En obsession

1/11/2011

Igår var årets första träningsdag och tänkt jag överlevde. Men att det ska vara så segt innan man får ändan ur soffan och kommer iväg. Dock blev jag supertaggad bara av att kliva innanför dörrarna på Malkars träningcenters nya anläggning. Så stort och så fräscht. Tankad med ny energi halkade jag ut och jag tror banne mig att det luktade lite vår :-)
Dagens recept går dock inte hand i hand med träningen. Eller jo, kanske, jag kan behöva tänka träning om jag ska drömma om cheesecakes.
Syster Yster och jag har en viss obsession vad det gäller cheesecakes. Men vem kan säga att de inte tycker cheesecake är gott?! Helst ska det vara de som ställs kallt eller fryses. Denna kakan tillfredsställer både längtan efter cheesecake och choklad. Ja, och där förstår ni ju själva... Syrran har trixat lite med receptet som egentligen är tänkt till att fylla 1-portions cylindrar med. Så gör ni dem i portionsformar ska receptet räcka till 8 stycken (men de blir då stora, jag tycker 1 sats räcker till 12 en-portioners). Denna gång hade lillasyster gjort 1½ sats till 2 mindre formar, så vi tror det ska bli bra enligt receptet nedan.



Dark and white chocolate cheesecake, 10 pers.
300 g digestivekex, krossade
200 g smör, smält
4 msk kakao

300 g vit choklad
300 g cream cheese (Philadelphia)
4 dl crème fraiche
1, 25 dl florsocker

300 g hallon
kakao
grovt riven choklad (vi hade mjölkchoklad)

Blanda kexsmulorna med smör och kakao. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen. Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad. Vispa samman färskost och crème fraiche och den smälta chokladen. Häll smeten över botten i formen. Ställ i kylen i minst 2 timmar.
Lossa kanten från formen. Pudra över kakao (en teboll är perfekt) och riv över choklad. Garnera med hallon och/eller servera dem till. Ät och njut :-)

12 kommentarer:

  1. Tack, då kunde jag ta jullov med gott samvete!Slurp vad gott med cheesecake! Här svullar jag ett tag till, har inte hunnit tömma skåpen, dålig kombo att börja träna då.

  2. Men jösses vilken cake! Så gott!

  3. Jag älskar cheesecake! :-) Usch, jag har inte varit och tränat än, det var lugnt en månad sen sist... Men på lunchen idag åkte Marija och jag bort till nya Malkars och tittade, det såg verkligen superfräscht ut! Olof och jag går ju på Malkars i Färjestaden, och han var där ikväll. Nu sitter han och känner sig "träningspeppad" medan jag sitter vid datorn och svullar. Hmpf. Nästa vecka ska jag komma igång, när förkylningen är borta!

  4. Guud vad gott! Jag har lovat mig själv att inte äta bakverk på vardagarna, så till helgen ska jag idiot-baka (och äta) - känner liksom att det blev lite mycket kakor förra hösten ;)

  5. Muuuuums vad gott! Jag ska träna för första gången på länge i morgon, ska bli så skönt :)

  6. Mums vad gott det er ut! Skulle också kommit igång med träning idag men lilltjejen är sjuk så det blev inget med det. Usch ja, jag som ska i bikinin på lördag...julen och kaksmulan har satt sina spår..

  7. Klart det känns bättre att unna sig något gott när man väl tränar!

  8. En underbar obsession minsann!

  9. hoppande jesus, vilken fin kaka! jag har också en viss cheesecake-obession (utvecklades när jag bodde i NYC) men tyvärr (eller kanske tur med tanke på figuren) äter jag det inte så ofta längre. ska lätt göra det i sommar, dock!

  10. ... jag tycker inte att cheesecake är så gott... eller jo, frysta cheesecake. såna som man gör i ugnen däremot har jag jättesvårt för. men jag letar efter det perfekta receptet på ugns-cheesecake också, precis som jag letar efter det perfekta lasagne-receptet. det är ju roligt att testa sig fram!

    tack för drinktips-sidan, nu ska här hivas drinkar! (eller ja, kanske inte idag...)

  11. Nu har missat hur fin din blogg har blivit, Gillar!! ljust och fint

    Cheesecake tackar jag inte nej till!

    Träna, vad du ger mig dåligt samvete, här snörvlar och snoras det:(

  12. Cheesecake är underbart på alla sätt och vis, och så fin den är! Tycker att du är jätte duktig som tränar, det är något som jag själv varken gör eller har ångest över ;)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.