Har ni börjat smida nyårsplaner?

12/27/2010

Har ni börjat fundera på er nyårsmeny eller kommer ni gå bort och sätta er vid dukat bord? Jag kommer jobba på nyårsaftons natt, så jag får väl helt enkelt äta något gott kvällen innan. Fyrverkerierna får jag kika på från balkongen på jobbet och skåla i lite mineralvatten. Buhu...
Några har frågat mig om tips på rätter inför nyårsmiddagen, men maila mig gärna så kan jag lättare komma med mer specifika tips. Smaken är så olika och jag vet att många inte äter fisk och skaldjur, medan en del kan inte tänka sig en nyår utan skaldjursplatå.
Personligen tycker jag det är lättast att fundera ut någon rätt man gärna vill bjuda på och sedan bygga upp de andra rätterna utifrån den, så att gästerna blir lagom mätta och att inte smakerna krockar fullständigt. Lättare sagt än gjort...
Idag bjuder jag inte på festmat, men en allt-i-ett-gryta som passar perfekt i en paus på pulkaåkningen.


Kalasgryta med färs och pasta, 4 pers.
600 g köttfärs
4 dl buljong
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 tsk oregano
½-1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i kvartar
1 ask cocktailtomater, i kvartar
300 g pasta

Koka pastan enligt anvisningarna på paketen. Bryn färsen i en gryta. Slå på buljong och krydda. Tillsätt grönsakerna och låt allt småkoka i 5 minuter. Vänd ned pastan.

8 kommentarer:

  1. Jag har verkligen tröttnat på julmaten nu och ser framemot att få fixa nyårskäket.

    Har inte riktigt bestämt mig än för vad det kommer att bli, lammfilé funkar ju alltid eller någon god fiskrätt, är man född i Bohuslän så är man fisk- och skaldjurstokig, det är bara så....

    Ha det gott!

  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  3. Hoppas du hade en mysig jul med god mat att njuta av:-).
    Kika gärna på mina nyårs menyer och se vad du tycker!
    God fortsättning!

  4. Hej hopp, här var det en make-over minsann. Så fint det blev! Vi har oxå varit på väg att ändra ett par gånger men vi är inte så modiga som du, är oroliga att det försvinner, eller nåt... :)

    På nyår går vi bort till dukat bord, vi är ett gäng som brukar fira nyår mm tillsammans. Denna gången kör vi faktiskt med catering, eller hämtmat, från ett av stans lite flådigare restaurang. Ska bli väldigt intressant att se om det lever upp till förväntningarna.

  5. Oj, här var det omgjort - snyggt!

    Vi ska ha gäster på nyårsafton och har precis bestämt menyn. I år blir det inte älgfilé som vi brukar ha utan en laxrätt som jag hoppas blir festlig och god. Vi handlade vin idag och det blev mycket vitt vin, något vi inte dricker särskilt ofta, men vi fick hjälp på bolaget och deras kunniga personal brukar veta vad de talar om.

  6. Men oj vad snygg din blogg har blivit! Inget ont om den tidigare men den här känns verkligen fräsch.
    Tack för tipset förresten:)

  7. Vi ska fira nyår hos goda vänner, som vi firat med i flera år så det börjar bli tradition nu. Jag tar med en tårta och så har vi göra helstekt rostas och potatiskaka. De vi ska till ska handla förrätt och efterrätt, så det vet jag inte vad det blir.
    Du har gjort om bloggen sen jag var in sist, fint!

  8. Vilken snygg design!!

    I år kommer vi sätta vid ett nästan dukat bord, jag ansvarar för desserten bara.
    Rätt skönt faktiskt!

    Förra året hade vi något så otrendigt som Fondue som varmrätt men det var supergott!!!

    Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.