Äppelmos, helt enkelt så enkelt som mosade äpplen!

10/16/2009



Enkelt äppelmos
 1 kg äpplen 
½-1 dl vatten 
4-6 dl socker (beroende på hur sött mos man vill ha och hur syrliga äpplena är)
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat
Skala äpplena, kärna ur dem och skär i bitar. Koka dem mjuka på svag värme under lock i så lite vatten som möjligt. Rör då och då. Vill man ha ett slätt mos, mixar man det med stavmixer. Tillsätt sockret och koka upp under omrörning. Rör ned askorbinsyra och natriumbensoat. Ös upp på varma rena burkar.

Mycket gott att varva äppelmos, pepparkaksmüsli och vaniljyoghurt i glas och servera som mellanmål eller dessert. Mums!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.