Smörgåsar på grillen

8/05/2012

Min helg har nästan bara bestått av jobb :-( Och så en mycket trevlig inflyttningsfest igår, vilket gjorde det aningen segare att åka till jobbet idag. Det är så lätt att ryckas med när solen skiner och man omges av en massa härliga människor. Vila får vi göra till hösten, inte sant?

I torsdags grillade vi club sandwich, eller vi grillade dem inte hela, men vi grillade det som byggdes ihop till en club sandwich. Egentligen hade jag tänkt grilla och svänga ihop en caesarsallad, men eftersom ingredienserna i stort sett är de samma så slumpade det sig att det denna gång blev sandwich istället. Bli inte skrämda av kiwin i marinaden, den gör bara kycklingen mör och ger inte någon smak av kiwi. Gjorde enklast möjliga (och ändå så god!) parmesancreme till maten, som endast består av riven parmesan ihoprörd med crème fraiche, som jag inte ens kryddade med salt och peppar. Vi blev gott och väl mätta på bara dessa, så pommes eller något annat till hade blivit för mycket.


Club sandwich från grillen, 4 pers.
2 pkt bacon
8 skivor bröd, delade på mitten
4 tomater, skivade
2 avokado, skivade
1 salladshuvud

Kiwimarinerad kyckling:
600 g kycklingfilé, skuren i tunna skivor på längden
3 kiwi, skalade och mosade
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk kinesisk soya
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda kycklingbitarna med kiwimoset, olja och kryddorna. Låt allt marinera i kylen 1 timme. Grilla kycklingen.

Parmesancreme:
2 dl crème fraiche
50-75 g parmesanost (ta en riktigt vällagrad), fint riven

Vispa upp crème fraichen lätt och rör sedan ned den rivna osten.

Marinera kycklingen i god tid och rör ihop parmesancremen.
Vid själva grillandet börjar ni med att grilla baconskivorna. Tycker ni att det är svårt att hålla dem kvar på gallret så använd ett grillnät. Grilla sedan kycklingskivorna och värm brödet på grillgallret där det inte är så varmt. Låt sedan var och en bygga ihop sin egen clubsandwich utav bröden, kycklingen, baconskivorna, tomat, avokado, sallad och parmesancremen. Nu är de inte så lätta att äta i den höjden som på bilden kan jag meddela, så bygg gärna flera lite lägre.


Här är en bild på flaskan vi tog med på inflyttningsfesten. Fodralet som sitter på är en vinkylare och ska hålla bubblorna kalla i två timmar. Visst är den snygg?!

20 kommentarer:

  1. Snygg sandwich och parmesancreme låter toppen!

  2. Håller med man får sova i höst och i vinter. Det gäller att lapa så mycket sol och härliga kvällar som man bara kan. En härlig smörgår! och fodralet var jättecoolt. Var har du hittat det?

  3. Riktigt gott med club sandwich! Parmesankrämen lät väldigt smarrig :)

  4. Här inne lyser solen lika fint hela sommaren, jag har läst även om jag varit dålig på att kommentera (internetuppkopplingen var superseg).

    Nä, du min sköna höna, du får allt ta dig till Sthlm, för jag ser inte ut att kunna klämma in nästkommande träff heller!

  5. Åh, vilken goding! Hade jag lätt satt tänderna tom. nu till frukost.

    Ja, visst kan man vila till hösten...

    Kram Malin

  6. Vilka bra recept och presenten vilken bra ide :)

  7. Moet, min favoritchampagne!

  8. Låter spännande med kiwi i marinaden! Frukt i marinad verkar verkligen vara grejen. Mackor på grillen får mig att fundera på om man inte skulle kunna göra varma mackor på grillen i st f i ugnen, precis som det funkade med pizza på grillen....

    Bra att du njuter av sommaren fullt ut trots jobb. Jättefint omslag till fina flaskan, och praktiskt också!

    Kram!

  9. härlig idé! :D

  10. Flaskan ihop med vinkylaren kommer från systembolaget, men finns inte på deras hemsida så jag kunde inte länka. Verkar som vissa vinkylare bara följer med flaskorna under begränsade tider.

  11. Parmesancreme låter riktigt gott och sandwichen ser fin ut.
    Fodralet/kylaren var snyggt, förstår att det uppskattades :) Kram!

  12. Med svaghet för mackor, så ser det där ut som en dröm. Speciellt med avokadon och parmesancreme... herreguuu.
    Jag har en liknande Gula Änkan-"kådis" som fungerar mycket bra! Oavsett om man har bubblor eller annat i flaskan.

  13. Parmesankrämen måste jag prova! Och jag tycker du bör prova denna gryta, dock missade jag helt sojabönorna och körde med majs istället, samt att jag körde i lite vitlök för extra smak.. Vinägern får heller inte glömmas, gav det lilla extra =) http://www.recept.nu/karin_andersson/varmratter/kyckling_och_fagel/vargryta_med_kyckling_och_blomkal/

  14. John, jag har spanat in receptet och det låter verkligen som något för mig! Lovar testa.

  15. Hej!
    Men vilken superblogg! Har tittat lite "här och där". Den här vill jag gärna följa, snygg och läckra recept! Kuligt!

    Mvh
    Anna Karin
    www.annakarinsartandplej.blogspot.com

  16. Ser underbart gott ut.
    Vad är det för fin vit klänning??
    Kram

  17. Oj, så smarrigt! Vill ta ett rejält bett! Parmesancremen låter smarrig och marinera i kiwi får jag nog testa.

  18. Dom däringa paketen har vi också passat på att köpa när tillfälle ges på systemet, mycket användbara och de håller verkligen kylan länge.

    Kiwi är ett utomordentligt sätt att möra kött med och funkar tydligen (iaf i vårt kök) även om man råkar vara allergisk mot kiwi.

  19. Jessica, klänningen kommer från Gina tricot. Köpte den för någon sommar sen, ja faktiskt en isgrå också men det slet jag sönder av misstag på en fest :-(

  20. Åh så gott. Tror detta får bli morgondagens lunch.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.