Kyckling Pomodore

1/27/2010

Lillspöket och jag har varit ute och promenerat i den iskalla vinden, för idag ska det ju komma snöoväder så vem vet vi kanske inte kommer ut senare... Måste iofs det, har ju det stora buset på dagis. Så vi får se hur det går.
Här kommer en jättegod kycklingrätt som man antingen kan äta med rotfrukter eller med pasta t.ex. spagetti. Tycker det passar som varmrätt på en inte alltför snobbig middag ;-) (men skippa pastan i så fall)


Kyckling Pomodore, 4 pers.
4 kycklingfiléer (inte allt för stora)
150 g soltorkade tomater i marinad
140 g bacon (1 pkt), strimlad
200 g kålrot, i stavar
200 g morot, i stavar
100 g rotselleri, i stavar
1 msk smör
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
½ citron, saften & ev. lite rivet skal till garnering
1-2 msk maizena

Sätt ugnen på 180°. Knaperstek baconstrimlorna och låt rinna av. Ta tomaterna ur marinaden, strimla dem och blanda med baconbitarna. Snitta kycklingfiléerna på längden så du får en ficka och fyll dem med bacon- och tomatbitarna. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna. Krydda med LITE salt och vitpeppar. Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga dem i 15 minuter. Under tiden steker du rotfruktsstavarna mjuka i smör i en stekpanna.
Smält smöret i en gryta och tillsätt vatten, buljong, citronsaft och maizena. Sjud tills såsen tjocknat. För mer smak kan du vispa ur stekpannan med vattnet (ta då lite mer än 3 dl) och sila av innan du använder skyn i såsen.
Skär skycklingfiléerna i skivor och servera med rotfrukterna och såsen. Garnera ev. med lite citronskalsstrimlor.

Imorgon firar min man och jag 15 år tilsammans (det låter det...) och då blir det 3-rätters. Hmm... måste vara något riktigt gott... Så i detta ärendet återkommer jag!

2 kommentarer:

  1. Det låter gott! Letar just efter ett recept med kyckling och rökt sidfläsk så jag lånar nog lite inspiration från din goda rätt.
    Hälsar fröken Dill

  2. Å det låter supergott!!!! Det måste jag testa, har ett paket bacon i kylen så det var inte dumt alls! Kram Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.