Istället för förrätt

1/31/2011

Imorgon bär det av igen... Denna gången ska jag styra resan mot Malmö för kurs i tre dagar. Så nu hoppas jag skåningarna bjuder på god mat ;-) Restaurangtips och annat tas tacksamt emot. Kanske tips på pålitliga taxibolag, nu när jag hörde om en tjej som blivit våldagen av en taxichaufför i Malmö (ingen svarttaxi). Usch!

Här idag bjuder jag på små tilltugg som passar bra före maten, istället för förrätt. Lite mer mingelmat är vanlig förrätt. Så när Anna och Stoffe kom hem till oss på lite mat för någon dag sedan bjöd jag på detta, serranorullar fyllda med squash, grillad paprika och chévre. Mycket gott tillsammans med lite mousserat vitt vin eller champange.
Här finner ni en annan förrätt med fylld serranoskinka och här en favorit med lax.


Serranorulle på crostini, ca 25 st.
1 squash, 300 g, tunt hyvlad med osthyvel el.mandolin
100 g serranoskinka
salt
svartpeppar
1 grillad paprika (½ burk färdig, ca 80 g avrunnen vikt)
150 g chèvre
1 baguette, i 1 cm-tjocka skivor
svartpeppar
timjan

Hetta upp olja i en stekpanna och stek squashskivor lite i taget på båda sidor.Låt rinna av lite på hushållspapper. Lägg ut en 30 centimeter lång plastfoliebit. Lägg på serranoskinkskivorna lite omlott i en rad. Täck skinkan med squashskivorna och krydda med salt och peppar. Lägg paprikan längs ena långsidan. Skär bort de hårda kanterna på chèvren och fördela den över paprikan. Rulla ihop allt med osten i mitten. Rulla så tätt du kan och linda in hela rullen i plastfolie. Förvara i kylen fram till servering. Skär serranorullen i 1 cm-tjocka skivor. Rullen kan läggas i frysen en stund om man vill ha finare skivor.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödskivorna. Lägg serranorullarna på brödbitarna, krydda med lite peppar och dekorera med timjan.

12 kommentarer:

  1. TGIF! De finns i det som för var Saluhallen, mitt i centrum vid Lilla torg där det för övrigt oxå finns en hel massa andra bra restauranger.
    Vi har varit på MANDO några gånger, de är väldigt beryktade för sin plankstek som de sålt vansinnigt många av (håller tydligen räkningen); http://www.mandosteakhouse.com/
    Ja det var vad vi kunde komma på, hoppas du får härliga dagar i Malmö.

  2. Eller perfekt som vickningsrätt, jag har en förkärlek för sådana här rätter fram emot 24-tiden ;)

  3. Oj, skojar du vad gott. Först trodde jag ni åt tre rätters en måndag där borta i Kalmar:)

  4. Trevliga serranorullar!
    Och jag säger som paret Mårtensson; MANDO!! När jag är i Malmö åker vi alltid dit, syrran också, hon vägrar prova något annat ställe bara för att hon vet att det är så himla bra på Mando. Plankan är fab. Det ligger på Lilla Torg.

  5. Hoppas skåningarna är trevliga mot dig! Var på ett ställe i Malmö nära lilla torg i höstas som jag inte kommer i håg vad det heter. Var ett ganska trendigt ställe som kräver att man bokar. Supergott och trevligt!! Finns gott om härliga krogar runt lilla torg.

  6. Ska du äta i Malmö ska du gå till utan tvekan gå till Sankt Markus vinkällare! Deras buffe är som att dö och komma till himlen. Skaldjurssoppan.... mumsfilibabba!

  7. Ojoj, det här var precis min smak. Kanske kan vara ngt till min kommande födelesedagsfest :)

  8. Ekonörden här rekommenderar varmt Salt och Brygga i Västra Hamnen och om bil finns att tillgå helt klart Ängavallen i Håslöv ca 20 min söder om Malmö. Hälsa hembygden från mig!

  9. Bastard heter stället jag tänkte på i Malmö. Har tydligen haft stängt ett tag och öppnar igen i dag. så kan vara problem att få plats. men var ett bra ställe iaf....

  10. Yammie Yammie...kallar man det här :-) Kram Gourmetmorsan

  11. Restaurant Atmosfär på Drottninggatan ger dig bästa maten i Malmö, vet inte om de har öppnat än efter sin renovering dock. Blir ni sugna på hamburgare måste ni prova Tusen & 2 på Bergsgatan, de har runt 30 olika varianter och har de godaste burgarna jag någonsin ätit!
    Haweli på södra förstadsgatan har riktigt bra indisk mat, Johan P ligger vid lilla torg ungefär och är en riktigt bra fiskrestaurang som även serverar lite mindre rätter över disk.

    Glöm inte prova en falafel, Malmös nationalrätt!

    Malmö är fina grejer, du kommer gilla det!

  12. Det där såg gott ut!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.