Epilog och lite annat

10/18/2012

Här kommer sista inlägget från Alicante jag lovar... Det var en trevlig trilogi att skapa. Ännu bättre att uppleva på plats så klart, men foton är ett fint sätt att suga på karamellen extra länge. Jag drömmer fortfarande ljuvliga drömmar där jag frossar tapas och dricker cava så det bubblar i både näsa och ända upp i huvudet. Ett spanskt kärleks rus som är svårt att nyktra till ifrån. Dessa dagar kunde inte ha passat bättre in i ett ruskigt oktober.

Vår sista dag i Alicante fortsatte vi att strosa runt, glo så huvudet höll på att gå ur led och ta kort på precis allt. Kolla in den söta skylten på huset på bilden till vänster, "la casanita de Ivan y Hugo". Hur gulligt är inte det! Affären på bilden till höger trodde vi var en godisaffär, då det betyder typ "håll käften", men visade sig sälja kläder med roliga tryck.


Eftersom de flesta verkligen ser till att vara lediga på söndagarna var nästan alla affärer stängda, så vi kikade runt lite bland olika marknadsstånd. Jag som gillar smycken fyndade lite roliga armband och örhängen. Dock inga typiska spanska souvenirer.

En av de få butiker som var öppen var El Corte Inglés som är Spaniens största varuhuskedja. Påminde en del om Harrods tyckte jag, fast inte lika pyntad inredning, men alla varor kändes lite exklusivare. De hade vanliga varumärken, men förpackningarna var lite piffigare. För de som inte vill dricka vatten på flaska ur någon tråkig PET-plaska fanns här snygga flaskor att ställa på bordet. Satt till och med larm på en del vattenflaskor.
De hade även flera hyllor med olika presentförpackningar, så som de på bilden till höger med söta påsar fyllda med bak-kit. Något för Kungsörnen att ta efter kanske.

Inte helt oväntat var charken en dröm för oss som älskar plockmat. Vilka ostar som låg där och läskades och alla dessa goda skinkor och korvar... För de som inte nöjer sig med ett par hekto skinka fanns det gott om hela stycken.
Jag botaniserade lite i deras vinavdelning och köpte en cava med mig hem som jag inte sett på systembolaget. Och en burk hela muskotnötter, för de jag köpte på Tobago för ett par år sedan är snart slut.


Vi hittade en mysig bar som vi nästan gick förbi då den låg lite gömd inne bland ett par träd. Bilden är kanske inte den bästa , men visar ändå mysfaktorn.

Här drack vi resans godaste sangria med en riktigt kryddig smak även om varken Martin eller jag tyckte den slog dem vi brukar blanda själva.



Sista dagen på semestern är ett måste att pressa galet mycket i solen, utan solskydd och utan tidsbegränsningar. Linn och jag passade på att ta massage på standen, men det var den snabbaste och slarvigaste massage jag någonsin fått.

Martin skickade vi iväg för att köpa lite lättare lunch och ett tag trodde vi han hade gått på restaurang själv och slagit sig ned vid ett bord. Nejdå.. Han kom tillbaka med en tallrik serranoskinka och manchego, baguette fylld med spansk tortilla plus lite chips. Passade perfekt där i solen när aptiten inte är så stor.



Lite senare smet Berra iväg i ett helt annat ärenden, men kom tillbaka med en flaska cava. Allt för att inte sörja sista dagen på semestern och njuta lite extra. Tro aldrig jag kommer tröttna på mousserat vin... Så där satt vi i sanden och smuttade på cava medan solen började gå ned och tänkte på helt andra saker än den tråkiga flygresan hem.


Jag vet inte hur många bröllopssällskap vi sett under denna helg. Tyvärr många på kvällen och helt omöjliga att fota för en sådan som mig, då jag är usel på att hålla kameran stadigt. Vi har gapat och tittat på dem med stora ögon. I varje sällskap var gästerna otroligt vacker klädda, på ett helt annat sätt än här hemma. Makalösa dekorationer hade kvinnorna i håret och alla i skyhöga pumps. Föds de i högklackat?! (grymt avis...) Finns nog ingen spanjorska som ens skulle se åt ett par foppatofflor. Mitt bland alla dessa vuxna söta små uppklädda barn.


