Återfunnit en kär gammal vän

3/18/2011

Som alla andra är jag besviken på vädergudarna. Men men, det blev ju lite ljusare i alla fall. Efter en snurrig dag på jobbet och dagis har vi landat hemma för att koppla av hela familjen. Barnen vände på menyn och startade med lite glass före maten. Mamman slog upp ett glas vin och tänkte kocka ihop lite mat till fredagsmyset. Inte tacos... Men mat som går snabbt att svänga ihop, när man inte vill stå i köket hela kvällen. En tjej som är duktigt på att hitta sådana recept är Pinglan. Ni vet mat som är lättlagad, faller många i smaken, alltså passar när man bjudit hem många och så klart är väldigt gott. Detta är ett av många recept jag provat från hennes samling. Jag vet att många av er testat att laga Fläskfilé baconbus. Till er som gjort det och gillade den rätten, säger jag bara testa detta! Det gäller bara att hitta Flödeost Pikant, har ni testat den? Det var en av de första dessertostar jag åt, så man kan säga att den var inkörsporten när jag blev dessertost-aholic.


Fläskfilé i ostsås, 4 pers.
600 g fläskfilé eller fläskytterfilé, skuren i 2 cm- skivor
Salt & svartpeppar
1 pkt bacon, strimlat och knaperstekt
1 liten purjolök, strimlad
1 rödlök, grovt hackad
1 röd paprika, i mindre bitar
200 g Flödeost pikant (paprikaost)
2-3 dl vispgrädde
1 tsk kalvfond

Bryn köttskivorna på båda sidor. Lägg den på botten i en ugnsform. Stek sedan baconbitarna och strö över. Fördela lök och paprika över. Smält osten i en gryta och vispa ihop med grädden och fond. Slå såsen över kött och grönsaker. Gratinera i ca 15 minuter. Servera med en krispig sallad och ris för de som vill ha det.

Ha en finfin helg, även om det nu kom lite snö ;-)

14 kommentarer:

  1. Flödeosten är nästan ett stående helgpålägg här hemma, så gott på en frallemacka!
    Det låter ju vansinnigt gott och skulle säkert passa våra smaker också. Hamnar i provhögen!

    Ha en härlig helg,
    Anki o Håkan

  2. Det där verkar hur gott som helst, både bacon och ost. Helt i min smak :)

  3. Gott! Det var längesedan jag lagade fläskfilé nu, men det är annars vanligt hos oss på helgerna. Detta ska jag testa nästa gång jag har en bit filé hemma!

  4. Guud vad gott, ett riktigt Helena-recept! Om du tröttnar på den där fina formen kan jag tänka mig att ta hand om den... ;-)

  5. Så härligt gott det ser ut :-)

  6. Vilken gott mat!!

  7. Like it!! Snabbt, enkelt och gott! Får nog leta efter den där osten... Tror jag gjort någon liknande rätt någongång och det var verklgien smarrigt!!

  8. det ser verkligen gott ut! men fläskfilé ihop med bacon och ost och grädde brukar ju inte bli fel ;) jag googlade den där osten och har aldrig sett en sån förr, men så har jag å andra sidan inte tittat efter den heller så jag får nog göra det nästa gång jag är i mataffären!

    hoppas ni har mer tur med vädret idag, här är det strålande sol så nu är all snö borta igen! :)

  9. Vad gott det ser ut!

  10. Grym bild :) Idag har du väl bättre tur med vädret?

  11. Idag är jag absolut nöjd med vädret! Dock har jag fått njuta av det via utsikten från jobbet...

  12. flödeost pikant var min absoluta favoritost när jag var liten! tycker fortfarande om den, men tyvärr äter jag inte den så ofta som innan. nu är det ju getost som regerar istället... :=)

  13. Det här ser ut fantastiskt gott ut! Gillar rätter i form, som nästintill sköter sig själv :-) Ska absolut lagas här hemma! Kramar från ett gråtrist Varberg...urk! Gourmetmorsan

  14. Den osten är så magiskt god. Det här måste testas ;)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.