Som en vanlig mamma

11/21/2012

Veckan har bara börjat och jag är trött som aldrig förr. Smygsover i soffan medan barnen kikar på Bolibompa. Vilket toppenprogram det är för powernaps! Fast jag har faktiskt lite träningsvärk så det är helt legitimt att slappa i soffan. Vad är då passande mat för slöa vardagar? Korv skulle säker många svara. Eftersom en av de vanligaste frågorna från andra föräldrar är om vi någonsin äter falukorv, så tänkte jag idag bjuda på en korvrätt. Nu gör jag kanske er besvikna men det blir inte med falukorv för när det kommer till korv så vill jag hellre ha kryddigare korvar och gärna med lite mer grovmalet kött i. Valet är som vanligt fritt, ni tar den korv som er familj gillar bäst.

Ostfyllda kryddiga korvar, 4-6 pers.
6 tjockare kryddiga korvar (eller vanliga grill-/frukostkorvar)
100 g Philadelphiaost
100 g riven ost
2 msk finhackad gul lök
2 msk sweet chilisås
½ msk fransk senap

1 burk cocktailtomater eller krossade tomater
1 squash, i bitar
1 paprika, i bitar
1 gul lök, hackad
2 msk sweet chilisås
salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Skär ett snitt i korvarna på längden så de öppnar sig en hel del, men inte delar sig i två halvor. Rör ihop ostarna med lök, sweet chilisås samt senap och fyll korvarna med blandningen. blanda de konserverade tomaterna med grönsakerna, sweet chilisås samt salt och peppar på botten av en ugnsform. Ställ korvarna på rad i blandningen. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter till osten fått lite färg.



Det finns bara ett enda självklart val till korven och det är hemgjort potatismos. Som ni kanske minns är jag glad i potatis och jag äter alla gånger det hellre än både pasta och ris. Potatismos är inget undantag. Hemgjort med lite små klumpar av potatis i, men ändå mjukt och krämigt av en massa smör och mjölk och så toppat med riven muskot, det är ljuvligt gott. I sann skolbespinsningsanda serveras gärna rårivna morötter till.

12 kommentarer:

  1. Vilken god och spännande vardagsmat! Ta efter! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

  2. älska potatismos! hemgjort alltså :) och korv ja... vi köpte två falukorvsringar för några veckor sen och har hittills använt ½ av dem, har en känsla av att de kommer att räcka ett tag då vi äter korv sisådär 3-4 gånger om året. ostfyllda kryddiga korvar har jag också gjort någon gång, fast med mozzarella, funkar också bra!

  3. Japp, gött mos måste man ha! Gillar de flesta typer av korv, "fulkorv" och finkorv. Men efter helgens korvkurs är jag faktiskt lite mätt på korv...
    Men när andan faller på kan jag tänka mig att jag återkommer till det här inlägget!

  4. Alltså, här äts det typ aldrig falukorv (jisses vad präktiga vi låter nu...) eller annan liknande korv. Precis som ni vill vi ha köttiga korvar med mycket smak när vi väl har det på tallriken.
    Men här är ju en korvrätt som vi verkligen, utan någon som helst tvekan, skulle kunna äta!
    Rakt in på nästa veckas meny åker den! Tackar.

  5. Jag gillar korv och vi har ätit falukorv ikväll. Snabbt, enkelt och gott. Så kan man ju krångla till det lite om man vill.....;)

  6. Ja det äts ingen korv what so ever av mig heller... jo soja eller quornvarianten då ;)

    Det där med trötthet känns igen... känner mig som en trötter hela tiden... jag skyller på årstiden jag!

  7. Men TACK för påminnelsen om att fylla korvar och gratinera på det är sättet. Det verkar så himla gott, och självklart med mos till. Där är vi i alla fall överens, om potatisens förträfflighet :-)

    Det ser urgott ut med grönsaksröran till också. Får nog lov att testa det här inom en snar framtid.

    Ha det gott!

    Kram Lotta

  8. Men du, sååå gott det där ser ut. Ska testas snarast!

  9. Håller med dig vad gäller val av korv. Så mycket godare. Och till min lycka älskar även sonen sådan korv. Tack för ett mattips!

  10. En korvrätt som jag tror jag tyckt om. Det är starka korvar som gäller för mig, även min dotter är förtjust i det. Mos med massa smör är inte fel det heller.

    Kram kram

  11. Jag äter alltid korv av bra kött; ibland lamm, men oftast Ingelstad kalkonkorvar. Bra kryddade och inte så feta heller.

    Bolibompa har jag inte sett på år och dar men jag minns hur gott man snusade till den där halvtimmen. Kram!

  12. Vilken härlig rätt, perfekt vardagsmat :) All korv har väl sin charm men till sånt här håller jag med dig om att en lite grövre, kryddig korv passar bäst!

    Fortsatt trevlig helg!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.