Malins heta tacogratäng

5/21/2010

Fredag igen och en ny helg i sikte! Solen skiner och det är 20° utomhus i Kalmar idag. Och jag tror banne mig inte att det blåser (för en gångs skull...) Tror många kommer tända grillen ikväll och njuta lite extra. Själv ska jag snart pallra mig iväg till jobbet... :-(
Så jag bjuder på lite tacogratäng så här på fredagen när det snart vankas fredagsmys hos familjen Svensson ;-) Vi åt det när vi samlades tre barnfamiljer och åt middag.
Receptet kommer från min kollega Malin (hon med Chilikotletterna). Hon har gjort en kryddigare variant av den vanliga tacogratängen som är ruggigt god. Så för er som inte ska grilla idag och tänkt äta tacos, testa denna.


Malins heta tacogratäng, 4-6 pers.
600 g blandfärs
1 gul lök, finhackad
1 påse tacokrydda (alt. 2 msk egen tacokrydda)
1 ½ dl vatten.
1 stor paprika, hackad
1 liten burk majs
1 burk/2 dl créme fraiche paprika & chili
1 ask/200 g philadelphiaost paprika & lök
1 aubergine, i halvmånar
1 squash, i halvmånar
2 dl riven ost

Grön sallad med rödlök, tomater, oliver, gurka
Nachoschips

Sätt ugnen på 200°. Stek köttfärsen tillsammans med lökhacket. Krydda med tacokrydda och slå på vattnet, låt puttra i 5-10 minuter. Vänd ned majs och paprikabitar i färsen och lägg på botten i en ugnsform. Blanda créme fraiche med Philadelphiaost och bredöver. Stick ned aubergine- och squashbitar i gratängen. Strö till sist över riven ost. Gratinera i 15-20 minuter.
Servera tillsammans med en krispig grönsallad och nachoschips.

5 kommentarer:

  1. Åh så gott det ser ut! Det där receptet måste jag komma ihåg! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

  2. Helt otroligt så många variationer det finns på tacopajer, men kanske inte så konstigt eftersom tacos är otroligt poppis. Vi gör en liknande denna, fast upp och ner, som oxå är så god.

  3. Mums!! Jag som sitter här och börjar längta efter lunch....

  4. vad kul med en lite annorlunda variant på tacogratängen! vi gör ju typ alltid samma, så det är definitivt dags att prova något nytt :)

    hoppas du får en fin vecka!

  5. Denna bjöd jag på ett gäng vänner för ett tag sedan. Alla ville ha receptet för att den är SUPERGOD. Tack, Du har många, många fina godsaker så bara fortsätt att provlaga hemma, bara Du skriver ner dom till oss andra. Kram Eva

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.