Kräftskiva

7/27/2013

Det börjar närma sig kräfttider och vi har redan tjuvstartat. Jag är tokig i kräftor och jag älskar bufféer så kräftskivor är bland det trevligaste jag vet. Allra helst ska det inte bara serveras kräftor utan även lite olika skaldjur och till detta ett par trevliga smårätter. Recepten ni får här passar inte bara på kräftskivan utan även på andra bufféer eller som ensamrätter. Minipizzor är alltid trevligt på buffébord och de går att toppa med det ni tycker om, men jag lovar att getosten och kantarellerna passar bra ihop med kräftorna.


Minipizzor med squash, getost och kantareller, 16 st
1 ½ dl vatten
½ pkt jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk olivolja
4-4 ½ dl vetemjöl
1 liten squash, tunt hyvlad
1 msk olivolja
2 krm salt
200 g kantareller
200 g getost

Smula sönder jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda i salt, olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Stek kantarellerna i smör och krydda med salt samt peppar. Ta upp degen på lätt mjölat bord. Dela den i 16 bitar. Rulla dem till bullar och tryck ut dem till pizzabottnar, ca 10 cm i diameter. Lägg bottnarna på pappersklädda plåtar. Fördela squashskivorna lite omlott på bottnarna. Grädda pizzorna i ca 10 minuter. Fördela getosten och kantarellerna på de varma pizzorna.


Västerbottenostpaj är ständigt återkommande på våra kräftskivor och andra bufféer, men ni får här istället en sallad med rostad sötpotatis och Västebottenosten hyvlad över.

Ljummen sallad med sötpotatis och västerbottenost
1-2 sötpotatisar, skalade och skurna i mindre bitar
200 g blandad sallad
100 g västerbottenost
1 rödlök, tunt skivad
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
½ msk honung
2 krm salt

Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen på en plåt, ringla över lite olja och strö över salt. Rosta mitt i ugnen i 15 minuter tills potatisen blivit mjuk. Låt svalna något.
Blanda rödlök med olja, balsamvinäger, honung och salt. Blanda sötpotatis, sallad, västerbottensost och vinägretten på ett stort fat.




Varma osttårtor är en av mina favoriter att bjuda på istället för ostbricka. I detta fallet valde jag att servera tårtan kall, men den går precis lika bra att värma om ni önskar. Tycker ni inte om hallonen byt ut dem mot hackade tomater och använd vanliga crema di balsamico eller toppa osttårtan med hackade nötter, torkade bär och flytande honung.   

Camembert med hallon och hallonbalsamico
250 g camembert
250 g färska hallon
färsk (röd) basilika
crema di balsamico hallon

Lägg osten på ett fat. Dela den eventuellt i "tårtbitar". Strö över halllon och strimlad basilika. Ringla över hallonvinägern.

Jag är ingen stor snapsdrickare, men en välkyld Aalborg Jubilaeums Akvavit passar fint tillsammans med kräftorna och ostarna i maten ovan. 

Salladsknyten med asiatiska fiskspett och salsa

7/25/2013

Jag har inte glömt bort er utan bara inte haft tid att blogga och kanske inte heller så stor lust. Det verkar som det är lite så bland alla oss matbloggare just nu. Vi äter som mest härlig och färgglad mat denna tiden på året, men har inte någon större lust att slå på datorn och gör blogginlägg. Fast det är å andra sidan inte så kul att presentera somriga sallader och grillmiddagar framåt hösten... Därför får ni här ett recept som ni måste testa innan sommaren är slut. Jag läser fortfarande en massa bloggar (tro inget annat, hörrni!) och när jag såg dessa fiskspett på Annas fina blogg blev jag tvungen att testa dem med en gång. Jag följde hennes recept på marinad, men gjorde andra tillbehör som vi åt till.


Salladsknyten med asiatiska fiskspett och salsa, 4 pers.
600-800 g skinnfri lax, skuren i kuber eller smalare bitar

Marinad:
½ dl olja
1 citron, rivet skal från hela och saften från halva
1 msk sweet chilisås
1 msk kinesisk soya
1 vitlöksklyfta, riven
cayennepeppar
½ kruka koriander

Marinera fiskbitarna i marinaden i någon timme och trä upp fiskbitarna på spett (jag blötlägger aldrig mina och de har heller aldrig börjat brinna)




Till fiskspetten gjorde jag två olika sorters salsa och dessa får ni inga exakta recept på utan ni får göra som jag och höfta. Godast till spetten tyckte vi den med jordgubbar var. Alltså chili ihop med söta jordgubbar, gaah! så gott!

