för kul bröd också ju :)

    Ha det gott
    Sara

  3. Gott och fräscht att servera mat ur salladsknyten så där. Sen att det är räkor i det kan jag överse med :-)

    Himla osis du har med tekniken då! Kan felet vara SBS kanske, hi hi.

    Hoppas du får fler soliga dagar under din fortsatta semester!

    Kram till dig!

  4. Tråkigt med krånglande datorer! Jag är totalt oteknisk och blir så frustrerad när det krånglar. Vilka härliga salladsknyten!

  5. Vilken fräsch rätt! Ser ut som något för mig.

    Kram Malin

  6. Härligt salladsknyte du gjort, ser jättegott ut.

    Men har du datahaveri igen vännen? Tur att du har en extern hårddisk så allt finns sparat. Jag har ingen men ska snart köpa mig en för jag har en sådan fobi för att datorn ska bli kaputt (även om den är ny). Söndagskram till dig!

  7. Jag har provat ett liknande recept med räkor i hemmagjord Marie Rose-dressing på salladsblad, perfekt att bjuda på och fasligt gott!

  8. Usch för datorhaveri, tänk att man är så beroende av att datorn fungerar som den ska! Väntar med spänning på brödrecepten - för visst ska det kunna tryckas in några lata dagar på stranden i år också, om nu solen håller sig framme :)

  9. Åh vad fint! Tycker alltid det ser fräscht och gott ut när folk använder salladsblad till tacos osv, men jag hittar aldrig så fin sallad, haha.
    Tänkte fråga något jag varit nyfiken på, din inställning till kolhydrater? Verkar som att du många gånger väljer bort, är nyfiken på varför =) Inget påhopp alls! bara nyfikenhet =)

  10. kajomida sa...

    Eftersom det ser så jättegott ut och jag har räkor i frysen frågade jag våra marsvin om jag fick ta ett par blad av deras isbergssallad - svaret var nej ;-)

  11. Jag lovar återkomma med bröden så fort min dator is alive and kicking again!
    Lotta, SBS? Absolut inte! Konstigt nog har fler ställt mig den frågan ;-)
    Carolina, jag äter kolhydrater men de utgör inte huvuddelen av min kost. Det är inte i viktminsknings syfte utan jag har märkt att jag mår så mycket bättre när jag äter mindre mängd ffa snabba kolhydrater. Jag är så mycket piggare och när jag tränar är det stor skillnad. Fast hag absolut inte nitiskt i mitt förhållande till kolhydrater och äter även sötsaker ibland, men jag har aldrig haft något söt-/godissug. Jag saknar tex sällan pastan eller riset till maten så länge det finns grönsaker.
    Kajomida, det var mig ett snålt marsvin ni har ;-)

  12. Men wow vilka knyten! Påhittigt Remsan!

  13. Helt i min smak! Göttans!

    Ja men vi får väl hoppas att du får chans att plocka fram picknickbröden, och det snart!

  14. ja gillar inte skaldjur men gu va fint du fått till de.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.