Pastagratäng med fylld lumaconi

3/14/2011

Vilken helg det har varit. Lowe är jättenöjd med sitt firande. Först vattenland en hel dag, sedan kalas, få sitta uppe lite längre och kolla på melodifestivalen, där den stora idolen vinner dessutom, ytterligare ett kalas med kompisarna i bowlinghallen och en massa fina paket. Så det var en mycket trött, men sååå glad kille som stupade i säng igår kväll. De är ju så söta dessa små killar och tjejer som klätt upp sig för att gå på kalas. Där de sedan till discomusik bowlade för glatta livet. Det gick dessutom bättre än vad det brukar göra för mig när jag bowlar. Det blev flera spärrar och strike. Och många stora leenden. Mot slutet kunde de så klart inte låta bli att dansa lite på banan också :-)

För ett tag sedan gick jag förbi lumaconipasta i affären och tänkte att dessa megastora makaroner måste jag göra något med. Men vad... Så med lite ihopplock från kyl och frys blev det så här. Inte dumt alls, om jag får säga det själv ;-)

Ricotta- och spenatfylld lumaconi, 4 pers.
300 g lumaconi
500 g krossade el. passerade tomater
1 rödlök, hackad
salt, svartpeppar och lite socker
250 g ricottaost
2 dl créme fraiche
2 dl frusen, tinad spenat (alt persilja)
1 dl soltorkade tomater, smått hackade
1-2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 kulor mozzarella eller annan riven ost

Sätt ugnen på 225°. Koka lumaconin i 10 minuter. Häll tomaterna och rödlök på botten i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och lite socker. Blanda ricotta med créme fraiche och rör ned spenat och soltorkade tomater. Krydda med vitlök och salt samt peppar. Fyll lumaconin med ostblandningen och ställ dem i formen med tomatsås i. Riv mozzarella och strö över. Gratinera i 15-20 minuter. Servera tillsammans med en god sallad och eventuellt något kött eller medelhavs chark.



13 kommentarer:

  1. Ser supersmarrigt ut Remsan!
    Snygg form dessutom..;) Jag har den rosa...=)

  2. De där har jag missat. eller så ver det de jag köpte, kokte och blev helt platta. Verkar bättre att fylla dem. Ser supersmarrigt ut!!

  3. Anonym sa...

    Vilka spännande jättemakaroner. Får hålla utkik efter dem i affären!

  4. Ser himla mumsigt ut, de där makaronerna har jag aldrig testat

  5. Anonym sa...

    Ser riktigt gott ut, som vanligt har inne! :)

  6. Lumaconi... det namnet var helt nytt för mig! Man lär sig nytt genom att läsa matbloggar! Ska spana in pastahyllan lite nogrannare nästa gång!

  7. Makaronerna har vi testat men inte att fylla dom, skulle kanske gjort det istället för att äta dom som de var...

  8. Mums vad gott det där ser ut! Har aldrig testat dessa makaroner, måste hålla utkik i butikerna.

  9. alltid kul att hitta på nåt nytt med pastan, och att testa nya pastasorter också! jag tröttnar alltid på dem vi köper efter två gånger ungefär, kanske ska köra på jättemakaroner nästa gång.

    jag tycker faktiskt också att sugarpaste-tårtor är jättefina, men det är nog samma för mig där att eftersom jag inte tycker att de är goda så blir det inte så intressant att se dem efter ett tag...

    det råkar inte vara så att det är lowe som kidnappat eric saade? jag har fortfarande inte hittat honom ju ;)

  10. jag har ett megabra recept till de där makaronerna. när jag bodde i NYC brukade vi göra en rätt som vi kallade för stuffed shells, ska leta upp och dela med mig!

  11. Oj, så gott det såg ut. Snygg form har du också...

  12. Åhhh... de är så himla goda, de där jättesnäckorna (eller sniglar som min dotter kallar dem, haha). De fångar upp så himla mycket god sås, perfekt för en såsoholic som mig!

  13. Barn och födelsedag är något speciellt! Härligt att se hur nöjda de är!
    Sådana stora pastasnurror har jag oxå sett, och blev lite intresserad. Men har inte gjort nåt ännu! Såg någonstans att de kunde fyllas med nåt smarrigt och serveras på buffé bord :-) Men din rätt ser ju mumsig ut! Kram Gourmetmorsan

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.