En massa gott jag gillar

1/19/2011

Igår när jag hade suttit och lyssnat föreläsare hela dagen, så hade Anna-Märta som jag bor hos fixat god middag. Jag fick ett glas vitt vin i handen och så bjöd hon på fisk- och skaldjursmiddag. Hon vet vad jag gillar! Vi åt varmrätten först som bestod av en lite het gratäng med hoki och färsk pasta till. Sedan blev det så att vi åt förrätten efteråt som var kokta kräftor! Mums. Behöver jag säga att jag somnade gott sedan...
Dagens recept här är en annan god och lättlagad fiskgratäng. För sådana recept kan man ju inte få för många av.


Rosépeppartorsk, 4 pers.
600 g torskfilé, eller annan vit fisk
1 squash, skivad
3 dl grädde
2 tsk rosépeppar
1 fiskbuljongtärning
1 citron, rivet skal och saft
1 msk maizenamjöl

Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en smord ugnsform. Stek squashen i lite smör. Tillsätt grädde, rosépeppar, buljong, citronskal och -saft. Låt såsen puttra ett par minuter. Vispa ned maizena utrört i lite vatten. Slå såsen över fisken och gratinera i 20 minuter. Servera tillsammans med kokta grönsaker och kanske potatis.

6 kommentarer:

  1. Precis! Alltid välkommet med nytt i fiskväg! Länge sen som jag åt något med rosépeppar i!

  2. tack för tipset! jag förstår inte varför ingen gett mig en paolo-kokbok ännu? det borde väl folk i min närhet förstå att jag vill ha?! det finns faktiskt grand marnier kvar, så jag ska nog testa detta. hittade receptet på recept.nu, kanon :)

    hoppas du har det fint i sthlm!

  3. Kanon med ännu fler fiskrecet, ser nog ut som om sambon kan få fisk snarast, skall bara bestämma mig för vilket recept jag skall testa :-)

  4. Den är så fiiiin din blogg!! Har hittat massa recept som måste provas! kram

  5. Gud vad gott med rosépeppar, det måste jag helt klart prova :)

    Gillar du skaldjur måste du åka till Skagen och äta helt nykokta kräftstjärtar i någon av bodarna i hamnen, eller stjerneskud på Pakhuset, löjligt gott (och ett mycket trevligt semestermål)

  6. Mmmmm vad fin den ser ut. Mumsigt med fisk.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.