Prosciuttolindad kyckling med rotfrukter

9/09/2010

Idag har vi bokat resa till Mallorca, om 11 månader... Vilken väntan. Ja, det var ju så att lillasyster ska gifta sig där i augusti nästa år och då ville vi boka snabbt för att få bra boende. Och all inclusive, för då ingår drinkarna va? ;-) Det lär väl inte bli så mycket sippande på drinkar eftersom de små vilddjuren ska med. Men vi har preliminärbokat 2 veckor med all inclusive i alla fall, så får vi se. Hade varit trevligt med en långhelg på något trevligt stället till våren också, om nu kassan tillåter. Jag har aldrig varit i Italien bortsett från en 1-dagars tripp till Venedig (när vi var på skolresa i Jugoslavien), så jag skulle gärna vilja åka till Toscana eller till Rom en helg. Får njuta av lite italieninspirerad kyckling under tiden jag drömmer om resor. Vi åt den tillsammans med ugnsrostade rotfrukter. Bilden blev kanske inte så rolig,men det var väldigt gott i alla fall. Dessa pyttesmå rödbetor som finns nu är ljuvliga.


Prosciuttolindad kyckling, 4 pers.
500 g kycklingfilé (3 filéer)
100 g prosciutto
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/4 citron rivet skal
2-3 blad torkad salvia
chiliflakes

Vitlökssås
3 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
1 krm salt
½ krm vitpeppar
lite citronsaft

torkad salvia
chiliflakes

Sätt ugnen på 225°. Skär varje filé i ca 3 avlånga bitar och krydda med kryddorna och linda sedan in varje bit i en skiva prosciutto och lägg dem i en ugnsform. Tillaga ca 20 minuter i ugnen.
Äter ni rotfrukter till så sätt i dem 10-15 minuter innan kycklingen och tillaga sedan allt klart tillsammans. Blanda matyoghurt med kryddorna och smaka av för lagom hetta.

8 kommentarer:

  1. HIhi..har precis satt in mina prosciuttoinlindade kyckingfileer i ugnen;) när jag läser din blogg.. Här blev de ostfyllda och ska få ris till sällskap. Gott är det!

  2. Skicka hem vilddjuren i förväg och boka in en vecka extra, haha.

    Dina kycklingfiléer låter väldigt goda.

  3. underbart att ha något att se fram emot så långt i förväg, men ja, åk till toscana (också)!

  4. Härligt känsla när man bokat en resa! :-) Har kycklingfiléer i kylskåpet och ska tillaga denna goda rätt ;-)

  5. fasiken vad gott att åka till mallorca!! och att få gå på bröllop också, åh vad fint! jag tror att ni kommer få en alldeles fantastiskt vistelse.

  6. Låter underbart att ha en semesterresa att se fram emot!
    Jag har snöat in på ugnsbakade rotfrukter, tycker det passar till nästan allt!

  7. All inclusive 2 veckor på Mallis... lyx! Det låter bra att det är om 11 månader, så att det inte är den 16:e juli... ;-) Nästa sommar satsar vi också på en Toscanatur, Olof och jag är taggade till tänderna!

  8. åk till sicilien! jag och jimmy var där för två somrar sen och det var helt fantasiskt! maten och maten och... ja, okej. havet och solen och etna och naturen och allt sånt där också. men MATEN!

    nej, jag blir nog aldrig heller vuxen. jag är till exempel urkass på att diska man får alltid diska om efter mig, jag hade nog bara en släng av vuxeninfluensa eller nåt i torsdags ;) det gick över snabbt ialla fall!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.