Min midsommar

6/22/2013

Lagom tills vi hade packat ned allt vi skulle ha med oss igår, så började det mullra så jag trodde att krig har brutit ut. Sedan fullkomligt öppnade sig himlen och det ösregnade, men bara en timme senare smög sig solen fram mellan molnen precis när vi anlänt dit där vi skulle fira midsommar. Jag ska inte dra hela min dag i detalj utan låta bilderna tala lite för sig själva.
Ni kanske minns den gröna nya klänningen på Instagram jag köpte för ett par veckor sedan, den bytte jag till den här korallfärgade istället som jag nu invigde.

Linn hade dukat fint med sommarblommor och säd i olika gamla glasskålar och vaser. Precis som sig bör när det är midsommar åt vi sillunch med olika sorters sillar, färskpotatis, gräddfil, gräslök och knäcke. Enkelt och så galet gott. Det var matjesillpremiär för mig i år och då smakar det extra gott. Våra barn som inte gillar sill och annan fisk som ter sig rå fick stekt lax istället.


Ingen sillunch utan snaps. Välkylda nubbar utav en blandning som hette Skärgårdssnapsar och så hade Linn kryddat en egen med smak av rosmarin och citron. Jag är ingen stor snapsdrickare, men kan tycka att en liten skvätt till sillen kan smaka gott så jag provade ett par olika (skvättar).

Här är Don Juan, förlåt jag menar min son, i farten och flirtar med en av de mindre värdinnorna. Vem kan klandra honom med så söta tjejer omkring sig.


Det sprack upp och blev riktigt sommarvarmt, så pass att jag idag har en illröd solbränna precis efter min klänning. Alltså ett snyggt rött ovalt rött märke över bröstet där solen stekte igår.
Berra och jag hade klätt oss i matchande kläder. Tror aldrig vi har lyckats färgmatcha varandra så bra innan även om det på bilderna ser ut som att klädernas kulör skiljer sig en aning.

Medan vi vuxna slappade i solen passade barnen på att bada i poolen som var fylld dagen till ära. Själv kände jag mig inte fullt så badsugen. För min del får det gärna vara både ett par grader varmare i både vattnet och luften om jag ska doppa mig.  Jag är kanske inte heller den som tar sats över hela trädgården för att hoppandes göra "bomben" i en liten pool. Inte ens efter ett par snapsar...


Sol, värme och bad kräver svalkande bål. Rabarbersaft, äppeljuice, sockerdricka samt en massa is och färsk frukt. Slurp! sa det i barnens glas. Och vem blir inte läskad av en kanna iskall god bål?!


Sötaste gänget myser i hängmattan i skuggan. Det är så kul när barnen leker allihop tillsammans och har kul. Båda våra var nöjda och tyckte det hade varit en toppendag när de lade sina små huvuden mot kudden.


Lekte gjorde vi också lite. Ett måste när det är sommarfest. Här mumsar vi oss godissnören utan att använda händerna, men annars var som synes alla knep tillåtna för att hjälpa sina lagkamrater. Bilderna från stövelkastning och skottkärrerace besprarar jag er... Även om jag är nöjd med att ha slagit min man när jag på snabbare tid körde den uppmärkta banan med både Martin och Mya i en skottkärra. Hon är starkare än somliga tror, den där Remsan.

Mitt enda bidrag denna dag var desserten och jag hade bakat en chokladkaka som jag toppat med yoghurtgrädde och en massa olika bär. Lowe fick i uppdrag att pudra över florsocker och gick fullständigt bananas... Så det kom inte en massa pudersnö plötsligt även om man nästan kan tro det. Recept kommer inom det närmaste, jag lovar!

Middagen på kvällen bestod av blandat kött från grillen, hemfriterade pommes (så galet goda att jag överväger att införskaffa en egen fritös!) och sallad med jordgubbar och ädelost (testa denna kombination om ni inte redan gjort det). Till detta serverades hemgjord aioli (livsfarligt gott till de där pommesen...) och hemkokt tomatchutney som i sin tur passade perfekt till köttet.

Fy fasen vad livet är gott ibland. Det blev en dag i solen i alla fall. För detta var min enda lediga dag denna vecka. Och jag som har börjat få en känsla av semester, men nu vankas det återigen jobb... Semestern den dröjer ännu ett par veckor så jag får se hur det går på jobbet när min hjärna redan verkar ha tagit ledigt.


