Påskinspiration

3/26/2013

Jag ser att många är inne på bloggen och söker efter påskrecept just nu. Vi brukar inte fira påsk hemma hos oss fast jag brukar bidra med lite rätter ändå. Så här får ni lite länkar på tips inför påsk, även till er som inte tänker bjuda på klassisk påskbuffé.

För er som vill bjuda på en härligt solgul drink till påsk har jag självklart ett par tips. Ni kan antingen blanda till gästerna varsin Tropical itch med smak av passionsfrukt eller en variant av Bellini med smak av persika.
Vill ni hellre bjuda på mousserat vin när gästerna kommer så kan snittar till välkomstbubblet passa bra. Kanske de ljuvliga laxrullarna med wasabi (de älskas av alla gäster!), smördegssnurror (går att fylla med vad ni tycker om), serranorullar pesto och soltorkade tomater eller serranorullar med grillad paprika och chévre.


På buffébordet eller som förrätt passar cheesecake med smak av skaldjur eller en kall variant av västerbottenostpaj (som också är som en cheesecake). Likaså en äggsallad med kaviarcréme kan smaka bra innan en varmrätt.
Vill ni bjuda på lamm kan jag rekommendera en chili- och vitlökskryddad lammstek serverad tillsammans med en rödvinssås smaksatt med chili och choklad. För er som hellre önskar förbereda maten och servera en kall skinka tycker jag ni ska testa min pappas påskskinka med hemgjorda mimosasallad till eller min ört- och chilimarinerade filé. Under kategorin buffé finner ni allsköns smårätter som går att bygga ihop till er egen buffé efter tycke och smak.



Här kommer även en rad förslag på påskgula desserter. Det ni ser på bilderna är bland annat en valnöts- och chokladmarängtårta fylld med galss och exotisk frukt, apelsinmoussetårta med mandelbotten och passionsfruktsglasstårta med chokladbotten. En återkommande favorit hemma hos oss har länge varit pappas frusna citrontårta. Klassiska efterrätter så som vit chokladmousse och vaniljpannacotta blir enkelt påskpiffade med en gul fruktspegel ovanpå.
Gula, men lite mindre sötsaker att bjuda på är citron- och saffranstryffel och citronkycklingar (maränger).

Lycka till!

21 kommentarer:

  1. Så mycket gott du bjuder på Remsan... drinkarna ser härliga ut och tårtorna... i synnerhet den med fruktspegel på mmm. Den spanade jag in förra året också! :)

  2. Ah, vad mycket härlig påskmat du bjuder på! Jag har planerat en del, men sedan får det bli som blir :)

  3. Det var minsann ingen dålig påskbuffé du har dukat upp, vi kan tänka oss en bit från varje förslag! Drinkarna sippar vi gärna på både innan och efter:)

    Kramar

  4. så gott det ser ut :)

  5. Anonym sa...

    I år blir det helt ny påskmat här. Kommer att testa laxrullarna och passionsglasstårtan bl.a. Vi kommer inte att bli besvikna, det vet jag.

  6. Vilken härlig påskbuffé med massor av inspiration! Supergott :)

  7. Härliga färger som piggar upp!

  8. Hihi! När jag ser din tårta måset jag le lite. Precis så ska jag göra min påsktårta. Persikogelé överst och så choklad med ett litet fågelbo. Superfint!

    Påsken är en härlig mathelg och jag älskar sillarna, laxen och lammet. Lite mer min typ av mat än julens, eftersom jag inte äter revben, skinka osv. Kram!

  9. Så mycket härliga tips du bjuder på. Dom där drinkarna kanske jag testar..

  10. vilken underbar buffe blur hungrig : )
    I år är vi bortbjudna...och jag hoppad på lax..

  11. Så många fina, smarriga och goda recept! Här hittar jag definitivt något som faller mig i smaken! Mums!
    Ha en fin kväll!
    Kramar!
    //Lana

  12. Herregud, så mycket gott! Blir nog inte så mycket påskmat i år. Ätit dåligt idag och blev väldigt hungrig nu....:(

  13. Älskar bilderna på tårtorna. ÄLSKAR! Skulle kunna hoppa in i bilden och äta allt på d-i-r-e-k-t-e-n. Hoppas att ni får en fin påsk! KRAM!

  14. Jäklar va gott..Snygga bilder också!

  15. Sprängfyllt av tips! Blir inte så mycket firande för min del heller, men trevligt med långledigt!

    Glad Påsk!

  16. Anonym sa...

    Åh, titta så mycket fina påsk-godsaker! Glad påsk på er! Kram

  17. Härlig bild- och receptkavalkad, vad glad jag blev av alla bilderna! Lite som en sol-injektion.

    GLAD PÅSK!

  18. GLAD PÅSK! Till er alla fina!

  19. Okej, hallå! Jag vill ha en stor buffé med alla dessa saker! NU tack!

  20. Anonym sa...

    Testade Bellini, laxrullar med wasabi, smördegsrullar och passionfruktsglasstårta.
    Succé!!!
    Tackar för alla goda tips!
    Lena

  21. Lena, åh vad glad jag blir!!! Kramar!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.