Barnvänligt eller mat för alla

3/09/2011

Våra barn är vana vid att få testa all möjlig (ibland konstig) mat. Och äter, inte allt, men väldigt mycket. Många tycker kanske inte att jag lagar så barnvänlig mat och det beror ju på hur man ser det. Det finns ju barn i Asien också, ha ha... En förskolelärare berättade om en liten flicka, adopterad från Kina, som inte ville äta på dagis. Det visade sig så småningom att hon inte tyckte maten smakade något. För många gånger är det ju så att vi tänker att barnen inte vill ha så kryddad mat. Innan jag själv fick barn bjöd jag våra vänners dotter på stark wok. Hon åt med stor aptit, men torkade tungan på ett papper mellan varannan tugga för det var gaaanska starkt :-) Men ibland drar även jag ned på kryddorna och då kan det bli så här gott och enkelt. Och, hrm... barnvänligt.


Mozzarellafyllda biffar i tomatsås, 4 pers.
600 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ gul lök, riven
4 st soltorkade tomater, hackade
2 tsk torkad oregano alt. basilika
1 förp mozzarella i bit
1 burk krossade tomater
lite salt och peppar
1 tsk socker
färsk basilika

Blanda färsen med salt, peppar, riven lök, soltorkade tomater och någon örtkrydda. Forma den till 4 stora eller 8 mindre biffar. Gör en grop i varje biff och fördela mozzarellan i dem. Se sedan till att färsen täcker osten så gott det går, annars rinner den ut när biffarna steks. Stek biffarna runt om och slå sedan i krossade tomater runt dem. Krydda och låt biffarna puttra en stund i såsen. Servera med något barnvänligt som pasta till exempel och lite grönsaker som barnen tycker om. Men, visst sedan kan ni njuta av middagen hela familjen ;-)
Här går det lätt att göra en Jamie Oliver, alltså fixa middag och dessert på 30 minuter. Här har ni en snabbt ihopsvängd dessert.

12 kommentarer:

  1. ojojoj. den här barnvänliga middagen är jag ganska säkert på att jag och callen kommer att älska! :=)

  2. Så gott det ser ut :-)

  3. Klart barnens mat också ska smaka nått! :D
    Det här såg ruggigt gott ut, å förhållande
    vis gi-vänligt(börjar på måndag!) om man undviker att ha pasta till. :D

  4. Detta skall provas, ser såå himla gott ut.
    Fasten jag e liiite emot krossade tomater.
    Hmmm någon gång måste man prova igen och se om man ändrat sina smaklökar :))

  5. har ju inga barn själv men det jag har hört är att man ska dra ner på salt men inte på kryddorna. Klart att barnen också vill ha god mat!!! Helt rätt! Man får väl prova sig fram. Vet att mina syskonbarn gillade surt när de var mindre: yoghurt som dipp till det mesta och vinäger på salladen.... roliga typer!!

  6. De flesta barnen äter bra smaksatt mat mycket mer gärna än deras föräldrar tror, det är iaf Ankis erfarenhet från jobbet...
    Känns som vi oxå skulle gilla detta mycket...

  7. Ja det vore ju konstigt om det bara var svensk husmanskost var barnvänligt!

    Dina biffar skulle nog gå hem hos både mig och mina barn, ser mycket gott ut!

  8. Ser gott och enkelt ut! Härligt med såna här recept!

  9. Ser supergott ut Remsan! Jag har två nu ganska stora barn som alltid också ätit det mesta. Det gäller nog bara att låta dem smaka så mycket som möjligt, och framför allt att man är positiv som vuxen till att prova och vara positiv till att testa nya smaker!
    Ha det bäst!

  10. Det ser jättegott ut! :-)
    Mozzarellabiffar är en hit!

  11. Oj, oj så gott med mozzarellafyllda biffar! Det här receptet ska provas :)

  12. Den rätten måste jag prova! Ser jättegott ut! Håller med dig om att barnvänlig mat är ett relativt uttryck. Det borde väl bero på vad man vänjer dem vid att äta...? Min son älskar bönor och fetaost! :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.