Ni njuter väl ordentligt

3/06/2011

Hur har ni njutit av det fina vårvädret i helgen? Så underbart det är när solen kikar fram och värmer lite grand. Nu vill man bara att några söta vårblommor ska kika fram i den torra fula gräset. Det var till och med så jag önskar att jag hade kunnat springa en runda, men jag kan fortfarande inte riktigt djupandas utan att det hugger i lungorna. Men jag har kunnat insupa vårluften i alla fall. Och det går ju precis lika bra på altanen med en kopp kaffe i handen :-) Det enda som är lite trist med solen är att det syns hur skitigt det är hemma... Så medan jag sippar kaffe ska jag fundera på om jag ska anlita en städ- och fönsterputsfirma eller om jag ska göra något roligare för pengarna. Vad tycker ni?

Kasslerlasagne med champinjoner och spenat, 4-6 pers.
1 pkt färska lasagneplattor
7-8 dl ostsås, hemgjord eller köpt (mycket ostsås ska det vara)
4 dl tomatsås, hemgjord eller köpt (jag hade överbliven ratatouillesås)
300 g kassler eller rökt skinka, i strimlor
150 g champinjoner, i skivor
100 g färsk babayspenat

Sätt ugnen på 225°. Börja med ett lager ostsås i botten på en ugnsform och täck med 1/4 av lasagneplattorna. Fördela hälften av tomatsåsen, kasslern, svampen och spenaten. Ringla över ostsås och täck med ett nytt lager lasagneplattor. Fördela resten av tomatsåsen, kasslern, svampen och spenaten ovanpå. Täck med de sista lasagneplattorna och den sista ostsåsen. Gratinera mitt i ugnen i 20-30 minuter till lasagneplattorna känns mjuka. Servera tillsammans med en sallad.

9 kommentarer:

  1. GÖR DET! det ska vi göra, kan jag lova (anlita någon, alltså). och hurra, våren är här!

  2. Mer vår än så här blir det inte. Blir glad av det vackra trädskivorna som bakgrund, Det påminner om att man snart kan sitta ute och äta. Ser så fräsch ut :-)

  3. Vi har haft en underbart härlig vårhelg här nere och i rabatterna visar sej både snödroppar och vintergäck.
    Låter så härligt med en altan att njuta av kaffet på, lite avis blir man allt:)

  4. Vi pratade om det idag. Det är ju inte så dyrt och kan kännas värdefullt ibland när man bor lite större. Även tid är pengar!! Tid att lägga på roligare saker!

    Vilken härlig lasagne! Nu blev jag hungrig...

  5. I say hire people! Man får väl rut-avdrag? Det tycker jag att det är värt!

  6. Såg ut som en mycket trevlig rätt. Väldigt snyggt plåtat.

  7. nu kommer jag och är precis tvärtemot alla andra och säger: gör nåt kul för pengarna istället! så lång tid tar det ju inte att städa, och det finns ju så mycket roligare saker att lägga pengarna på. typ gå ut att äta nåt jättegott efter att hela familjen hjälpts åt att städa huset :) fast jag håller med att det verkligen syns hur skitigt det är nu när solen skiner, jag städade samtidigt som jag tittade på vasaloppet och 5-milen idag, gick himla smidigt faktiskt!

    det var ju marmeladen jag ville ha tips på vad man kunde göra med, chokladen tänker jag givetvis mumsa i mig som den är ;)

  8. Vad gott det ser ut! Och jag håller med dig, mycket ostsås ska det va! :)

  9. Så gott och visst var vädret härligt i helgen, idag är det tyvärr grått, mulet och så blåser det, men hoppas på ny sol snart igen :-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.