Kokospannkakor till frukost

3/13/2014

Jag älskar frukost! Och då menar jag inte bara de frukostarna som vi äter när vi är lediga och dukar upp en mindre frukostbuffé utan alla morgnars frukost. Så när Veronica utmanade mig på Instagram att visa min frukost i fem dagar var valet enkelt - självklart! Veronica hade i sin tur blivit utmanad av Tina så nu hoppas vi att fler fortsätter haka på och tagga sin frukost med #frukostutmaningen så att alla ska kunna kika in där och få inspiration till frukostar man inte tänkt på. Det varierar verkligen vad jag äter till frukost beroende på hur mycket tid jag har och vad jag är sugen på som ni märker under fliken frukost bland mina recept. Mina frukostar är kanske inte alltid fullt lika onyttiga som de ser ut eller låter. Jag kan tänka mig vad de andra föräldrarna tänker när mina barn säger att de brukar äta plättar till frukost...

Men de plättar/pannkakor som jag oftast gör är mjölfria/glutenfria och innehåller en hel del mättande ägg. Oftast gör jag dem med mjölk (komjölk eller mandelmjölk) och ibland ihop med grädde, men även ibland med kesella (och ibland även med riven ost, men serverar dem då som lunch eller förrätt). Här hittar ni även bananplättar för er som ännu inte har testat det.
Denna gång gjorde jag plättarna med kokosmjölk och serverade med skivad banan, jordnötssmör, lite chokladsås och mynta. Helt sjuk vilket sug efter mat som känns mer onyttig en förkylning kan locka fram hos en!

Kokospannkakor (glutenfria och mejerifria), 4 pers.
4 dl kokosmjölk
4 ägg
2 msk fiberhusk
2 krm salt

Vispa ihop alla ingredienser och låt stå och svälla i 5 minuter. Stek den på vanligt vis i smör eller olja i stekpanna eller plättlagg. Servera med banan eller exotisk frukt. Riven kokos är gott att strö över.
 

Här är ännu en sådan där frukost som man knappt vet om det är frukost eller rent av en dessert. Banne mig lika gott! Jag har varvat yoghurt (gärna smaksatt med vaniljpulver eller kardemumma), halvtinade hallon (går bra med vilka bär eller vilken frukt som) samt granola. Här har jag använt LCHF-klubbens chunky müsli och jag måste varna er för den är beroendeframkallande. En god blandning av kokoschips samt nötter, bland annat pecannötter som jag älskar, och smaksatt med vanilj och kanel. Attans... nu börjar jag redan längta till morgondagens frukost...

7 kommentarer:

  1. Tror att jag kommer och äter frukost hemma hos dig väldigt snart ;-)
    Och bra tips på plättrecept - hoppas att jag har en burk kokosmjölk hemma - i så fall ska jag göra dessa på lördag!

  2. Mmm...nu blev jag sugen på pannkakor! Längesen jag gjorde de till frukost! Ska blir till helgens frukost! :)
    Kramar!
    //Lana

  3. Åh, den där pannkakorna alltså. Helt plötsligt känns min knäckemacka-med-ost-och-yoghurt-med-müsli-frukost väääldigt tråkig! :=)

  4. Efterrättsfrukost, det är bra för själen det! :D

  5. Här brassades det minsann bananplättar i morse till frukosten, så goda så! Koksplättar har vi också på provalistan, men det får bli nästa helgs projekt det.
    Mitt i veckan är våra frukostar nästan alltid likadana varje dag, Håkan käkar nöt/fröbröd och Anki kastar i sej råggröt på ett par snabba minuter:) Men sen när helgen kommer, då tar vi igen de hastiga vardagsfukostarna med råge:)

    Ha en fin vecka, fina Emmy,
    kramar till dej

  6. Både bananpannkakor och kokospannkakor har jag ätit men i lite annorlunda tappning än hos dig.
    Jag gillar också frukost men gärna helgfrukosten då jag kan sitta lite extra och bara mysäta... chunky müsli låter gott minsann kram!

  7. Frukost är den godaste måltiden tycker jag, synd att man inte har tid på vardagar att göra lite lyxigare rätter som dessa.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.