Mycket sol och lite mat

4/10/2011

Ja, i alla fall nya recept. Svultit har vi direkt inte gjort. I Kalmar har solen skinit helgen så vi har varit ute mesta delen av tiden. Så oss går det ingen nöd på. De har det säkert inte varmare i Barcelona, pah... Igår hakade vi på min lillasyster och hennes familj till en kombinerad lekpark och 4H-gård med djur. Mammorna solade och barnen lekte ;-)

Lillasyster och Robban bjöd på grillad korv till lunch. Innan hade vi hämtat ut ett paket från Kraft food med Marabous nylanserade cookies, som vi bjöd på till "efterrätt". Lowe tyckte det hela var mycket konstigt. Vem bakar kakor och skickar dem till oss med posten?! Vad är det för en knasboll som ger bort kakor... Kakorna var inte som vanliga cockies, utan sprödare som maränger. Vi fick testa båda smakerna, mjölkchoklad och schweizernöt, och båda var lika goda tyckte barnen.


På kvällen kom en av mina bästa väninnor och höll mig sällskap, nu när Berra njuter av värmen i Spanien. Jag bjöd på Grekisk festkyckling, för jag blev så sugen på det när jag hade pratat mat med min kollega Petra i fredags. De skulle ha kalas i helgen och hon ville har lite tips. Så igår kväll fick jag ett glatt meddelande på facebook att menyn på kalaset hade blivit så lyckad. Så här såg den ut:

Förrätt: Färska fikon med chevre somhon hade severat tillsammans med serranoskinka och oliver.

Varmrätt: Grekisk festkyckling med tzatziki.


 Dessert: Vit choklad- och hallonmoussetårta. (fast med denna botten istället)


Det är så kul när ni läsare berättar om recept ni testat och tyckte om! Anna skrev även hon på facebook om en lyckad middag, hos dem blev det karibisk kycklingryta. Tack gulliga ni! Och en bamsekram till Monica för ditt gulliga mail! Det värmer gott!

9 kommentarer:

  1. Härliga vårdagar, hoppas de får fortsätta länge till. Fast i Barcelona är det säkert inte alls lika mysigt...
    Så härligt när man får positiv feedback, ser ut som de bjöd på en härlig meny.

  2. Anonym sa...

    Du är verkligen en inspirationskälla, underbart med sån feedback!

  3. Det är underbart att botanisera bland dina recept och maten var så uppskattad. Desserten kan jag oxå rekommendera, en blandning från tasteline och linneas skafferi som jag skrivit om idag ;-)
    Vi besökte Skälby idag och tog med oss två små flickor till, en liten systerdotter och så "blivande matbloggaren" Moas lillasyster =)
    Ha en riktigt skön vecka!
    Kram Anna

  4. men du, du är ju bara sötast! TACK snälla för svampen som kom på posten i fredags! callen blev alldeles rörd (och överlycklig för nu kan vi laga hans favvopasta!)

  5. För att inte tala om solglasögonen! WoW!

    Kan jag få kycklingrätten, tack! :)

  6. Vilka härliga bilder och goda recept! :-D Här har verkligen varit fantastisk väder i helgen!

  7. Jag kommer ihåg att jag var på en 4H-gård på lägernär när var liten. Och det var super roligt! Ser ut som ni hade en super dag i solen. =)

  8. vilkan vacker tårta och god är den säkert också :)

    hoppas att du har fått en solig start på veckan!? :)

    ha det fint!kram

  9. Anonym sa...

    Så kul att läsa om mitt lilla kalas här på din finfina blogg!! Kram Petra

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.