Salsa nr 1: sockerärtor, jordgubbar, mozzarella, sambal oelek, sweet chilisås och olivolja.
Salsa nr 2: gurka, persika, koriander, jalapeño och lite jordgubbar samt pressad lime och olivolja.

Västerbottenostfyllda hickoryburgare med ingefärs- och lingoncoleslaw och picklad rödlök

7/20/2013

Alltså vad är det med sommarvärme och grillar. Redan en liten stund efter lunch kan man känna grilldoften sprida sig som en epidemi i villakvarteren. Männen står där med sina solsvedda bringor, dricker öl, 75% av dem iförda Foppatofflor (huah!) och fjuttar på sina grillar. Är så hemma hos oss också bortsett från de gräsliga tofflorna då. Sedan springer jag ut med det som ska grillas, vänder den otäckt brinnande grillen ryggen och ägnar mig åt tillbehören.
Vad lägger ni helst på grillen? Vårt svar får nog blir burgare, fast inte nödvändigtvis hamburgare utan det kan vara alla möjliga sorter burgare. Dock kanske inte vegetariska just av den anledningen att jag har svårt att få dem att hålla ihop och detta i kombinations med ett grillgaller gör att jag sliter mitt hår. Detsamma har även hänt med fisk- och skaldjursburgare, men dessa bekymmer ska ny förhoppningsvis min nya grill råda bot på. När vi gör hamburgare tycker jag det är gott att smaksätta hamburgarna med amerikansk barbecuesauce med hickorysmak. Denna gång fyllde vi dem med Västerbottenost och kombinerade de rökiga burgarna med en coleslaw som fått sting av ingefära och en lätt sötma från rårörda lingon och picklad rödlök. Låter det gott? Vi tyckte det blev galet gott! Detta blir vårt bidrag i tävlingen Sveriges godaste hamburgare som Mitt Kök anordnar tillsammans med City Gross. Try it!



Västerbottenostfyllda hickoryburgare med ingefärs- och lingoncoleslaw och picklad rödlök, 4 pers.
500 g nötfärs
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl BBQ-sauce med hickorysmak
100 G Västerbottenost, delad i 4 bitar

Ingefärs- och lingoncoleslaw
3 dl tunt hyvlad vitkål
1 msk riven färsk ingefära
1 dl råröda lingon alt ½ dl vanlig lingonsylt och ½ dl frysta lingon

Picklad rödlök
1 rödlök, tunt skuren
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker

sallad
bröd

Blanda färsen med salt, peppar och BBQ-sauce. Dela färsen i fyra delar och göm en bit ost i varje. Forma sedan till burgare. Rör ihop den hyvlade vitkålen med ingefära och lingon. Krama kålen lite så den mjuknar. Rör ihop vinäger med socker och rör tills sockret har löst sig. Blanda sedan ned rödlöksskivorna.
Grilla eller stek burgarna och lägg dem i bröd tillsammans med sallad, picklad rödlök och ingefärs- och lingoncoleslaw.

Lite vildmarksliv

7/17/2013

I helgen gav vi oss iväg och paddlade kanot (som ni vet) i Lyckebyån. Innan vi fick barnen var det tradition att varje sommar dra iväg ett gäng kompisar och paddla och leva vildmarksliv ett par dagar, men detta var första gången tillsammans med barnen och kanske inte lika mycket vildmarksliv över det hela med i alla lite friluftsliv ett par dagar.


Vi satt fyra persnoer i min kanot, men en viss liten tjej hängde mer över kanten än satt still i kanoten. Det kan vara bra att tänka på om ni funderar på att paddla tillsammans med mindre barn, att man får vara beredd att hela tiden balansera upp tyngden i kanoten när de far fram och tillbaka mellan sidorna. Det finns mycket spännande att spana på i vattnet.

Det är så otroligt rofyllt och tyst att bara glida fram i den vackra naturen. Till och med barnen förundrades över hur tyst det var.

