Smått och gott plock

8/31/2013

Lite tomt är det utan Berra hemma, men vi försöker att roa oss bäst vi kan. När Lowe var på fotbollscup passade Milia och jag på att storma Modehuset i Kalmar. Även om hela familjen gillar att shoppa (båda killarna också) är dottern den värsta av oss. Hon kommer att bli dyr i framtiden...
Innan min man packade väskan för ett par utvecklande dagar i Rom tillsammans med sina kollegor fixade jag en massa gott plock ihopp om att han skulle vilja stanna kvar hemma. Jag korkade till och med upp en flaska Rotari rosé som vi sippade på till maten. Men han åkte... buhu...


Ni som känner mig vet att jag älskar all sorts plockmat just för att jag inte behöver välja utan kan äta lite av flera goda rätter. Enklast är att laga ett par små rätter och köpa lite färdigt. Det var precis vad jag gjorde. Tre olika spanska charkuterier, en camembert och räkor inhandlades. Ett gäng av de sistnämnda blandade jag med majonäs, dill, salt och peppar som jag toppade avokadohalvor med. Sivripaprika gratinerad med riven halloumi har dykt upp på bloggen tidigare och eftersom det passar fint ihop återkommer det. Dessa långa smala paprikor smak som en blandning mellan vanlig grön paprika och jalapenos tycker jag. Samtidigt som paprikorna var i ugnen gratinerade jag även portabellosvampar med en blandning av smör, riven Västerbottenost, vitlök och färska örter. Galet gott! Det kommer jag bjuda på som förrätt eller tillbehör vid något passande tillfälle.
Det kanske ser ut som lite mat, men jag lovar att vi blev mer än mätta. Helt klart nöjda!

11 kommentarer:

  1. Ja du...det här med döttrar och shopping... ;) Känner igen det!
    Han kommer säkert att ångra att han åkt iväg! ;)
    Så mycket gott på tallriken! Mums!
    Ha en fin söndag!
    kram kram
    //Lana

  2. Jag hade shoppingdag med yngsta dottern igår. Det fina är att hon har egen lön att shoppa för, men ni har ju några år dit.

    Plockmat är en favorit här också! Lite av allt liksom. Kram!

  3. Otroligt smarrigt. De där fyllda svamparna måste testas omedelbums!

  4. Den tallriken borde nog ha hållit honom hemma :) Du gjorde i alla fall ditt bästa. Jag gillar också plockmat, man kan ta av allt, mums. Kram

  5. Så gott det ser ut! Älskar plock!

  6. Det där såg ju riktigt härligt ut! Muuums!

  7. Älskar oxå småplock!!!

  8. Mmmm, ser väldans smarrigt ut det där du;-) Så man blir lite sugen på något så här på kvällskvisten, men nej det blir inget med det;-)
    Hoppas du kan stå ut utan mannen din, desto roligare när han kommer hem ju:))
    Ha de fint pinglan!
    Kram Anna

  9. Fantastisk tallrik - både tallriken och det som ligger på. Mina smaklökar dras mest till den fyllda och gratinerade svampen och jag tror dig - klart det där mättar!

    Hoppas ordningen är återställd nu med maken på plats igen :-)

    Kram!

  10. Håller med om att småplocka kan vara det godaste och smidigaste som finns att äta.
    Det passar ju jämnt också!
    Portabellosvampen är en återkommande gäst hos oss, i synnerhet som förätt eller som vegetariskt alternativ till biffen.

    Ha det gott.
    Lena från make a head food

  11. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.