Lite recept på goda tillbehör

4/18/2010

Hann igår inte lägga upp resten av recepten från vår grillkväll, då det har varit en trevlig helg med en massa roligt. Igår hade vi innebandyturnering hela Kalmar sjukhus och alla amulansstationer. Sen avslutas dagen med middag och lite spexande. Vi vann inte innebandyn, men vi hade väldigt roligt i alla fall. Så med lite värk bakom pannbenet idag har jag varit på inrednings-shoppingrunda. Så nu är vi några slantar fattigare, men lite gladare. För visst blir man glad av shopping ;-)

Recept på goda salladen nedan kommer från Donna Hays "Det morderna köket". Hennes recept är enkla, men är ändå så otroligt inbjudande och passar trots sin enkelhet till fest.


Sallad med späda spenatblad och prosciutto, 4 pers.
12 skivor prosciuttoskinka
6 plommontomater, halverade
olivolja
krossad svartpeppar
200 g späda spenatblad
200 g färsk sparris, kokt 1 minut el. grillad
1 ½ dl hyvlad parmensan

Dressing:
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
3 msk färsk basilika, strimlad
2 tsk råsocker

Sätt ugnen på 175°. Lägg prosciuttoskinkan och tomaterna med snittytan uppåt i en långpanna. Skvätt över olivolja och peppar. Ugnsstek i ca 25 minuter till prosciuttoskinkan är knaprig och tomaterna mjuka.
Fördela spenat och sparris på tallrikar. lägg på tomater, prosciuttoskinka och parmensanost. Blanda ihop dressingen och häll över salladen.


Rostad paprika med chèvre och hasselnötter, 1 pers.
1 rostad paprika (i 4 bitar)
1 skiva chèvre, ca 1 cm tjock
1/4 dl hasselnötter, halverade
olivolja
ev. ruccolasallad
ev. 2 skivor lufttorkad skinka

Om du inte rostat paprikan tidigare så gör du det, se här och dra av det svarta skalet.
Sätt ugnen på 200°. Lägg paprikabitarna intill varandra, lite omlott i en portionsform eller flera bredvid varandra på en plåt. Lägg en skiva chèvre över och ringla över lite olivolja. Fördela hasselnötterna ovanpå. Gratinera i ca 10 minuter tills ost och nötter fått fin färg.

Antingen serverar du rätten så här eller lägg lite ruccola på en tallrik och lägg "ostbakelsen" ovanpå och servera tillsammans med någon god medelhavs chark.

5 kommentarer:

  1. vad gott det låter! och paprika och chÈvre har jag aldrig provat ihop innan, men det låter ju hur gott som helst!

    hoppas du har haft en fin helg (det låter onekligen som det)!

    kram C

  2. Mums vad gott det ser ut! Nästan alltid godare med enklare. Hoppas träningsvärken inte gjort sig påmind än - har för mig att innebandy kan ta styggt!? ;-)

  3. Vilka spännande rätter - Såg jättegott ut!

  4. Tack för att du tittade in på min blogg! Jag måste verkligen testa Pavlova med citron kräm! Du har verkligen en jättefin blogg med urgoda maträtter som jag måste prova :)

    Ha det bra!

  5. *dregel*...mums så gott och jag som börjar bli så hungrig så här strax före lunch...

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.