Ett litet strandhugg och vi klev rakt in i skogen och plockade fram lunchen vi hade med oss. Jag hade rostat sötpotatis i ugnen och blandat med grillad kyckling, marinerad kronärtkockshjärtan, pasta och västerbottenost. Ett par bitar överbliven camembert slank också ned. Barnen upptäckte snabbt att skogen var full av blåbär och så var efterrätten fixad!


Totalt paddlade vi 3-4 timmar och det var lagom för barnen, i alla fall tror jag inte vår minsta inte hade orkat sitta still så mycket längre. Där vi skulle slå läger hade de som hyrde ut kanoterna lämnat en låda med ett 12-mannatält i åt oss. Killarna var kaxiga och pratade om hur många gånger de satt upp likande tält i lumpen. Ho ho... Ett samtal till uthyraren fick det trots allt bli...



Barnen klädde om så fort de bara kunde och kastade sig i vattnet som var härligt ljummet. Ja, till och med badkrukan Remsan badade och då är det varmt i vattnet!


Barnen plockade näckrosor längs vägen som vi tyvärr för sent insåg är fridlysta och de höll sig inte fina särskilt länge utan torkade snabbt uppe på land.

Jag hade laddat upp lite konserver och en del färska grönsaker till kvällens grillmiddag. Hade marinerat tunna skivor av kycklingfilé som vi grillade och tanken var att sedan fylla tortillabröd med grönsaker och rulla ihop, men det slutade med att vi fyllde bröden och grillade dem som quesadillas istället.

Här är bröden fyllda med grillad kyckling, cheddarost, ananas, paprika och salsasås vilket blev galet gott. Resten av grönsakerna och salladen åt vi till istället.

Vårt läger låg perfekt där det fanns badbrygga, picknickbänkar, utedass och soptunnor. Som ni ser i bakgrunden fick vi upp tältet till slut med alla pinnar och tillhörande kamin, även om den aldrig behövdes.

Några av oss var nöjda med badandet när kvällen kom, medan andra badade ända fram tills de kröp ned i sovsäckarna. Barnen fick även gå på lite skattjakt i skogen och leta reda på varsin påse lördagsgodis som någon gömt där bland buskarna.
Barnen både metade och provade på fiske med kastspö vilket jag inte verkar ha fått med på bild. Någon fisk blev det dock inte.


Vi vuxna mumsade på annat godis framåt kvällen, lite blandat plock. Serranoskinka, citron- och pimentofyllda oliver (Zetas goda snackoliver), Finn Crisp rye snacks (gillar ni Finns Crisp original kommer ni gilla dessa), sala kex, blå Castello och Marqius och Riktigt god ölkorv (ja, den heter så).

Det blev en så där ljuvlig kväll vid sjön att ingen ville gå och lägga sig. Det är avkopplade att sitta och blicka ut över vatten och bara njuta. Senare flyttade vi ut på bryggan eftersom det var varmare och mindre mygg där.

Även att det blir lite si så där med sömnen i en sovsäck i ett tält så var det inga sura miner när vi slog upp våra ögon vid halv nio. Ja, halv nio! Hade trott att barnen skulle vakna tidigt, men vi sov som stockar på morgonkvisten allihop trots det hårda underlaget. Frukosten är mitt favoritmål och inget smakar väl bättre än att äta den utomhus.



Makrillsallad för sommarlata

7/15/2013

Som ni förstår överlevde jag både kanotpaddling och allt annat vi pysslade med när vi var iväg och campade. Det gick riktigt bra att paddla med barnen, men jag tror att 3-4 timmar (inklusive ett litet strandhugg) är precis lagom i alla fall vad en fyraåring klarar av att sitta still.
Idag startar "min" vecka i P4 Sommar där jag bjuder på två recept varje dag för lunch och middag. Denna enkla somriga sallad är början på min meny. Vill ni ha alla rätterna med tillhörande recept och inköpslista får ni kika in på hemsidan. Jag hoppas det ska vara en blandning som passar de flesta. Jag har försökt mixa fiskrätter med kyckling, kött och vegetariskt


Rökt makrill med dilldoftande potatissallad, 4 pers.
600 g rökt makrillfilé
600 g kokt färskpotatis, delad i mindre bitar
2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
2 msk flytande honung
1 påse blandad sallad
1 purjolök, strimlad
1 knippe dill, finklippt
100 g cocktailtomater

Rör ihop crème fraiche, pepparrot och honung. Smaka av med lite salt. Blanda ned potatisen.
Fördela potatisröra, sallad, purjolök och dill på fyra tallrikar. Dela makrillen i bitar och lägg ovan på samt strö över tomathalvor.

