Börjar ni bli julstressade?

12/14/2010

Är det fler än jag som blivit hjärntvättade med luciasånger?! Det har skrålats för full hals hemma hos oss och görs fortfarande. Lowe vill att vi ska köpa en julskiva att spela hemma och i bilen. Visst vore det roligt med lite omväxling, men jag tror att jag kan riskera att bli galen då :-D
Hur har ni det annars med julstöket? Jag kan erkänna att jag ligger efter lite... Det är dåligt med julklappsinköpen och julgodiset behöver tillverkas. Bakade vörtbröd igår som gick precis åt skogen. Så är det någon som sitter inne med ett riktigt bra recept på vörtbröd, så snälla delge mig!
Här kommer middag med Piff och Puffs favoritnötter i. Gott!

Het jordnötskyckling, 4 pers.
600 g kycklingfilé, i mindre bitar
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 röda chili
2 msk koriander
2 msk riven ingefära
1 msk kycklingfond
3/4 dl jordnötssmör
2 dl vatten
2 dl matyoghurt
koriander att strö över

Stek kycklingen i olja och krydda med salt och peppar. Tillsätt chili, koriander, ingefära, fond, jordnötssmör och vatten. Låt allt koka i 5-10 minuter. Vänd ned yoghurten och strö över koriander.

11 kommentarer:

  1. Åh, luciasångerna är i alla fall jag oxå trött på, minst sagt. Känns som man hört dom en månad nu...
    Vi har inte heller gjort något julgodis än och endast en klapp är köpt. Men i morgon, då ska vi ge oss ut på lite jakt är det tänkt. Vi vet vad som ska köpas och det gör att det känns lite bättre...
    Tyvärr kan vi inte bistå med något recept på vörtbröd, men vi tackar för ditt recept på kycklingen, den låter hur god som helst!

  2. Jag börjar nog snarare lugna ner mig, iaf med tanke på att springa runt i affärerna kommer att avta. Däremot har jag lite saker att göra här hemma. Julgodis har däremot gjorts, ätits och tagit slut! Så det får bli nya omgångar! :-)

  3. Allt julbak är klart, vilket är skönt. :-)Julklapparna hoppas jag blir färdigköpta imorgon och på torsdag. Sen är det lite pyssel hemma som ska fixas, men det blir nog jul ändå även om allt inte blir perfekt. :-)
    Jag känner ingen stress... än i alla fall. Inser nog under nästa vecka hur mycket jag har att göra. :-)
    Har dessutom en tårtbeställning till dagen innan julafton, vet inte ritkigt hur jag tänkte där, men jag känner mig faktiskt inte stressad för det heller. :-)
    Bara glada gubbar från mig idag. :-)
    Trevlig kväll. Kram Erika

  4. Lite stressad! Brukar vara ute i god tid med klappar men ännu inte klar och vet knappt vad jag ska köpa till min sambo. Gaah!!

    Har fördelen att komma hem till en mamma som fixar det mesta med mat. Godis tar jag med mig det som finns kvar...;)

  5. Sv: Knäcken blev supergod, smakade nästan som chokladfyllda rollo. Ska dock ta lite större bitar choklad nästa gång. Ska även testa med after eight...

  6. Jo det är inte utan att jag känner av julstressen nu. Vi åker till Sverige på fredag så innan dess ska julklapparna vara inköpta och väskorna packade ;) Men det gör ju i och för sig att man inte behöver hinna med någon mer julmat innan vi åker. Julgodiset jag gjort ska jag ge bort till lite vänner här.
    Trist med julvörten, har aldrig testat själv men såg ett recept hos Bakglädje.

  7. Har inte fått nån luciasång idag! Det är såå sorgligt att barnen blivit stora och man inte får ett enda luciatåg längre...men jag minns att jag höll på att gå under en annan tid i livet, när det var luciatåg på dagis, i gympan, på fotbollen och hemma på gatan...allt skulle också ske på två flickor som ena gången skulle vara pepparkaksgubbe, nästa gång Lucia och nästa tärna..minns hur jag tvättade dessa linnen!..blir svettig bara jag tänker på det...men som sagt, nu är det INGET. "lagom" kunde vara bäst...;)
    Känner absolut igen mig i stressen!..har inte heller kommit så långt med klapparna! Men det blir jul ändå Remsan. Det brukar bli det ;)
    Kram och stressa inte ihjäl dig!

  8. Ovanligt stressad för att vara jag. Brukar vara klar med klappar, pynt och andra förberedelser i november. i december brukar jag bara njuta. inte i år dock. .-(

    Kolla in Bakglädje-Erikas vörtbröd. jag tror hon bloggade om det idag.

  9. Såg gott ut det där..ska prova!

  10. jag och callen ska ge oss ut på stan ikväll och handla alla julklappar. ska bli mycket intressant att se hur länge vi kan leta utan att få spel båda två... och imorgon börjar mitt jullov tillika juljobb så imorgon ska jag och resten av tjejerna på jobbet vara mitt i julstressen. jeij.

  11. Jag är i full gång med julstöket och alla klappar inköpta. Dock har inte julstämmningen infunnit sig det minsta, vilket jag saknar!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.