19 kommentarer:

  1. Hej sötis!!!!
    Du må tro man blir sugen och hunrig när man ser allt det här goda!!!
    Saften ska jag alldelses snart görs, det är ett som är säkert, jag vet många bra "fläderställen" häromkring;-)
    Dock var det inte enligt mina planer att gå o bli sjuk så här till midsommar precis. Idag känns det bättre, men igår kändes det inte kul alls. Igår skulle vi till Drag, det var ju bara att avboka och idag skulle vi till min kusin med familj, men det blev inget med det heller:( Buhuuuu!
    Riktigt uttråkad har jag varit idag o ganska less på att det blev så här. Sen tänker man ändå, jag lever ju, finns ju de som inte gör det faktiskt…
    Just nu massor av tankar som snurrar runt… Jag vet ju att det är ett rutin ingrepp de ska göra på Tyra, men det är ju min flicka som ska sövas…
    Så det inleder vi ledigheten med på torsdag… Samtidigt så planerar vi kalas… Nån här, typ jag, fyller ju jämt snart och då ska det ju bli lite kalas. Inget stort för det är inget för mig. Men mat ska ju de som kommer ändå ha;-)
    Nähä, dax att krypa ner till fialottaskrutt som sover hos mamma i natt, för ibland gör vi så här. I synnerhet när något är på gång…
    Kanske ses vi i sommar?:) Kan inte fatta att det snart är ett år sedan du var här?!???
    Kraaaam Anna

  2. Anonym sa...

    Vilka fina bilder på er allihop. Hot mama : ) kram Sofia

  3. tutto meraviglioso!!

  4. Underbara bilder och underbar midsommar ni har haft! :)
    Desserten ser mycket smaskens ut! Gott!
    Ha en toppen söndag!
    Kram
    //Lana

  5. Så fina bilder, och du är lika snygg på bild som i verkligheten! En riktig klänningstjej är du!

    En fritös MÅSTE man ha. Min gick sönder för ett tag sen och mitt liv känns numera tomt och innehållslöst, jag lovar! Men jag är smart, för nu när jag blir sambo får han betala halva frisören när jag köper en ny, fniss! Skojar bara! Om du ska köpa en så se till att köpa en med "fönster" så att du kan se det du friterar. En sön hade jag och den var toppen ända tills den slutligt gav upp andan!

    Midsommarkramar till dig!

  6. Ser ut som er midsommar var ljuvlig och alla mat god :)
    Lena från make a head food

  7. Vilka härliga midsommarbilder! Ni ser ut att ha haft det riktigt gött! Apråpå färgmatchning, tror jag att min man har en likadan skjorta som din. Den färgmatchar jag med min vit- och korallrandiga Bondelid-klänning! :-D

  8. Här skulle det ösregna och vara skitväder hela dagen, men det var helt ok (lite moln och grått!) fram tills midnatt, då började det blås upp rejält och det har varit kallt sedan dess. Passar perfekt att vara inne och titta på film så mig gör det inte så mycket... Kram!

  9. Härliga bilder åh vilken mat och vilka härliga kombos spännande med egen tomatchutney och din tårta vill jag gärna se receptet på:)
    Ha det gott

  10. Ohå, vilken don Juan till son du har! Så stilig med slips och allt :) Ni verkar ha haft bra mycket bättre väder än vi här i Växjö. Men jag ska inte klaga, det var uppehåll medan vi satt ute och åt i alla fall :)

  11. Fler som fått semesterkänslor fast det dröjer ett tag än innan det är dags... Förmodligen spelar vädret in en hel del:)
    Fina ni var hela familjen, den där Juan är allt lik sin pappa till utseendet!
    Här höll sig vädret hela dagen och kvällen, så härlig att kunna vara ute och njuta av kvällarna.

    Ha en fin vecka Emmy,
    kramar

  12. Vilken perfekt midsommar! Till och med vädret på er sida och det brukar ju inte höra till vanligheterna den här årstiden. Blev bortskämd med riktigt fint väder också, lite vind bara som kylde ner en stund under sillunchen som bror och svåger bjöd på.

    Kämpa på så är det snart semester. Sommaren har fortfarande bara börjat :-)

    Kram!

  13. Härliga bilder Emmy!!

  14. Låter som en helt grym midsommar! Sillen hoppar jag men en liten nubbe blir det "bara för att".

  15. Vilka jättefina bilder! Verkar underbart ♥

  16. Jag är supersupernöjd med min egen midsommar, men vette fasen om jag inte hade velat vara med på eran också! Vilken mat!

    Ja livet är bra fint ibland. Det tänkte jag flera flera gånger under min helg. Trots myggor och båthaveri.

  17. Anonym sa...

    Så mycket fina bilder!

  18. Nu ser ut att ha haft en mycket trevlig midsommar och med en massa godsaker också!!! Härligt när det är sommarväder och man kan var ute.
    Ha en bra start på veckan! Kram

  19. Vilken idyllisk midsommar! Blir glad av att bara läsa om det. :) Stor kram

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.