Asiatisk nudelsallad

7/12/2013

Nästa vecka är det återigen dags för mig att sprida min kalmaritiska via etern. Nästa vecka kommer ni höra mig i P4 Sommar där jag varje dag (måndag till fredag) kommer presentera en lunch och en middag. Recept och inköpslista kommer ni finna på hemsidan. Bra va?!

Denna middag är en variant av ett av recepten som kommer i min meny. Det är en sån där återvändare, men som ändå ser olika ut varje gång. Äter du inte kolhydrater skippa bara nudlarna och för er andra gäller bara att välja den färs som passar er. Ät och njut!
Pinnarna som liknar ett M är ett nytt inköp från Rice. Barnen älskar dem!  Jag också... Min man tycker de är aningen töntiga. Bara för att han kan äta mat med pinnar utan att skvätta ned alla runt bordet. Jag kommer ha ett M i handväskan framöver. Just sain'




Asiatisk nudelsallad, 4 pers.
600 g blandfärs, kycklingfärs eller quornfärs
4 vitlöksklyfta, finhackade
1 tsk salt
1 ½ tsk sambal oelek
Dressing:
2 lime, pressad saft
2 msk olja
2 msk japansk soya
1 msk fisksås
1 msk sweet chilisås
1 tsk sesamolja
1 selleristjälk, strimlad
6 salladslökar, strimlade
1 pkt äggnudlar , kokas enligt anvisingar på paketet
1 krispsalladshuvud
1 gurka, skuren i tunna stavar
1 kruka koriander

Stek färsen i oljan tillsammans med vitlök, salt och sambal oelek. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Fördela krispsallad och nudlarna på tallrikar. Blanda färsen med dressingen och gurkstavarna och lägg ovanpå sallad och nudlar. Klipp över koriander.

Imorgon drar vi ut på vildmarkscamping så om jag överlever ses vi återigen i slutet av helgen! Ha det gott finingar så länge!

Chokladdoppad bananglass

7/10/2013

Jag har bloggat om dessa glassar förut, men eftersom de är både löjligt enkla och galet goda får ni dem igen. Skala bananer och dela dem på mitten eller i mindre bitar och stoppa in någon slags pinne i dem (den ska orka hålla upp bananbiten). Lägg dem sedan i frysen och frys dem helt. Det går bra att låta dem ligga där en tid tills ni blir sugna på glass. Smält valfri choklad och doppa bananbitarna i och rulla dem snabbt i hackade nötter, kokos eller strössel. Eftersom bananen är iskall stelnar chokladen fort så det gäller att vara snabb. Ät och njut sedan av denna bananglass med chokladöverdrag. Bananen blir mjuk och inte så hård som man skulle kunna tro.


Ljuvliga sommarsallader

7/10/2013

Det kanske inte blir alltför mycket hela recept jag bjuder på i semestertider eftersom det blir enklare mat i värmen. För mer sån inspiration får ni följa med mig via Instagram eller Facebook. Där har ni kunnat se hur bra det är att vara lite lat inför utflykterna till stranden då jag gärna packar ned blandat plock. Jag tar med det som finns hemma just då, så som ostar, charkuterier, grönsaker, nötter, oliver, frukt, bönor... Listan kan göras lång. Vi äter även mycket sallader på sommaren, gärna med något grillat till. Idag får ni inga exakta recept utan bara inspiration så att ni passar på att njuta av allt gott somm finns nu.


I denna sallad hamnade en del som vi odlat själva så som plocksallad, jordgubbar och gurkört (de blå vackra ätbara blommorna som har en lätt smak av gurka). Och så lite köpt som oliver, nektariner och parmesan. Till den åt vi quesadillas och grillad kyckling som jag vann från Kronfåglen med smak av chipotle, vilket inte märktes, men som var mycket god för att vara färdigmarinerad.


