Önskemat

2/14/2011

Vi började fira alla hjärtans dag med att få två heta småttingar. Jodå, nu har vi två barn som befinner sig i ett 39°-feberrus :-( Eftersom det inte fanns någon större aptit hos barnen, så ville de ha pannkakor. Ok, tänkte jag. Men så är det ju ändå alla hjärtans dag, så jag bestämde mig för att testa att göra pannkakorna i våffeljärnet. Believe me - don´t try... Jag vet att jag kunde gjort våfflor istället, men jag brukar göra rårakor i våffeljärnet, så jag tänkte att det skulle gå bra. Blev inga snygga hjärtan hur gärna jag än ville det. Den hederliga plättlaggen fick helt enkelt åka fram... Berra och jag ska äta annat gott när skruttisarna krupit till sängs, vilket inte lär bli sent idag :-) Och jag vill inte ens nämna att min tänka dessert inte blev bra alls. Bläh! Så jag hoppas på att vi ska äta annat gott.

Igår hade familjen en gemensam önskan om middag - kyckling med jordnötssås! Sagt och gjort.
Jag brukar göra chicken satay utifrån detta receptet och där ser ni även tips på hur det går att servera i en buffé. Jag gör ibland en gryta istället om vi är många, det receptet hittar ni här. Igår gjorde jag dock bara kycklingspett och serverade såsen till samt en thailändsk gurksallad.

Thailändsk gurksallad, 2-4 pers.
1 gurka, urkärnad & tunt skivad
½-1 röd chili, fint hackad
1 liten rödlök, tunt skivad
1 kruka koriander, fint hackad
2 lime, saften
½ dl japansk soya (ljus soya)
½ msk fisksås


Lägg gurka, chili, rödlök och koriander i en skål. Blanda soya, fisksås samt limesaft och häll över gurksalladen. Låt gärna salladen stå och dra en stund före servering. Häll bort överflödig vätska och servera.

Ha ett mysigt firande av alla hjärtans dag allesammans! Det ska jag även om inte allt gått som jag tänkt mig ;-)

9 kommentarer:

  1. Det är samma här... Skitvirus som aldrig vill ge sig! Pannkisar är ju aldrig fel, nästan det enda dottern äter om hon är sjuk.

  2. Stackare! Aldrig kul att vara sjuka.

    Perfekt rätt till mina små kyckling-fantaster, måste prova detta någon gång!

    Ha en bra kväll

  3. Ser otroligt fräscht och gott ut!

  4. Ska låna ditt gurkrecept:)

  5. Mums!

  6. Pannkakor är aldrig fel :-) och gurksallad låter himla gott det med

  7. Våffeljärn är onda.

  8. håller med helena, våffeljärn är onda. hoho. har också experimenterat en del med mitt och det har aldrig-slutat-bra. grr.

    men den där gurksalladen låter som en skänk från ovan! vi gjorde något liknande när vi lagade mat med santa maria, den var också helt ljuvlig!

  9. Så gott det låter, tack för tipset!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.