Currywok med spetskål och äpple

1/16/2014

Kålmasken i mig fortsätter att få cravings på alla dessa underbara kålsorter som finns. Jag kan inte åka och handla grönsaker utan att någon slags kål följer med mig hem. Tror jag ska döpa om mig till kålis... Men såna här fina middagar kan man bland annat göra med ett fint spetskålshuvud. Låt er inte bli avskräckta av kanelen i receptet för den blir så god ihop med curryn och chilipastan. Snabblagat, kryddigt och gott - vad mer kan man begära?!
Ja, det skulle väl vara en liten extra slant så jag kunde packa in hela familjen och åka till något varmare ställe. Jag gillar verkligen vintern och allt mysigt som den innebär, men jag hatar att frysa. Så just nu är det kryddstarl mat och tjocka kläder som gäller. Och ni vet väl att glöggsäsongen inte tar slut förrän vårblommorna kommer!


Currywok med spetskål och äpple, 4 pers.
500 g valfri färs
1 tsk salt
½ tsk peppar
1 gul lök, hackad
½-1 spetsskål, tärnad
1 ½ tsk gul curry
1 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
1 buljongtärning
3 dl grädde
1 äpple, tärnat eller i stavar
cashewnötter

Bryn färsen i olja, krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan lök samt kål och stek lite till. Strö över kryddorna och smula ned buljongtärningen, låt fräsa med någon minut. Och häll sedan över grädden och tillsätt äpplet, låt allt småkoka 5 minuter. Strö över nötterna före servering och bjud kokta nudlar eller ris till.

11 kommentarer:

  1. Ja, varför i hela friden slutade jag dricka glögg efter nyår? Dåligt! Och jag har ingen flaska kvar heller...

  2. Åh, perfekt med nytt kålrecept, måste testa genast, är ju en kålmask jag också!

  3. Det ser så otroligt gott ut. Kram

  4. Det var fantastiskt gott, blir en ny favorit!!

  5. Låter toppengott, med spännande smaker!

  6. Härliga kryddor, värmande smaker! Tycker du ska kalla dig kålmask, i positiv bemärkelse :-) Jag ska nog försöka mig på mer kål jag också. Verkar fantastiskt som ingrediens och gör ju att man kan variera grönsakerna lite mer. Jag lär återkomma hit till kålexperten, jag menar kålmasken, och kolla recept!

    Trevlig helg och kram till dig!

  7. Låter absolut som en middag som vi gärna också värmer oss med! Vintern kom hit idag och den är så slaskig och blöt så vi helst vill emigrera...
    Kål är fantastiskt, inte bara är det nyttigt, men det finns ju hur mycket goda sorter som helst och så mycket gott man kan göra med dom!

    Hoppas du får en härlig helg,
    kram på dej Kålmasken!

  8. Snyggt Remsan:) Låter gott också!
    Ha en skön lördag!
    Kram

  9. Det här lät som ett spännande recept:) Jag tycker också om kål och testar gärna ditt förslag på en god rätt.

    Tack! Vad roligt att du följt mig på resan. Det har varit mycket spännande att göra en sån här annorlunda resa. Visst var jag rädd flera gånger men är glad och tacksam för att familjen tog hand om mig så väl och talade om vad jag skulle se upp för. Som västerländsk kvinna ska man aldrig gå ut ensam och helst i sällskap med en man.

    Ha en bra fortsättning på helgen! Kram

  10. Spännande med currywok! Jag gillar verkligen det här receptet och tror det blir väldigt gott :)

  11. Haha, känner mig sim en kålis lite jag också :) Helt frälst på dom. Curry på detta viset låter riktigt gott, ska testas!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.