Här är en sallad som är en komplett måltid. I botten finns kokt bulgur som knappt syns toppad med beluga linser, picklad rödlök, paprika, stekt halloumi och krispsallad.

Det går inte säga annat än att sommarmaten är ljuvlig!
Nu ska jag fila klart min veckomeny som jag ska presentera i P4 Kalmar nästa vecka. Fem luncher och fem middagar! Jag hoppas att ni kommer lyssna på mig och gärna laga någon utav rätterna. Bara det nu blir en bra veckomeny...

Grillad hummer en fin start på semsetern

7/07/2013

Hej, mina vänner! Jag har inte glömt bort er, men  helt enkelt tagit semester. i fredags var äntligen den efterlängtade dagen här. Detta firade vi med att öppna den flaska champagne Berra fick på sin födelsedag och ingen av oss hade druckit den innan. Vinet blev kanske ingen ny favorit, men den satt ändå fint som en semester-kickoff. En annan nyhet var att testa att göra pizzor på grillen och det fungerade super så det kommer vi definitivt att göra igen. På den nya grillen finns den en sektion som är en hel gjutjärnsplåt istället för galler som vi lade dem på. Pizzorna är toppade med squash, getost och kantareller.


Vi hade sedan länge bestämt att vi skulle grilla hummer när semestern började och hade sparat två stycken i frysen. Vi grillade hummerhalvorna snabbt och klickade sedan ett ört- och vitlökssmör på det varma köttet. Gaah! Galet gott! Till dem åt vi en blandad sallad med rostad sötpotatis, rödlök och västerbottenost.

Vissa slet hårt för att komma åt det goda hummerköttet i klorna och det är den enda delen på
hummern som barnen äter. Personligen gillar jag det lite fastare stjärtköttet bäst, men det är tur att smaken är olika.

Igår var vi på sommarfest och idag har det varit lugnt strandhäng. Fortsätter det vara lika varmt så ser morgondagen ut att bli likadan. Hej så länge!

Tapas på grillen i radion

7/04/2013

I slutet av förra sommaren träffade jag Annica Triberg för första gången när P4 Kalmar bjöd in till trädgårdfest. Annica var då en av jurymedlemmarna i den kaktävlings som ordnades och där jag chockartat gick och vann med mina sega citronkakor. I år har Annica fått förmånen att vara programledare för Meny i P1 under sommarens program och frågade mig om jag kunde tänka mig att ställa upp som gäst i ett av programen. Självklart ville jag det! Så jag packade en kylväska och åkte hem till Annica där grillen var tänd inne på hennes gård.

Vi hade bestämt att jag skulle grilla och vi pratade en del om varför det har blivit så att det oftast är männen som sköter grillen. Hos oss är det så även om jag annars står för 99% av matlagningen (nej, det är inte synd om mig alls, jag står istället för 1% av städningen). Därför kände jag att jag ville visa att alla kan grilla, men även att allt går att grilla. Det behöver inte nödvändigtvis vara en bit kött som läggs över glöden, så för att ge inspiration att tänka utan för den vanliga grillmiddagen gjorde jag flera olika tapas.
Jag tar för givet att ni satt bänkade idag framför radion och lyssnade, men om ni mot all förmodan missade oss på radion så får ni går in i på Sveriges Radios hemsida och lyssna hur det går för mig när jag svettas i radion... hm, framför den heta grillen. Här får ni en skymt av det som inte syns i radion så att ni blir ännu mer läskade och vill testa att grilla alla möjliga små rätter framöver!


Här är mina tapas som jag grillade. I bakgrunden ses minipaprikor, angello, samt japapeño fyllda med färskost med smak av vitlök och örter. Lättkokta färskpotatisar (uppträdda på dubbla spett så snurrar de inte runt på pinnarna lika lätt) som jag serverade hemgjord aioli till. Ingen tapas middag utan quesadillas, så jag fyllde minitortilla med cheddarost och hackad chili. Godast är inlagd chili eller jalapeño, men jag hade missat att fylla på vårt förråd med det eller rättare sagt min man äter upp alla så fort han hittar dem.
De knöliga knytena på den högra bilderna är musslor inlindade i bacon och chèvrefyllda dadlar även de baconlindade.

