♪♪... vad gör man med en måndagsmorgon?... ♪

1/17/2011

Ja, det är återigen ny vecka och nya projekt. Jag ska försöka ta mig igenom konferensens alla dagar utan att bara leva på kakor och godis, som brukar stå lite här och där för att alla ska hålla sig vakna genom alla föredragen. Kan hoppas på att det dyker upp någon liten frukt också. Och så hoppas jag på att jag ska äta lite god mat på min tripp också. Ha en bra vecka allihop! Det ska jag ha hoppas jag.
Det blir inte så ofta vi äter korv, för våra barn är inte så glada i korv (inte för att det gör mig så mycket...). Men här är en perfekt vardagsgryta med kryddiga korvar och rotfrukter som jag tycker är så gott.



Chorizogryta med rotfrukter, 4 pers.
750 g rotfrukter (jag tog blandade morötter och lite rotselleri), i stavar
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 purjolök, strimlad
5-7 dl vatten
½-1 dl chilisås (gärna Heinz)
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
500 g chorizokorv, i slantar
8-10 cocktailtomater, i mindre bitar

Stek rotfrukts stavarna i lite olja i en gryta. Tillsätt vitlök, halva purjolöken, vatten, chilisås och kryddorna. Låt allt koka under lock i 10-15 minuter, beroende på hur mjuka ni vill ha grönsakerna och hur stora stavarna är. Tillsätt korven och låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Vänd ned tomatbitarna samt resten av purjolöken och låt allt bli varmt.

4 kommentarer:

  1. vi är en korv-gillar-familj :) Jag är mest petnoga med kötthalten, men tycker de flesta korvar smakar gott. Grytan ser jättegod ut!

  2. Ja, varför äts alltid titt som tätt på konferenser? Konferensgästerna drabbas ju av paltkoma och somnar mitt i föredraget efter allt de proppat i sig. Talar av egen erfarenhet!
    Hoppas du får en bra konferens!

    Pssst... "Nyttig" tävling inne hos mig!

  3. Så fin bild du fått till, helt underbara färger! Är den lika god som den ser ut så tackar vi inte nej, även om vi inte är några större korvätare.

  4. Åh vilken jättefin bild! Hur lyckas du få så fint ljus såhär i mörka vintern?

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.