Safari på Getingen

1/30/2011

Igår var det då dags för på Safari på Getingen, vilket är som en cykelfest fast alla går istället för att cykla. För er som inte vet så går det till som så: Ett festfixargäng bjuder in en massa par som inte bor alltför långt ifrån varandra, i vårt fall från vårt bostadsområde Getingen. Sedan får alla tilldelat varsin rätt de ska laga och bjuda 2 andra hemliga par på. Så alla får äta en 3-rättersmiddag fast varje rätt på olika ställen och med olika människor. Berra och jag hade fått fördrink och förrätt tilldelat, för att sedan äta varmrätt ett par kvarter bort och slutligen efterrätt inklusive kaffe och avec ytterligare någon gata bort. Man får 1 ½ timme på varje ställe och inräknat i detta är även tiden som behövs till förflyttning mellan ställena. Det är så roligt och se alla människor som "vallfärdar" mellan husen. Igår var vi hela 53 par alltså 106 personer!
Som ni vet hade Berra och jag testat lite drinkar innan och det blev Levau Special vi bjöd på tillsammans med lite tilltugg.
Vår förrätt höll på att strula till sig en aning, då det inte alls blev som jag tänkt mig... Jag hade tänkt klä tallrikarna med serranoskina (som när man serverar carpaccio), riva över ädelost och ringla över fruktkött från passionsfrukt. När jag ska ta fram skinkan inser jag att jag har fått skivorna alldeles för tunt skurna, så det fick bli små knyten av skivorna i stället. Och osten som jag hade tänkt riva var för krämig för det, så den fick jag helt enkelt skära i skivor. Som om det inte vore nog, så när jag delar passionsfrukterna är den första tom! Men men... Så här blev det och så här gjorde jag. Ser pyttigt ut, men gott var det och det är ju huvudsaken.


Serranoskinka med gorgonzola och passionsfrukt, 4 pers.
4 passionsfrukter
100-150 g serranoskinka (eller annan favorit), ca 3 skivor/person
100 g ädelost (jag tog en ekologisk gorgonzola)
ruccola
crostini
svartpeppar

Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur fruktköttet ur hälften av dem. Fördela skinka, ädelost och ruccola på 4 tallrikar. Garnera med en halv passionsfrukt och ringla det urgröpta fruktköttet över salladen. Vrid något varv med pepparkvarnen över. Bjud crostini eller något bröd till.
Till detta hade systembolaget rekommenderat ett lite sötare vitt vin och en lite sötare ale. Fast alla gästerna ville ha rött vin...


Här har vi vandrat vidare för att äta huvudrätten. Till varmrätt fick vi fläskfilé kryddad med citron och örter, potatiskaka smaksatt med vitlök och till detta en ljuvlig balsamvinägersås.


Och som om det inte vore nog så bjöd de på en fantastisk ostbricka innan vi gick vidare för dessert. Fruktkompotten var smaksatt med long pepper, en mycket spännande krydda.
Desserten har jag ingen bild på (ibland är det liksom inte läge att dra fram kameran...), men det var vit chokladmousse med hallon, vit citronkladdkaka med grädde och mandelbiscotti. Jag kunde inte äta upp allt... Det gick bara inte...


Och när alla var mätta och belåtna, och mer eller mindre runda under fötterna samlades vi i en lokal för gemensam efterfest. Och vart hittar man Remsan på efterfesten? I närheten av baren... :-)


Innan vi gick hem gjorde vi ett stopp hemma hos Linn och Martin. Dock inte för att förtära någon mer alkohol. Det räcker gott som det är idag... Med på bilden är söta Elvis. Jag vill också ha en kisse!

16 kommentarer:

  1. Vilken rolig grej! Och vilken uppslutning!! Ett sånt bostadsområde ska jag bo i någon gång...:)

  2. Gorgonzola med passionsfrukt ska jag prova, ser och låter riktigt gott:)

  3. Oj, så roligt och gott! Har du någon ytterligare förklaring på kryddan long pepper? Vad den smakar osv?

  4. Så invecklat och så enormt kul det låter, tog ett tag innan vi fick riktigt grepp om hur det funka. Vilken kanonidé för att träffa och lära känna nya människor. Kan tänka att det ser häftigt ut när alla ska till nya ställen.

  5. Såna här fester är ju bara såååå nåbla :-) Själv har vi vår i maj...väntar spänt på inbjudan! Trots misslyckandet med förrätten, såg den nice ut ändå! Smaken är ju som sagt huvudsaken :-) Kram på dig! Gourmetmorsan

  6. Jag vill också gå på cykelfest! Allting ser himla gott och trevligt ut! Och vad väntar du på, skaffa misse nu! ;-)

  7. Vilken otroligt kul grej! Ja, det är ju i baren man ska hålla till ;-)

  8. Du är väl helt underbar!!! Kul! Love :)

  9. Vilken himla kul grej! Ser ut som om ni hade en kanonkväll med massa god mat och dryck dessutom.
    En drink i baren sitter ju aldrig fel:)

  10. Verkar som om ni hade en riktigt lyckad kväll!!!

  11. Åh, vad kul! Jag har själv varit på cykelfest flera år och det är ju så kul och spännande att se vilka som kommer hem och vilka man ska till. Och massa god mat och dryck är ju pricken över i...

  12. Låter som riktigt trevlig kväll!
    Er förrätt ser väldigt läcker ut! God kombination på smaker.

  13. Vilken kul och roligt kväll!

  14. åh, vilken rolig idé! önskar vi kunde haft det i vår trappuppgång... tyvärr är majoriteten av vår lilla förening a) ensamstående män (tre piloter!) som inte lagar så mycket mat b) över 80 c)konstiga. buhu.

  15. Vad trevligt! Cykelfest har jag varit på och det är trevligt. Kul att så många par var med hos er. Jag skulle gilla din förrätt, det låter jättegott.

  16. เล่นง่ายได้เยอะ แจกเครดิตฟรี joker slot online ที่นี่คลิก
    https://www.slot4u.com/joker123

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.