Världens bästa cognac

9/29/2014

Gillar ni att dricka avec på maten? Många tycker om att avsluta middagen med en kaffelikör eller något sötare i glasen, men det har aldrig fallit mig i smaken. Och whisky dricker jag bara om det blandas i en kaffedrink, vilket jag kan tycka är mycket trevlig avslutning på en höstmiddag. Fast om jag får välja så tar jag hellre en kaffedrink med mörk rom eller cognac i eller lite i en kupa på maten. Och nu när det blir mörkare och ruggigare passar det ännu bättre än som avslutning på en ljummen grillkväll.


Jag fick möjligheten att testa den cognac som World Drink Awards har utsett till världens bästa cognac 2014 och det är ABK6 VSOP Grand Cru (86704). Detta var en cognac i min smak med sin smakrikhet, men ändå inte alltför komplexa stil. Dofterna är höstiga och det anas äpple, vanilj och hasselnötter som förstärks när man sippar på drycken och drar då lite mer åt bakade äpplen, som äppelpaj med kanel. Enligt tillverkaren/etiketten förhöjs smakerna om cognacen serveras med is, men det brukar vara olika hur man föredrar att dricka cognac. Själv föredrar jag den utan is. Många förknippar det med cigarr, men som sjuksköterka är det inget jag hjärtligt kan rekommendera :-S Så tänd ett par ljus istället (eller på varandra, ho ho...), kryp upp i soffan och mys lite.
Testa cognacen! Den finns i Systembolagets beställningssortiment och ni klickar bara på länken ovanför.

Jag ska tillägga de varor jag rekommenderar på bloggen är vad jag personligen tycker är bra oavsett om jag köper dem själv eller får varuprov på dem. Jag vet att flera av er har följt en del av mina tips och gillat dem och en del har de inte fallit i smaken.  Precis så är det att vi tycker alla olika, men jag skulle aldrig tipsa om något som jag inte tycker.

6 kommentarer:

  1. Ja här har du en congnacsälskare av stora mått som heller aldrig slänger ner is i glaset, inte spä ut inte:) Men en cigarr, det hittar du oftast i den andra handen...
    Låter som en flaska att beställa, tack för tipset (vi brukar ju gilla samma!)
    /Herr M

  2. Vet inte vad som hände med mitt inlägg men jag provar igen.
    Ja här har du en cognacsälskare av stora mått alltid utan is i glaset, inte spä ut...
    Men det finns oftast en cigarr i andra handen.
    /Herr M

  3. jag tar nog hellre en hel drink på maten än en avec, tycker inte det är gott alls med rent så... eller ens med is i. men det var en jäkla snygg bild du tagit du, ser ut som värsta reklambilden för deras cognac, förstår att de valde dig som provsmakare :)

    kramar!

  4. Calle och hans pappa dricker gärna cocnac efter maten men nja, jag har inte hittat dit riktigt ännu! Föredrar en riktigt rökig whisky, mmmmm.

  5. Verkar spännande även om jag inte är en cognacsälskare. Men har å andra sidan inte provat så många sorter:) Ha det gott


  6. เฮงๆ รวยๆ ฟรีเครดิต joker slot online เล่นเลย
    https://www.slot4u.com/joker123

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.