Vilken tur att jag bakade chokladknäckflarn igår

11/05/2009






Vaknade med halsont... Och det enda (nästan iaf...) som går ned är kall glass. Och då passar det perfekt med några goda bär och sega flarn!








Chokladknäckflarn 20 st
50 g valnötter, hackade
50 g mandelspån
50 g smör
1 dl strösocker
1½ msk vispgrädde
1½ msk honung
1 msk kakao
1 msk maizena majsstärkelse


Sätt ugnen på 175°. Blanda allt utom nötterna i en kastrull. Sjud under omrörning tills smöret smält. Ta från värmen och rör ned nötterna. Skeda upp i små klickar (obs flyter ut en hel del) på 2 pappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Vill man ha jämnare kanter på flarnen kan man dra en oljad kniv runt kanterna medan de fortfarande är varma. Låt flarnen kallna på plåten.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.