Varför ska man köpa färdig vaniljsås när man oftast har allt som behövs hemma?

10/16/2009


Vaniljsås
2 äggulor (gärna från sprätthöns så får du en gulare sås)
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl
4 dl mjölk
½ vaniljstång (el. 1 msk vaniljsocker)
(vispad grädde)

Blanda alla ingredienser, utom vaniljsockret om du väljer att använda det, i en kastrull. (Kastrullen bör vara rostfri, för vispar man ägg med en stålvisp i en aluminiumkastrull kan den bli gråaktig.) Vaniljstången delar du på längden och skrapar ur fröna. Ta med både stång och frön. Låt såsen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknat. Den ska inte koka då skär den sig. Antingen tar du upp vaniljstången eller så tillsätter du vaniljsockret när såsen svalnat. Blanda den eventuellt med vispad grädde innan servering.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.