Enkel middag

5/28/2010

Fy fasen vad sur jag blev när inte Anna gick vidare! Hon sjöng dessutom bättre än någonsin igår. Men det går bara inte för Sverige ute i Europa... Men i år tyckte jag annars att det var en hel del andra bra bidrag. Några länder överraskade en hel del, som bla Turkiet.

Idag blev middagen enkel. Och många gånger är det enkla så gott. En fin bit lax, perfekt tillagat med en krämig hummersås funkar alldeles utmärkt för mig. Perfekt tillagat låter kanske skrytigt, men min väninna Therese tipsade mig om ett knep. Att låta fisken sjuda (inte koka) i lika delar vitt vin och buljong i en traktörpanna. Denna gång använde jag samma princip fast i en ugnsform med folie över. Och tog bara buljong. Det enda som saknades var en slatt vitt vin att dricka till bara... Men det får bli lite Martini med is. Gillar du lax och goda såser kika även på detta receptet.
Fortsatt trevlig helg allihop!

 
Lax med hummersås, port.
600 g lax, 4 portionsbitar
lite salt
vitpeppar
2 dl fiskbuljong
2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 msk hummerfond
3 msk hackad dill

Sätt ugnen på 200°. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Krydda med salt och vitpeppar. Slå fiskbuljongen runt fisken. Täck med folie och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Tills fisken näst är klar. Slå av buljongen/fiskspadet och blanda med grädden. Smält smör i en kastrull. Vispa ned mjölet och späd med gräddbuljongen. Smaka av med fond och dill. Servera tillsammans med dillkokt potatis och sparris.

2 kommentarer:

  1. enkel men goda tycker jag!!
    jag gillar jätte mycket de var första svensk mat som jag kunde laga hihi
    Ha en jätte skön helg!

  2. Blir lax hos oss ikväll, i form av mousse, med romsås. Evigheter sedan vi åt det så i kväll ska vi bjuda goda vänner på det, perfekt bjudmat.
    Tårtfatet har vi köpt på Åhléns och hur stabilt det är får vi se ikväll när vi inviger det.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.