Sista kvällen var vi trötta i benen och gick bara på en restaurang där vi delade på lite blandade grillade grönsaker (paprika, lök, squash, aubergine, grön sparris och svamp) samt albóndigas (köttbullar), igen...
Det ser ut som jag dricker direkt ur spritflaskan från baren, men det är olivolja i flaskan om ni blev oroliga. De hade olivolja smaksatt med chili och andra kryddor att ringla över brödet.

Innan vi åkte hem fanns det bara ett enda självklart val med middagen, att dela en paella. Jag har som ni kanske minns lite svårt för risrätter som nästan bara består av ris utan vill ha mycket godsaker i. Paellan var väldigt god i smaken, men kunde innehållit lite mer av de fiskbitar, räkor och bläckfiskringar som också fanns i. Ett extra plus var att den inte var sönderkryddad med saffran.


Martin och jag var de enda som fick plats med dessert. De andra två delade ytterligare en portion med albóndigas!! Martin valde crema catalana och jag en glassdessert med smak av turron de jijona. Det är ett spanskt godis som smakar som en blandning av nougat, kola och mandel tycker jag. En av marknaderna vi besökt tidigare under dagen sålde olika spanska delikatesser och då passade Martin på att köpa en stor kaka med turron de jijona. Får se om vi kan lura av honom en bit...

Det var mycket motvilligt vi kröp ned i hotellets sängar för att ställa klockan på 04:30 för ingen av oss ville lämna Alicante, men vi kanske kommer tillbaka...

14 kommentarer:

  1. Jag får aldrig nog av era semesterbilder gahhh vad man längtar tillbaka till sol och värme! kramar Sofia

  2. snygging i bikini milf ; ) kram Sofia

  3. Åh, vilken resa! Vilket ställe! Och en bikini, min har legat nerpackad i en eeeevighet nu! Hurra för trevliga resor med vänner!

  4. En resa kan man leva länge på och man ser ju hur trevligt ni haft det :)

  5. Jag o min man va i Alicante med ett par bekanta i oktober förra året. Vi bodde strax intill stället där ni (o jag) drack god sangria (med de roliga träden). Vi hittade ett favoritställe på samma gata där vi åt tapas FLERA gånger. Mycket gott. NÄRA till stranden var det också. Lite shopping på El Corte Ingles blev det oxå. Trevliga bilder :-)

  6. Slukar allt som visar lite sol och värme, fortsätt gärna. Jag älskar ställen där man kan få cava på fat, drack jag "hela tiden" på Mallis när vi var där. Bubbeldricka är min favorit. före både rött och vitt vin.

    Ha en skön helg i regnrusket!
    Kram Malin

  7. Grymt "resereportage" i tre delar. Blir supersugen på att åka dit, och som du säger gärna på senhösten.

    Har bara varit på Mallis men vill verkligen se mer av Spanien överhuvudtaget. Tack för inspiration!

    Ha en riktigt trevlig helg, svensk höst kan vara trevlig den också - speciellt när man laddat batterierna med spansk sol och värme!

    Kram

  8. Vet en som kommer att dregla över bilden av charken när han får se den:)
    Du får gärna bjuda på fler bilder, så härligt att få drömma sej bort lite med hjälp av dom.
    Och att ni lyckades ta värmen och solen med er hem också, bra jobbat!

    Ha nu en riktigt skön helg,
    kramar /Anki

  9. Så fina bilder!!!
    Man blir så sugen på att åka iväg!!!
    Trevlig helg!!

  10. vilken härlig resa! själv ar jag bara bytt kommun öve natten. Verksamhetsplanering med jobbt på Lindingö inte lika mysigt om er resa. Cava också som är så himla gott!!

  11. vad härligt ni verkar ha haft det! skönt med några extra solstrålar såhär på höstkanten, det skulle inte sitta helt fel :) och så massor av god mat på det också, helt underbart!

  12. Det är verkligen kul att se charkbilden,det är något speciellt,vi var i Grekland i somras och där var vi inne i en saluhall.VILKEN UPPLEVELSE!www.sportochspelkocken.se

  13. Sv. Tack för tipset, ska maila henne!!!

  14. Härligt att förlänga sommaren lite. Blev ruggigt sugen på att resa om så bara för en weekend!!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.