Thinking outside the box

11/01/2012

När jag tänker coleslaw så tänker jag vanligtvis grillat, men vem säger att det inte kan vara ett fint tillbehör till vardagsmaten? Ibland behöver någon annan få en att tänka i andra banor. För det mesta är det barnen som kombinerar de mest udda tillbehören när vi äter. Fast det kan lika väl vara jag som tvingar dem till det som till exempel när jag ljuger för Lowes kompisar och säger att ketchupen är slut. Vem vill se sin mat förstörd med ett lass ketchup över. Minns ni reklamen när killen gjort en fin pasta carbonara och bjuder sin kompis som toppar tallriken med just en massa ketchup :-O *ryser* Fast jag kan tillägga att de barn som istället får rikligt med riven parmesan över köttfärssåsen inte saknar ketchupen det minsta. I detta fallet hade vi coleslaw till korvstroganoff och ris vilket passar alldeles utmärkt. Jag har ett recept som jag i stort sett kör utifrån när jag gör coleslaw, men testade nu en ny variant med äpple i och utan vitlök som blev mycket fräsch. Den skulle till och med kunna passa till grillat... ;-)


Coleslaw med äpple
½ litet (eko) vitkålshuvud, tunt strimlat/hyvlat med osthyvel
1 morot, grovt riven
1 äpple, grovt rivet
1 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2 tsk senap (jag tog fransk)
1 tsk flytande honung (tar du sötade senap kan du utesluta honungen)


Blanda crème fraiche, majonnäs, flytande honung, senap. Vänd ner blandningen i frukt- och grönsaksrivet, blanda väl. Låt stå och mogna. Servera till precis vad du känner för.
 

12 kommentarer:

  1. gahhh jag älskar coleslaw mums. När öppnar du krogen? ; ) kram Sofia

  2. Jag är helt såld på Coleslaw och just med äpple och lite hackad salt gurka är min favorit.

    trevlig helg.

    lena från Make Ahead Food

  3. Ja, man ska prova nytt ofta sägs det ju så varför inte blanda samman rätter som man vanligtvis inte har tillsammans.
    När vi hade pastan med ostsåsen så sa Håkan just det du skriver här om ketchup, "tänk att spruta en massa kecha över detta nu, det finns det säkert dom som gör". Huga...

  4. Coleslaw är något jag gillar mycket och med äpple i blir den fräschare!

  5. Oh, vad gott! Mums för äpple i salladen också!
    Vi brukar ofta göra något liknande som tillbehör till varma rätter! :)
    ha en underbar fredag!
    Kram
    //Lana

  6. Riktigt smarrigt låter det här. Ha en skön helg :)

  7. Gott ha en fin helg!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  8. Håller med dig, coleslaw passar till det mesta!

  9. Det är ungefär som den cole slaw jag brukar göra. Jag gillar morotens färg, och äpplets sötma. Kål gör att min mage krånglar men ibland är det värt det.

    Min yngsta dotter är kechupberoende. Hon har det på mat så att jag baxnar. Ikväll blir det asiatiskt och då går hon över till sötsur sås. OMG - jag blir tokig, men tänker att det är hennes förstörda mat. Hon är 19... Jag kan inte curla henne med vad hon ska äta, men visst svider det. Kram!

  10. Haha, jag den där ketchupen... Eller när folk saltar utan att ha smakat på maten, som om de förutsätter att jag undersaltat. Blir sugen på att översalta bara för att djävlas. Sedan kan de sitta där med in übersalta mat och skämmas, hehehe. Nu dyker djävulshornet upp ur min panna.

    Kram på dig!

  11. Jag tycker inte du är lik hon i solsidan Du är en milf. hi hi och jag är så avis på dina små söta fötter storlek 35 I wish ; ) Vi har ett barn på min avdelning som är 5 år han har storlek 34!!!! Hela han är stor jättestor : ( kram Sofia o trevlig helg : ) Sofia

  12. Ketchup har man till korv. Punkt!
    Med äpple i coleslawen låter fint! Kan tänka mig att det passar till mycket. Precis som pizzasallad...

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.