Pannkaksfrukost

5/29/2013

Våra barn är inga frukostmänniskor och vi har försökt med allt möjligt om morgnarna utan någon större succé. Oftast blir det den lite fetare naturella yoghurten och müsli. Både min man och jag tycker att de flesta yoghurt och filsorter är för söta för att starta dagen med. För att inte tala om alla dessa flingor som finns. Den store äter ibland smörgås och den lille äter i stort sett bara macka på dagis, dock gillar båda knäcke. Ägg i alla former går tyvärr bort... Därför har jag letat efter alternativ och snubblade över dessa pannkakor som gjort sig kända som både glutenfria och för att passa de som äter LCHF-kost. Jag har tidigare testat andra varianter av "nyttigare" pannkakor exempelvis med keso som barnen inte alls gillade, men dessa gick hem. Och det är en helt annan känsla i magen när jag ätit ett gäng av dessa jämfört med vanliga pannkakor. Kan vara något att testa för alla er som är känsliga för vanligt vetemjöl! Jag tycker de är helt galet goda med en liten uns av kardemumma i och serverade tillsammans med bär. Testa vet ja'!


Mättande pannkakor, glutenfria pannkakor eller lchf-pannkakor, 4 pers.
4 dl valfri mjölk och/eller grädde (godast med lite av varje), det går även bra med kokosmjölk
4 ägg
2 msk fiberhusk
2 krm salt
Ev. Smaksätt med stött kardemumma, kanel eller vaniljpulver

Vispa ihop alla ingredienser och låt stå och svälla i 5 minuter. Stek den på vanligt vis i smör eller olja i stekpanna eller plättlagg. Servera med bär eller sylt. På bilden är mina toppade med jordgubbar, lite vaniljsocker och mynta.

11 kommentarer:

  1. Ja, nyttiga pankisar är inte fy skam alls. Älskar den här säsongen som bjuder oss på en massa goda färska bär och frukter. Let the summer come, kram!

  2. Mums, måste testas! Intressant att de bara innehåller fiberhusk och inget annat mjöl.

    Som ett litet sammanträffande experimenterade jag också idag med vårt vanliga recept på "tjocka pannkakor" (barnens namn på dem) = amerikanska pannkakor. Jag gjorde dem helt fria från vetemjöl och använde då också en liten mängd fiberhusk.

    Och jag håller med om att det blir en helt annan känsla i magen med mer ägg och mindre (eller inget) vetemjöl.

    Kram

  3. Att ha kardemumma i plättarna har jag inte testat, men det måste ju vara jättegott. Hur skulle det vara med tjockare smoothie=fuskglass till barnen (fryst banan, bär, kvarg/yoghurt/mjölk). Tänk att få äta "glass" till frukost :) Kram

  4. Gott med mjölfria pannkakor! Något som görs ofta hemma hos oss!
    prova nån gång att göra de på kokosmjölk! Också jättegott! :)
    ha en toppen dag!
    kram kram
    //Lana

  5. Åh, dessa får jag testa! Tack för tipset.

  6. Frukost är inte heller min grej. En skorpa på sin höjd. Men mycket kaffe med sojamjölk. Gärna två muggar.

    Pannkakor är inte något jag äter, men barnen frossar i nyttiga varianter av amerikan pancakes. Var och en lycklig på sitt sätt.

    Kram!

  7. Det ser åtminstone hur gott ut som helst!
    Min stora slevar i sig två portioner havregrynsgröt eller vanlig fil varje morgon, men den lilla vill gärna har något "godare", typ sockerflingor,

  8. Brukar göra liknande pannkakor, fast med lite kokosmjöl också. De är otroligt goda!

  9. Vad är det med barn och pannkakor? Alltid ett säkert kort!:)
    Bra när även alla kan äta!

  10. Pannkakor är ju väldigt gott! E gillar kesoplättarna faktiskt. Fast allra helst bananpannkakor!

    Om man vill kan man steka dem i kokosfett med smak också. Det blir ännu lyxigare tycker jag!

  11. Oj, vad många fina tips! Tack!
    Ja, Sofie, vad är det med barn och pannkakor... Och tjejer på 39 år ;-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.