Låååång frukost

4/24/2011

Hallå där mina vänner! Hur gör ni för att njuta av påskledigheten? Ja, nu är ju inte alla lediga, men får kanske ändå njuta av det fina vädret och en massa god mat. Själv har jag fått lyxen att njuta av ledighet och fint väder och en massa god mat! I fredags var det påskbuffé hos svärmor, igår middag hos vänner (så Martin kommer med ett gästinlägg med den goda maten!) och idag blir det påskbuffé hos bästa päronen.
Men vi har inte bara proppat magarna fulla med god mat. Vi har gjort vårfint i trädgården och myst hemma.
Och suttit lääänge vid frukostbordet. Det bästa med lediga dagar! Äta mycket frukost och länge. Gjorde ny rostad müsli, crunch müsli, granola eller vad ni önskar kalla det. Gott är det hur som helst. Här kommer ny variant ni kan testa, som jag smaksatte med ananasjuice.


Ananas och vaniljmüsli
5 dl råflingor
5 dl fiberhavregryn
2 dl linfrö
2 dl hackade nötter (jag tog en färdig blandning av mandel, macadamia, cashew och peacan)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
2 dl ananasjuice
3/4 dl rapsolja
3/4 dl honung
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla gryn och frön på en långpanna utan papper. Blanda vätskorna och stänk över grynen. Krama sedan in vätskan i grynen så det blir klumpar. Det gör inget om det blir stora bitar, de faller delvis sönder sen. Grädda i 30 minuter. Vänd 2-3 gånger under tiden så müslin inte bränns.
Låt svalna innan du eventuellt blandar den med torkad frukt och häller upp på burk.

Kom att tänka på min vännina när vi åt blåa bär. Hon har utmanat sina barn att de ska äta minst en sak varje dag av en rad olika färger så som gul, orange, röd, grön och blå. Testa får ni se om ni lyckas!

Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

9 kommentarer:

  1. Låter som att ni haft en härlig påsk! Müslin ser mycket god ut!

  2. Mysig bild! Vi har haft frukostpremiär utomhus, och just nu står Olof vid grillen och gör lammfärsbiffar! I löv!

  3. Älskar hemmamüsli!! Ungefär lika mycket som ledighet...;)

  4. Måste allt ta och testa att göra egen müsli, låter som ni haft en underbar påsk :-)

  5. Här görs müsli hela tiden...den egna hemmagjorda slår alla köpemüslis på marknaden! Men den här som är smaksatt med ananasjuice har jag aldrig gjort...ska absolut göras vid nästa tillverkning! Ha en fortsatt härlig påsk! Kram

  6. jag har faktiskt jobbat lite idag, men så fort jag kom hem invigde vi den nya grillhinken och njöt av det underbara vädret. och oj, vad jag håller med - långfrukostar är ju något av det bästa som finns!

  7. Visst är det underbart att äta frukost länge! Det bästa med att vara ledig rent av.

  8. Vilken härlig påskhelg ni verkar ha haft. Det är bara att njuta!

  9. Ååå vad mumsigt det där lät då. Har precis gjort andra laddningen med din crunchy som jag tycker så mycket om. Detta recept du lagt ut nu måste jag testa :) Hoppas du har haft en härlig påsk.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.