Remsan grillar

7/18/2011

Lowe hade varit i Stockholm med farmor i fyra dagar och hoppade sedan av hemma hos mina föräldrar i lördags där Milia var (eftersom vi skulle på bröllop). Dit kom även min storebror med familj, som är "hemma" och hälsar på för tillfället. Så igår anslöt även min lillasyster med familj samt Berra och jag för att ha grillmiddag hemma hos bästa föräldrarna. Cathis (min svägerska), pappa och jag är mattokarna i familjen, så vi fixade grillad fisk och skaldjur med potatissallad och olika såser till. Vi var åtta vuxna, en tonåring och fyra barn, som delade på 500 g halloumi, 1,2 kg red snapper, 600 g lax, ca 20 scampi och 15 pilgrimsmusslor plus tillbehör.

Här är grillbruden i full action. Lägg märke till min och min pappas min. Hur tror ni han tycker det går för mig?

Jodå, han ryckte in och hjälpte mig vid grillen. Det är han som är vår familjs grillkung ;-) Och jag kan säga att det var inte så lätt att svänga runt en hel fisksida på grillen själv.


Vi fick till slut dela på fisken i alla fall för den fick inte plats på något fat. Jag har tidigare bara ätit red snapper på någon semesterresa, men vi tyckte alla att det var en mycket god fisk.

Jag gjorde en marinad med olivolja, pressad lime, lite rivet limeskal, finhackad chili och riven vitlök. Glömde dock krydda med salt och peppar så det fick vi göra efter grillning. Hey, jag kan ju inte komma ihåg allt. Vi grillade även lite citrusfrukter, bara för att det är så gott.

Från vänster salsa med ½ galiamelon, 1 persika, ½ mango, 5 cocktailtomater, persilja, olivolja, lite pressad lime och rosépeppar.
Mangosås med 3 dl gräddfil, 2 msk persilja, 1 msk riven pepparrot, 1 krm salt och ½ mango i små tärningar.
Guacamole på 3 avocado, 2 rivna vitlöksklyftor, ½ finhackad rödlök, ½  finhackad röd chili, saft från ½ lime, 2 msk majonäs och lite salt.
Pappas tzatziki som gör ungefär så här.


Potatissallad på ca 1 kg potatis, 1 knippe sparris, 150 g sugarsnaps, 100 g blandad sallad, lika dela olivolja och balsamvinäger, lite flytande honung, svartpeppar och flingsalt.

Här är en enkel dessert som Cathis svängde ihop, som var så god.

Cathis mandeltårta med jordgubbar, 12-14 pers.
400 g mandelmassa
50 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2 l jordgubbar
choklad att garnera med

Sätt ugnen på 175°.  Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Riv mandelmassan grovt över pappret så att pappret täcks. Riv sedan över chokladen. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Låt botten svalna. Vispa grädden och bred ut över botten. Toppa med jordgubbar och riven choklad.

Vi spelade även kubb, som man sig bör minst en gång varje sommar. Men även ett spel som för mig var nytt - kasta gris. Det var jätteroligt. Man kastar helt enkelt två små grisar och får poäng utifrån hur de landar. Ett spela alla, oavsett ålder, kan vara med och spela.

Några av oss tog sedan ett kvällsdopp i en av tunnorna med regnvatten. Hm, ja det var kanske inte helt frivilligt. Skållan och hennes killkompis fick sedan beskåda festen från en annan utsikt...

10 kommentarer:

  1. Så underbart gott det såg ut! Alltihop! Här ska vi strax gå och fiska lite i Ätran som rinner 100 meter från vårt hus. Hoppas på lite fina abborrar, skulle vilja testa att ostpanera och steka abborre.

    Har varit lite off med att läsa och kommentera bloggar men tänkte att jag skulle försöka rycka upp mig nu =)

    Kasta gris är ett trevligt spel! Grislägg och hals och allt var det är =)

  2. Vilken myskväll! Allt ser ju helt fantastiskt gott ut. Gillar verkligen fotot av dockorna på tork. :)

  3. så mycket gott och spelet kasta gris har inte jag sett på så många år

  4. Det var ingen dålig grill det! Och det som låg på den såg riktigt smaskigt ut :)

  5. Haha, jag blir gärna bjuden på middag av dig :)
    Tack för tipset om krukorna. Är det på en altan med eller utan tak du ställer dem?

  6. Kasta gris! Jag måste leta reda på vårat kasta-gris-spel, fy vad kul!

  7. ÅH! Jag vill bli inbjuden på nästa grillfest, ok?!

  8. vilken härlig grillkväll! sådär mycket gott blir det aldrig på våran grill, kanske för att vi inte har någon. men på våran engångsgrill blir det aldrig heller såna där goda grejer :(

    aha, kasta gris, jag trodde du menade som när man kastar en boll till varandra. då kan man ju i alla fall skryta om att man har bollkänsla i CV'et, men i det där kasta gris-spelet vet jag inte... att man har rätta knycken kanske?

  9. Vad härligt att höra!
    Du tog möjligtvis inga bilder på tårtan? Jag fick ju tyvärr aldrig se den i sin slutgiltiga form...
    Kram Karin

  10. Den sista bilden är ju helt underbar, haha!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.