Minestrone med pestofisk

1/31/2014

Min helg började redan igår med "julfest" (ja, vi har vår i januari varje år...) tillsammans med bästa kollegorna och idag packar hela familjen väskorna för att invadera Malmö. Planen är att ikväll äta middag på Lemongrass, som flera tipsade om på Facebook, för att njuta av mat från Sydostasien. Mums! Spana in deras meny utan att dregla om ni kan, ha ha... Och imorgon väntar genrepet inför första delfinalen i årets upplaga av Mello. Jag behöver nog inte ens säga att vi är supertaggade inför Malmötrippen! Så vi ses om ett par dagar igen, för nu ska jag försöka hjälpa min dotter att packa eftersom hon verkar tro att vi ska vara borta i en månad, men så vill hon ju helst byta kläder tio gånger varje dag också...

Innan jag sticker söderut så ska ni få lite god mat! Jag blev sugen på att göra minestronesoppa och körde igång innan jag hade gjort en inventering i skafferiet och när jag väl insåg att vi bara hade spagetti hemma var det för sent. Visst funkar det också, men soppan är betydligt enklare att äta med pasta i som är lite mindre. Toppade soppan med bitar av fisk som ugnsbakats med ett täcke av pesto och ost vilket passade bra ihop med soppan.



Minsterone med pestofisk, 4 pers.
800 g vit fisk, delad i 4 bitar
1 kula mozzarella (125 g), i 4 skivor

Pesto:
2 dl finhackad basilika
2 vitlöksklyftor
1 msk pinjenötter
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
salt och peppar

Minestrone:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
10 dl grönsaksbuljong
1 citron, pressad saft
1 burk cocktailtomater
1 msk tomatpuré
1 msk socker
salt och peppar
socker
eventuellt lite cayennepeppar
200 g pasta (ta inte spagetti som jag utan välj en mindre pasta)
2 dl (frysta) ärter

Sätt ugnen på 200°. Mixa eller mortla vitlök och nötter tills det är finmalet. Tillsätt basilika och olivoljan i en tunn stråle i omgångar tills det blir en tjock, slät puré. Salta och peppra och rör ned parmesanosten. Bred peston på fiskbitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Lägg en bit mozzarella på varje fiskbit. Ugnsbaka fisken i 10-12 minuter.
Fräs lök, vitlök och selleri hastigt i en gryta. Tillsätt buljong, citronsaft och tomaterna. Koka tills ca 8 dl av vätskan återstår. Smaka av med socker, salt, peppar och cayennepeppar. Lägg i pastan och låt koka tills den är mjuk. Lägg i ärterna och låt bli varma.
Häll upp soppan i tallrikar och lägg en bit pestofisk i varje sopptallrik. Klipp över lite basilika.

6 kommentarer:

  1. Pestofisk i en god soppa, vilken bra idé! Vi brukar äta en Jamie-Oliver-rätt, asiat-inspirerad lax i en god nudelbuljong. Lite samma tänk, även om det är två helt olika kök och smaker.
    Glad fredag önskar fröken Dill

  2. Lemongrass har vi också lagt till i vår lista över restauranger att besöka i Malmö, men det får bli till en annan gång eftersom vi ska bli överraskade av våra vänner i morgon med restaurangvalet. Melodifestivaltaggade är även vi, men lite besvikna över att inte få träffa er:(

    Hoppas nu att ni får en riktigt fin helg i Malmö,
    och en massa kramar från oss!

  3. Pestofirre på soppan, jag är på! Men hela mellogrejen har jag tydligen missat. Är det redan?!

  4. Såg riktigt gott ut!

  5. Hohoho, någonstans inne på Lemongrass ska det finnas en duschränna från oss! Olof och jag åt där en gång, det var jättegott. Hoppas att ni hade det hyvens i Malmö!

  6. Så gott! Det var evigheter sen jag gjorde minestronesoppa! Det får jag se till att ändra på snart. Hoppas att ni hade det fint i Malöm. Fint sminkad blev du ju i alla fall, hihi! Kram!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.