Pippi på kyckling har jag nästan jämt.

10/20/2009


Alla gillar kyckling, nästan iaf, och vi äter allt mer kyckling i Sverige. Det bästa med kycklingkött är att det passar både till vardag och fest och är oftast snabblagat. Tänk på att inte stirra dig blind på priset utan titta också på hur många procent vatten det är i. Många leverantörer fuskar och sprutar in ganska mycket saltvatten som gör att de tjänar mer pengar men ändå kan ha ett lågt kilopris samtidigt som vi konsumenter luras.
Det här receptet brukar uppskattas av både stora och små pippi-älskare. Det går lätt att dubblera eller tredubbla om man är många.


Jordnötskyckling
600g kycklingfilé
½ tsk salt
2 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 tsk sambal oelek eller 1 röd chili i strimlor/små bitar
3 dl vispgrädde (ingen lättare, för då blir såsen för tunn)
1 dl jordnötter, hackade
1 msk farinsocker
1 hönsbuljongtärning
½ dl jordnötsmör, creamy
½ lime, saft och rivet skal
2 äpplen, i strimlor

Strimla kyckling filéerna. Bryn dem i lite olja och salta. Tillsätt vitlökshacket mot slutet. Blanda övriga ingredienser utom äppelbitarna i en gryta. Koka upp och lägg i kycklingen. Låt koka i ett par minuter. Lägg i äppelstrimlorna och låt bli varma. Servera med ris och grönsaker.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.