Milia bakar med Prick och Fläck

1/29/2013

Tack för alla grattisönskningar på Facebook igår! Ni som är nyfikna på kärleksmenyn får dock ge er till tåls lite... Idag bjuder jag, eller rättare sagt Milia på andra godsaker.
Milia läser (ja, inte själv...) och älskar böckerna om Prick och Fläck. Jag gillar också dessa figurer skarpt då böckerna är både roliga och pedagogiska. Vi har bland annat läst om när de har smussel och smask i soffan med en stor påse godis och allt roligt det går att göra med det. Så mycket att de fick tandtroll och blev tvungna att gå till tandläkaren. Det slumpade sig som så att detta var någon vecka innan Milia skulle dit och visa upp sina gaddar. Senast ut var boken när detta söta par degar och baka olika prickiga bollar och frallor. Längst bak i boken fanns även fanns recept på deras bullar och bollar. Då vi hade en högst sorgsen banan kvar på fruktfatet föll valet på chokladbollarna med smak av banan. Barnen ger dem full pott! Passade perfekt att packa ned i en burk och ta med till pulkabacken och njut av tillsammans med varm äppelmust.


Prickiga bananchokladbollar, ca 20 st
1 mogen banan
50 g smör
3 dl havregryn
½ dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vanilsocker
strösocker eller kokos att rulla bollarna i

Mosa ihop bananen med smöret. Blanda sedan ned resten av ingredienserna. Forma dem till små bollar och rulla dem i strösocker eller kokos medan de fortfarande är lite kladdiga. Förvara i kyl (eller frys) tills de ska ätas.




Prick och Fläck som degar. Det är så ful-söta!

13 kommentarer:

  1. Låter gott med banan i bollarna!

  2. Säger grattis till er här också! Ni är ett sådant vackert och stiligt par! :)
    Mmm... chokladbollarna är ju så gott! :)
    Blev sugen nu!
    Ha en toppen tisdag!
    Kram
    //Lana

  3. Mmm banan i lät gott:)
    Trevlig dag
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  4. Åh, de är så roliga de där Prick & Fläck! Och väldigt bra med för den delen;-)
    I födelsedagspresent fick Tyra en vannisningt rolig bok, som ng mer lämpar sig för Love då det är en kapitelbok, den heter Doktor Proktors Pruttpulver!!! Jag äääälskar den och man kan liksom inte låta bli att göra till rösten och läsa den högt och ljudligt!
    Tyra skrattar så hon kiknar;-)

    Jadu, nog skulle jag vilja förverkliga en sån dröm… MEN det är svårt. Man har räkningar som ska betalas varje månad och det är en osäker bransch att ge sig in i, tyvärr. Jag kommer väl aldrig sluta drömma, men just nu får jag befinna mig på startbanan och tänka på vad jag ska göra med mitt liv. Mitt jobb går jag till, för det ska man, det måste man. Anledningen till attt man orkar är kollegorna som är toppen, annars hade man inte orkat ska jag erkänna. Tungt som tusan med IT-chef som slutat, ingen ordentligt ledning, vår närmsta chef är samtidigt f-ledig (med all rätt!!) men det blir rörigt. Ingen vet vad som gäller eller vad som är sagt att vi ska eller inte ska supporta. Det blir liksom lite ad hoc, vilket kan vara lite jobbigt när man jobbar inom det område vi gör. Min fritid ägnas liksom inte åt att skruva isär datorer, eller grotta ner mig i nån app eller vad det nu må vara… Nä, jag gillar fluff på min fritid jag;-)
    Just nu tillåter jag mig att det är så. Energin är inte på topp, men den ska vi tanka oss full av på Kap Verde! Nedräkning nu, badkläderna ligger framme och snart ska jag rota lite i sommargarderobern och se vad som mer ska packas ner i väskan… Om en vecka sitter vi på planet, fulla av förväntan och spänning. Ett äventyr för lilla familjen Wahlstam!! =))
    Om jag kunde skulle jag packa ner solen och energin i rescäkan sen:-) Men förhoppningsvis är själen och hjärtat så påfyllt att man tar sig fram och hoppet om vår och ljusare tider inte känns allt för långt borta!
    Det är väl ungefär där jag är nu kan man säga…
    Fortfarande i min morgonrock idag då Tyra varit krasslig i halens och jag hade migränkänning två gånger igår som jag lyckade stoppa med mina nässprayer, men man är ju alldeles dan-efter idag… Så en riktig slappardag är det idag:)
    Ha det fint vännen! Tack för att du skriver så fint till mig:)
    Kanske kan vi ta nån liten träff framåt våren? Jag ska nog ha ett sånt där inredningsparty i mars tror jag, då kanske du vill komma?
    Sköt om dig!!!!
    Kramar Anna

  5. banan i bollarna, har aldrig ens tänkt tanken. smarta filurer de där prick & fläck! nu gillar jag ju inte banan, men jag kan tänka mig att en liten tjej här kanske kommer att göra det om några månader. fast chokladbollar får nog vänta nåt år till ändå ;)

    hoppas ni hade det riktigt mysigt på årsdagen, och att berra slapp drinkar i knäet denna gången! :)

  6. Åhhh mums det receptet måste jag testa. Prick och fläck är ju bara så söta
    : ) Jag har en likadan matlåda eller föresten Bella ; ) har en likadan matlåda
    : ) love it! kram Sofia

  7. Verkar hur smaskigt som helst. Och en bonus att de inte borde innehålla lika mycket kalorier som originalet. Eller? :)

  8. Nytt med bananas i, blir ju så mycket nyttigare då ju... Känns ju bra ;-)

    Kram kram

  9. Baban i kokobollarna har jag inte ens tänkt på att man kan ha, men banan och choklad är ju en lyckad kombo så det smakar säkert finfint!

  10. Vad gott med banansmak! Ska jag komma ihåg nästa gång det ska göras chokladbollar. Brukar vara perfekt att ta med till fredagsfikat. Fast de väntar sig att jag ska ha fikon i dem, hehe...

  11. De där figurerna har vi missat här hemma... de ser onekligen annorlunda ut :)

    Låter som en bra kombo att ha i banan, bra gjort Milia!

  12. Prick och fläck jag jag aldrig läst. Tack för tips på bra barnbok! Att det sen fínns recept i den gör ju inte saken sämre...hehe:) Kram

  13. Chokladbollar som gått bananas, härligt!
    Vi ser fram mot rapporten från firandet från er dag, vilket kanonår att träffas på:=)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.