Eddie på den vänstra bilden grillade jag inte utan han passade mig däremot noga i hopp om att jag skulle tappa någon liten bit bredvid grillen. Annica gjorde ett galet gott Café de Parissmör som jag skulle kunna tänka mig att klicka på det mesta från grillen och inte bara på kött. Grymt gott ihop med grillad färskpotatis!

Samma vitlök- och örtkryddade färskost jag fyllde paprikorna med klickade jag i champinjonhattar som fått foten bortpillad (obs grillas bara på en sida). Bakom dessa ses stavar av halloumi (köp riktig halloumi och inte grilloumi är mitt tips) inlindade i tunna skivor av aubergine. Jag hyvlade aubergine på längden med en mandolin (osthyvel fungerar också) och saltade skivorna för att de skulle mjukna en aning innan de rullades runt osten. Skivor av baguette penslades med olivolja och grillades för att toppas med en tomatsalsa bestående av hackad tomat, olivolja finhackad vitlök och basilika samt salt och svartpeppar.
Räkspetten är vanliga räkor som jag skalat och marinerat i chiliolja (det gör ni enkelt genom att blanda torkad chili/chiliflakes med olja) som sedan bara fått bli varma på grillen.

Ingen middag utan dessert, va?! Annica plockade fram bananer, mörk choklad samt nötter och snabbt var de klassika chokladfyllda grillade bananerna fixade. Godast blir det tycker jag om bananerna lindas in i foliepaket och läggs direkt på glöden (på bilden har vi lyft upp dem på gallret för att kunna kika in i paketen). På glöden kan de ligga en stund tills bananskalet nästan är helt svart för då är bananen alldeles mjuk och chokladen har hunnit smälta. Det finns bara en nackdel och det är att det här är för gott för att jag ska kunna vänta tills bananen svalnat en aning...

Hela tapasmenyn:
Augerinelindad halloumi
Baconlindade chèvrefyllda dadlar
Baconlindade musslor
Chilimarinerade räkspett
Färskostfyllda minipaprikor
Färskostfyllda jalapeñohalvor
Färskostfyllda champinjonhattar
Färskpotatisspett med aioli
Tomatbruschetta
Quesadillas med cheddar och chili

Choklad- och nötfyllda bananer

Kycklingburgare med smak av soltorkade tomater och oliver

7/02/2013

Det finns en receptkategori som ständigt behöver fyllas på med mer inspiration och det är biffar/burgare för är det något barnen älskar så är det burgare av alla dess slag. Testade denna gång ett recept av Tommy Myllymäki och Lisa Lemke på kycklingburgare som fått smak av soltorkade tomater och oliver serverade tillsammans med en basilikadressing. Tummen upp av hela familjen! Lowe till och med njöt högljutt när han började äta, så helt klart ett gott betyg. Vad ni vill servera till burgarna utöver den goda dressingen bestämmer ni självklart själva, men finns det mogen avokado hemma är det alltid galet gott till burgare. Däremot kan jag tycka att det blir nästan för mycket bröd med ett helt hamburgerbröd, så jag kan tänka mig att skippa det helt och lägga till mer grönsaker istället. Men alltså, är inte det här trevlig sommarmat så säg?!


Kycklingburgare, 4 stora burgare eller 6 mindre
600 g kycklingfärs
3 msk soltorkade tomater, hackade
4 msk svarta oliver, hackade
½ citron, rivet skal
1  liten gul lök, finhackad
2 msk ströbröd
1 dl crème fraiche
1 ägg
 

Dressing
1
dl
crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl basilika, finhackad
1 nypa socker
salt och svartpeppar
  

sallad
avokado
röd lök
tomat 

Lägg färsen i en bunke och tillsätt alla hackade ingredienser. Vänd ner ströbröd, ägg och crème fraiche. Krydda med salt samt peppar och blanda samman färsen. Forma 4-6 burgare av färsen fuktade händer så klibbar det mindre. Stek sedan burgarna på medelvärme i en panna med olja. Färsen är ganska lös vilket gör att det kan vara knivigt att vända burgarna, men de blir fastare när de steks.
Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt samt svartpeppar.
Servera burgarna tillsammans med sallad och grönsaker med eller utan bröd.