Örtgratinerad hummer

1/28/2010

Klart man måste äta hummer om man ska ha romantisk 3 rätters :-) Måste måste man ju inte, men det är såå gott. Och oss tar det tillbaka till en strandrestaurang i västindinen, som låg precis nere vid vattenkanten. De fina träborden stod utplacerade i sanden på stranden. Vi brukade gå förbi restaurangen på vägen hem efter sol & badande, och så kollade vi om de hade någon färsk hummer. Hade de det så bokade vi bord för kvällen. Tänk er att sitta med fötterna i fortfarande ljummen sand och äta hummer och smutta på ett kallt vitt vin...


Örtgratinerad hummer, 4 halvor
2 kokta humrar, färsk el. tinad fryst
100 g smör, rumsvarmt
½ dl hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk finhackad salladslök el. purjolök
2 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm cayennepeppar

Sätt ugnen på 250°. Dela humrarna på längden. Knäck klorna och tag bort skalet på ovansidan. Lägg humrarna i en ugnsform. Blanda övriga ingredienser och fördela över hummerhalvorna. Sätt in formen mitt i ugnen och gratinera i 10 minuter.
Servera med sallad, citronklyftor och ev. lite bröd.

1 kommentarer:

  1. Himmelskt gott!!
    Skaldjur tillagad med kärlek är svårslaget...
    Tack för ännu en underbar måltid Älskling =}

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.