Chorizokryddad gryta

11/16/2012

Vad är det med fredagsmaten som gör att den är så speciell? De flesta verkar vilja att den ska gå snabbt att laga och vara lite extra god. Idag har vi på jobbet sprungit runt och försökt fiska inspiration hos varandra för ingen av oss hade bestämt kvällens middag. Jag och Milia åkte direkt från jobb och dagis till affären för att se om vi kunde komma på något gott. Ett bra ställe att stanna till vid när det råder idétorka är fiskdisken, där vi gjorde ett stopp. Slutade med att fyllda spättafiléer och ett nät musslor fick följa med hem, så det lutar åt att det blir en musselsås och kokt tagliatelle till fisken. Dagen recept är en gryta som barnen brukar vilja ha till fredagsmyset, men den passar bra vilken dag som. Det är korven som ger en god smak till hela grytan, så rätten innehåller få ingredienser och går snabbt att tillaga. Grytan passar att servera på flera olika sätt, antingen bara med ris eller tillsammans med sallad, majs, bönor, en klick matyoghurt och riven ost. Vill ni ha något mer till än bara grönsaker passar även klyftpotatis eller något bröd att äta till eller att fylla med köttfärsröran.

Vad äter ni en fredagskväll som denna?


Chorizokryddad gryta, 4 pers.
600 g köttfärs
300 g chorizo (eller annan kryddig korv), av god kvalité, i skivor
2 gula lökar, i klyftor
2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
1 burk/pkt krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1-2 tsk sambal oelek (om barnen inte gillar stark mat servera vid sidan om)
½ dl hackad persilja

Stek köttfärs och korv i en gryta. Tillsätt löken och fräs med en liten stund. Tillsätt tomater och kryddor och låt koka några minuter. Klart!

8 kommentarer:

  1. Låter gott, en kombination jag inte gjort förr.

    Trevlig helg, och vi ska äta lite smårätter och kallt skuret kött.
    Lena från make Ahead Food

  2. Låter gott, det kanske vi skulle testa här hemma, barnen får ju gryta med chorizokorv på dagis, så de skulle nog gilla den här

  3. Jag brukar också hamna i fiskdisken när idéerna lyser med sin frånvaro, men där hittar jag alltid något jag blir sugen på!
    Låter som en gryta i min smak!

    Idag har jag ätit färsk vietnamesiska vårrullar - inte dumt det heller!

  4. Den grytan skulle nog funka här vilken dag som helst!
    Vildsvinsbiffar vilar gött i magen!:)

  5. Hos oss är det hemlagad pizza som gäller på fredag :) Ha en fin helg!

  6. Jättegod gryta! Korvar med mycket smak är verkligen suvve att blanda ner i grytor och såser. Bästa sättet tycker jag att använda såna korvar på.

    En fredag som igår blev det BK, faktiskt. Vi kom väldigt sent till landet med kattburar och hela konkarongen. Att handla mat och sedan laga den också fanns inte på kartan. Det smakade bra just igår och det var länge sen. Ikväll blir det något annat, ska fundera en stund nu.

    Ha en härlig lördag och hoppas att det selektiva hörandet gör att du får göra precis det du vill :-)

    Kram!

  7. Den här hade jag glömt bort! Den är ju supergod. Kram på dig kompis, trevlig helg!

  8. Vad gott med köttfärs och chorizo!!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.