Dela kakan? Nu förstår jag inte

1/06/2013

Igår var vi ute och åt på restaurang Källaren Kronan och åt fantastiskt god mat tillsammans med ett par vänner. De har både mysig miljö och maten brukar alltid vara god. Till förrätt valde Berra och jag ostsoppa med rökt hjortstek och ärtskott i, som var mycket god. Sedan valde jag ankbröst med hallonvinägersky och trots att det var mycket gott ångrade jag mig en aning när jag smakade på Berras pepparstekta oxfilé grönpepparsås som var helt perfekt. Bestämde mig för att försöka ge mig på att laga anka själv vid något tillfälle för det har jag aldrig gjort. Till maten drack vi en mycket gott rött vin som får köpas direkt från leverantören. Blåbärsparfaiten jag valde till dessert var isig och smakade inte så mycket. De andras parfait med smak av nougat som serverades tillsammans med passionsfruktsås var däremot ljuvligt god. På det hela taget ändå en mycket god middag och vi hade trevligt vilket är det viktigaste. Ett par småbarnsföräldrar fick dessutom andas lite annan luft ;-)




Idag är det familjehäng som gäller hela dagen och vi har hjälpts åt att raska ut julen eftersom vår gran i stort sett tappat alla barr och var en naken, sorglig syn. Nu får vi istället dras med barr i alla skrymslen och vrår fram till sommaren. Vi bakar rulltårta, lyssnar på förra årets melodifestivalsskiva, räknar ned och längtar (fyra veckor kvar....) Sedan trycker i oss hela kakan själva och hoppas på att ingen oanmäld dyker upp. "Det är vår kaka!" som barnen sa. Så när ni läser detta är den säkert redan slut om nu någon tänkte chansa och åka förbi oss ;-)
 

12 kommentarer:

  1. Härliga bilder på barnen!

  2. Nougatparfait tycker jag låter så smarrigt... får man väl försöka sig på här hemma. Familjehäng låter som bra grejer... det har vi också ägnat oss åt både idag och ja... nästan hela lovet nu!

    Salladsknyten nedanför har jag spanat in sedan i somras när jag såg irländske stjärnkockens recept... får testa till våren. Önskar er en kanonfin söndag, kram!

  3. Jag fastnade bara på det där "bara 4 veckor kvar"... Inte ska ni väl till solen? Det finns inget som gör mig så avis som människor som drar till solen så här års. Men jag unnar dig så klart det, men bara dig då ;o)

    Kram kram

  4. Anka ska du absolut ge dig på, vi gör det gärna när det är lite festligare och det är en klar favorit, inte alls svårt på något sätt.
    Jotack, vi såg barrhögen, den där Berra... :)
    Låter som ni haft en skön söndag tillsammans, den ser i alla fall ut att ha smakat gott:)

  5. Amy, vi verkligen älskar salladsknyten. Det måste ni testa.
    Malin, vi ska åka söder ut, men inte till sol utan till Karlskrona. Första delfinalen :-)
    Mårtensson, ja den där Berra han är som en storm eller hur var det nu ;-) Ska se till att våga mig på anka då!

  6. Så sött de poserar. Vällärda barn det där. :D

  7. Härligt med en middag med goda vänner.. Vad är det för bröd du använder i inlägget tidigare?
    Kram

  8. Bara fyra veckor kvar?!?! HURRA!!!

  9. Ostsoppa, där gick mina smaklökar bananas! Anka har jag inte heller vågat min på än, undrar om det är svårt att få tag på...?
    Ni verkar ha haft en fin söndag :)

  10. Fina bilder och söta barn:)
    Ha en bra kväll!

    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  11. Lisa, ibland överraskar de snarare ;-)
    Jessica, vanliga tortillabröd som finns bland tacogrejerna i affären.
    Sofie, jag vet! :-)
    Kim, jag vet faktiskt inte. Men frysta ankbröst tror jag de har i de flesta affärer.
    Viktoria, tack!

  12. Ha ha ha, underbart! klart man ska äta upp hela kakan:-)
    Lät som en ypperligt god middag på Källaren Kronan!
    Där tror jag aldrig vi har varit på kvällen, jag har ätit lunch där nån gång…
    Anka fixar du! Vi åt det dan innan julafton då Marcus mosters sambo som är danska lagade till det. Supergott!!!! I Danmark äter man ju anka till julen och inte julboird som vi gör, bra mycket trvligare tycker ju jag som inte är nån julbordsmänniska. I vår familj äter vi däremot alltid kalkon på juldagen och DET är mer min grej det;-) Och att tillaga en hel anka är som att tillaga en hel kalkon, det sköter sig själv liksom;-)
    Har köpot ankbröst nån gång och det är ju bara sååååå gott!
    Mmm, ser fram emot en massa goda recept under 2013 med dig!
    Natti med dig!
    Kraaaam anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.