Laxburgare med extra allt

8/03/2013

Hej alla finingar! Hur har ni det i sommarvärmen? Jag är nu lite mer än halvvägs kommen i min semester och den har känts otroligt lång i år. Vi har hunnit träffa våra vänner och njuta av en massa gott ihop. Det visade sig att det inte vara så tokigt att dela upp semestern, så det kommer jag göra fler gånger.
Vad vi gör gång på gång är olika sorters burgare hemma hos oss. Det är ett knep för er som vill att barnen ska testa annan mat - gör varianter av burgare och biffar. Våra äter i stort sett alla sorter bara de är formade som burgare. Märkligt det där.
Denna bild säger en hel del om hur jag tycker om att äta mina burgare - med en massa gott på. Så när vi skulle äta laxburgare senast åt vi dem tillsammans med coleslaw (galet gott med färsk vitkål just nu), stekt halloumi, avokado, rödlök, tomat och lite chili. Och precis som bilden visar äter jag gärna burgare med ett halvt bröd eller utan bröd eftersom jag vill ha en mängd andra godsaker till burgarna blir bröd ofta överflödigt. Det går även att göra mindre biffar av fisksmeten och tärna halloumin innan de steks, så kan ni blanda alla ingredienser i en fräsch sallad istället.



Laxburgare med coleslaw och halloumi, 4 pers.
600 g laxfilé
1 liten rödlök, finhackad
1 röd chili, finhackad
1 lime, rivet skal och pressad saft
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk potatismjöl
1 ägg

Finhacka laxen (är bäst tycker jag) eller mixa den grovt. Blanda laxen med kryddorna, potatismjöl och ägg till en färs. Forma färsen till 4 eller 8 biffar. Stek dem på båda sidor.

Min coleslaw gjorde jag av lika delar tunt hyvlad (med osthyvel) vitkål och grovt riven morot, ett par matskedar majonäs (Hellmann´s) och pressad vitlök.

11 kommentarer:

  1. Jag håller med, finhackad blir ju 100 gånger bättre än mixat! Vad gott det ser ut, jag ville äta fisk idag men se det ville inte han den där inneboenden!

  2. Vacker bild! Kram

  3. Laxburgare är så gott! Härligt att du har kvar semester :) njut!

  4. Åh det är så gott med lax, fisk, skaldjursburgare
    Har inte gjort på hela sommaren men måste nog göras snart igen :)
    Kram Lena från make a head food

  5. Det där med ett bröd är ingen dum idé. Så kan man äta mer av det andra goda. Den färska vitkålen frossar jag i. Gott till det mesta i olika varianter av sallader.

  6. Jag gör som du, skippar halva brödet. Det finns ju så mycket annat gott man vill pilla i sig. Som Cole slaw till exempel.

    Yngsta dottern jobbar sedan en tid på Burger King och ser helst att vi äter annat än burgare när hon är här. Men nu har hon egen lägenhet, så vi kan peta i oss burgare titt som tätt ändå, hihi! Snygg bild som vanligt! Kram!

  7. Smart knep med barnen! Låter som en bra vuxenrätt också...

  8. Jag gör ett litet pit-stop på jobbet nu i tre dagar, sen har jag lite mer semester - känns inte dumt alls!
    Jag brukar också skippa ena brödbiten, finns ju så mycket annat gott man vill få plats med!
    Halloumi och lax har jag nog aldrig testat ihop, men det är klart det måste bli gott!

    Kram!

  9. Laxburgare är jättegott tycker jag men min son är inte så lättlurad längre så den slinker inte ner trots burgerformat!:) Kram

  10. Gott gott, går ju att ta annan fisk med eftersom jag inte tål lax.
    Här blev det ju burgare till middag idag, som enligt Tyra var de godaste hon ätit:-) Värmer gott i mammahjärtat när allt är gjort från grunden:-)
    Njut av er semester!
    Kram Anna

  11. Vad roligt med olika sorters burgare. Din laxburgare ser jättegod ut!! Här hemma kan man minsann inte lura i grabben några andra burgare än köpta. Han gillar inte mina hemmagjorda :((
    Kram

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.