Grahamsrutor med kesella

11/09/2009


Grahamsrutorna i detta receptet är inte sega som långpannerutorna med havrekli jag brukar baka, utan istället blir de höga och fluffiga. De blir mer som ett vanligt luftigt ljust bröd. Och kesellan hjälper till att lyfta dem. Rutorna brukar verkligen uppskattas av småfolket.

Grahamsrutor med kesella
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
25 g rumsvarmt smör
250 g kesella
1½ tsk salt
2 msk honung
2 dl grahamsmjöl
13 dl vetemjöl


Blanda jästen med vatten. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i maskin (eller med elvispens degkrokar) i 5 minuter. Jäs övertäckt i 40 minuter. Tryck ut degen direkt på en bakplåtspappersklädd långpanna. Skär i rutor. Jäs övertäckt ytterligare 20 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler innan brödet bryts i bitar.

1 kommentarer:

  1. Hej!
    Är du piggare nu? Hoppas att hela familjen frisknar till snart! De här rutorna ser toppen ut, har aldrig bakat bröd i långpanna förut, men det måste ju vara jättesmidigt! Ska prova!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.