Igår hade vi middag med vänner som vi träffar alldeles för sällan

11/13/2009

Varför är det ofta så att man inte hinner träffa människor man tycker väldigt mycket om, så ofta som man skulle vilja. Vi har alla så mycket vi ska göra. Men desto roligare blir det i alla fall när man ses! Kvällen skulle gå lite i skogens anda, vi åt inte i skogen, men vi bor ju nästan i den. Och så blev det ingredienser man får jaga rätt på i just skogen, tja inte alla kanske, Coop hjälpte även till ;-)
 

Trattkantarellsoppa 4 pers.
4 dl förvällda trattkantareller el. 1 l färska
½ dl gul lök, finhackad
½ dl morot, finhackad
½ tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
½ dl vetemjöl
8 dl grönsaksbuljong
½ dl torr sherry
2 dl crème fraiche
½ tsk salt
½-1 krm cayennepeppar
sherry att servera till - att slå i vid servering

Skär svampen i mindre bitar, låt den fräsa i smör i en kastrull under lock tills du fått ut maximalt med svampspad. Tag sedan av locket och låt vätskan koka in. Slå över buljong och sherry och låt småkoka medan du fortsätter med grönsakerna.
Fräs lök och morot i en ny kastrull i smör utan att det tar färg. Tillsätt timjan och tomatpuré och låt fräsa med någon minut. Pudra över mjölet och rör runt. Späd med svampbuljongen i omgångar under omrörning. Tillsätt crème fraiche och låt soppan koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar. Servera med små osttoast.

Osttoast:8 små brödskivor,3-4 msk vitlökssmör,parmensanost i skivor,vanlig hårdost, tex herrgård & paprikapulver.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.