Hemgjord remouladsås

12/03/2009

Idag har jag adventpyntat. Lite sent, men men... I år blir det inte en massa juliga saker utan mest lite nytt rött bara. Blir så mycket mysigare med lite stjärnor och stakar som lyser upp.
Köpte hem första skivorna med julskinka, men middagen fick bli stekt panerad fisk med potatismos, hemgjord remouladsås och kokta grönsaker. Älskar remouladsås, men jag gillar å andra sidan det mesta med majonäs i...
Dubbelpanerad fisk med remouladsås, 4 pers.
600 g fiskfiléer (vi åt rödspätta)
1 ägg, uppvispat
drygt 1 dl ströbröd
drygt ½ dl mjöl (gärna något lite grövre)
½ tsk salt (tycker det räcker eftersom smöret är salt)
ev. ½ tsk paprikapulver
ev. ½ tsk gul curry
1 krm vitpeppar
smör! att steka i


Remouladsås
1 ½ dl
turkisk yoghurt el. crème fraiche (beror på hur krämig/fet man vill ha den)
1 ½ dl majonäs
3/4 dl pickles, hackad (har man hemgjord är det kanon, annars finns det på burk)
1 msk kapris, hackad
1 msk gräslök, finklippt
lite salt & vitpeppar


Blanda ströbröd med kryddorna. Vänd fisken först i mjölet och sedan i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Låt vila en liten stund. Stek fisken i smör och låt sedan rinna av på papper för att behålla krispigheten.

1 kommentarer:

  1. Jag åt faktiskt något liknande idag i skolan. Det var länge sedan sist så det var riktigt gott. Det här är annars en av de fiskrätter jag gillar bäst!

    Haha, det låter ju roligt med ugnen! Det känns ju faktiskt lite som ett handikapp när man är van att ha den där.. Nu är det ju dock bara två veckor kvar så jag skall väl hålla ut :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.